Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam kompaktu do 700 zl
Autor Wiadomość
prezestb 
Nowy

Wysłany: Pon 05 Paź, 2015   Szukam kompaktu do 700 zl

Witam !!
Bardzo proszę o radę w wyborze kompaktu do 700 zł zdjęcia rodzinne,wakacje,wycieczki.
Nie zależ mi na dużym zoomie oraz nagrywaniu filmów ale chciał bym mieć dobrą jakość zdjęć i w miarę możliwości niezbyt skomplikowane ustawienia :)
Bardzo proszę o radę
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Reklama

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Wto 06 Paź, 2015   

Naciągnij trochę budżet i kup Canon PowerShot S200 :)
No chyba, że jakiś używany, wtedy można wybrać więcej ciekawych aparatów...

prezestb 
Nowy

Wysłany: Wto 06 Paź, 2015   

Dzięki !!
Przyznam szczerzę ze miałem CANONA PowerShot A590 i nie jestem z niego zadowolony

A co powiecie o tych kompaktach :

SONY DSC-H300
SONY DSC-WX 350
SONY DSC-W830B
NIKON COOLPIX S6800
NIKON COOLPIX L340

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Sro 07 Paź, 2015   

Ja powiem, że od sasa do lasa - jeden duży - drugi chudy, duży zoom - mały zoom... Są takich na rynku dziesiątki, wybieraj według potrzeb i koloru :lol: Testów porównawczych takich aparatów na forum raczej nie znajdziesz a i wątpię by ktoś osobiście używał kilka z nich i powiedział, który robi najlepsze zdjęcia.
Proponowany Canon S200 ma większą matrycę i jaśniejszy obiektyw a takie aparaty dają szanse na lepsze zdjęcia ( o ile fotograf nie jest łamagą) ale też kosztują - nowe więcej niż 700zł.

janko125 
Uczestnik

Wysłany: Sro 28 Paź, 2015   

Ja również jestem zdania,ze warto jest naciągnąc budżet do tego Canona. S200. Bardzo dobra jakość wykonania, zdjęcia. Jeśli nie masz pieniędzy na to aby kupić za gotówkę to w Euro masz możliwość kupna sprzętu na raty. Zobacz sobie: http://www.euro.com.pl/ - masz tam akurat ten model aparatu. Raty 0% tak wiec mozesz sobie to spokojnie spłacać przez cały rok tak więc może nawet nie odczujesz tego zakupu.

kama287 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Lis, 2015   jaki wybrać aparat?

Hej. Od dłuższego czasu szuka aparatu. Przejrzałam masę opinii różnych aparatów i powiedziawszy szczerze to mam mętlik taki, że liczę na to, że mi ktoś pomoże.
Ogólnie zależy mi aby aparat robił dobrej jakości zdjęcia i miał możliwości manualnych ustawień a mniej bajerów jeśli chodzi o ustawienia automatyczne, które bywają zbędne. Zależy mi na chociaż jakiejś ilości ustawień ręcznych, bo chciałabym trochę poobcować z fotografią i może czegoś się nauczyć.

Na początku w oko wpadły mi aparaty : canon powershot sx 220 hs oraz olympus 30 mr. Byłam skłonna już przymierzać się do zakupu tego drugiego, ale poczytałam jeszcze parę opini i zaczęłam mieć wątpliwości. Teraz zastanawiam się jeszcze nad Samsung wb 200 f, bo dziś go "wynalazłam" i nie ma nawet złych opinii. Szukam czegoś w tej półce cenowej mniej wiecej, co podane aparaty. Marzy mi się lustrzanka, ale w tej półce cenowej niestety to jest niemożliwe, a zależy mi już na aparacie, który będzie robił przyzwoite zdjęcia, bo mój aktualny aparat robi tragiczne, co mnie strasznie kole w oczy.

Jestem otwarta na jakieś inne propozycje aparatów, oraz chętnie posłucham, opinii na temat tych co podałam

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Wto 17 Lis, 2015   

A ile możesz wydać?

dcs
[Usunięty]

~700zł?

kama287 
Nowy

500-600zł

TomPL2 
Optyczny

Dołóż trochę, Canon PowerShot S200 jest za 845 w Media :)

kama287 
Nowy

okej przemyślę ten model. A jakieś inne propozycje trochę tańsze?

SQ3OPH 
Nowy
radioamator

Wysłany: Wto 17 Lis, 2015   Re: jaki wybrać aparat?

kama287 napisał/a:
...bo chciałabym trochę poobcować z fotografią i może czegoś się nauczyć

Jeżeli chciałabyś się czegoś nauczyć, to weź pod uwagę zakup lustrzanki z podstawowym, kitowym obiektywem. Czy w tej cenie dostaniesz coś konkretnego? Oczywiście, że tak i jeszcze Ci parę groszy zostanie w kieszeni :wink:
Oczywiście mowa o sprzęcie używanym. Dostaniesz już ładne, naprawdę zadbane perełki. Nie będę Ci podawał konkretnych linków do ofert sprzedaży na znanym portalu aukcyjnym, ale mogę Ci zaproponować, abyś przejrzała sobie na nim oferty w dziale fotograficznym. Ja od siebie dodam, że można zacząć od dość tanich lustrzanek, a takimi będą niewątpliwie aparaty ze stajni Olympusa (modele E4xx/E-5xx/E-6xx), Nikona (D40/D50/D60/D70), Canona (3xxD/ 4xxD). Jeżeli cenisz sobie małe gabaryty, to tu prym wiedzie Olympus (modele E4xx). Z tym budżetem znajdziesz coś dla siebie :wink:

WojciechW 
Optyczny

kama287 Trochę bałbym się doradzać przy tak niskim budżecie kupna używanej lustrznki z obiektywem podstawowym. Ogólnie może to być ciekawa propozycja, ale nie napisałaś jakiego aparatu używasz i co fotografujesz, więc nie wiadomo skąd się mogą brać twoje kłopoty.

Jeżeli na przykład fotografujesz często przy gorszym świetle i twoim problemem są szumy, to kupując starą lustrzankę z wcześniejszą wersją obiektywu kitowego możesz wpaść z deszczu pod rynnę, bo starsze lustrzanki mogą szumieć przy wyższym ISO, a strsze wersje obiektywów podstawowych mogą być niezbyt ostre. Do tego może dojść wyeksploatowanie danego aparatu i brak gwarancji. Z tych powodów zakup używanej lustrzanki dobrze jest robić z kimś doświadczonym.

Canon S200 wydaje się dość bezpieczną propozycją.

Serdecznie pozdrawiam,

WojciechW

kama287 
Nowy

Wysłany: Sro 18 Lis, 2015   

Jak na chwile obecną faktycznie u mnie najgorszym problemem są szumy, które powstają przy złym oświetleniu oraz to, że np. już późną porą zdjęcie nie wyjdzie w ogóle, bo czas migawki tak się wydłuża, że niestety zdjęcia rozmazane, albo w ogóle czarne. Mój aktualny aparat to firmy medionE4 3022.
Aparat jest mi potrzebny do robienia zdjęć architektury, ale nie tylko. Potrzebowałam np. zdjęć do zrobienia pewnego przedmiotu z detali na uczelnie i niestety męczyłam się okropnie, bo w domu nigdy nie miałam tak dobrego oświetlenia dla mojego aparatu. Chcę też aby aparat spełniał się w innych warunkach. Żeby aparat mi służył po prostu dłużej. No i troszkę zainteresowałam się fotografią, i chciałam aparat taki, którym mogę coś popróbować własnych sił. Żeby to nie był taki wydatek, ze za pół roku będę chciała znowu nowy aparat, bo ten będzie miał tylko funkcje auto

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Lis, 2015   

Może używany LX5 http://allegro.pl/aparaty...v4-ele-1-2-0907
albo i 3 http://allegro.pl/aparaty...v4-ele-1-2-0907 (do tego drugiego to jestem słabo przekonany -dość stary. Choć ... to http://pawellaczny.fotobl...ia-z-prawnikiem jest z LX3)

[ Dodano: Sro 18 Lis, 2015 18:12 ]
http://allegro.pl/leica-d-lux-4-i5804199395.html -to samo co LX3 http://www.optyczne.pl/po...=1195&add3=1253

[ Dodano: Sro 18 Lis, 2015 18:16 ]
http://olx.pl/elektronika...oat_price%3Aasc

[ Dodano: Sro 18 Lis, 2015 18:28 ]
albo http://allegro.pl/listing...ng=canon%20s100
http://allegro.pl/listing...ng=canon%20s110

Odpowiedz do tematu