Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Fuji XT10 vs Panasonic GX7 vs Olympus EM10
Autor Wiadomość
WinSho 
Nowy

Wysłany: Sob 21 Lis, 2015   

RB m4/3 to bardzo dobry system i np. taki Panaś G7 serio mnie urzekł! Cena ma tutaj powiedzmy drugorzędne znaczenie ja po prostu lubię bawić się GO i wiem, że z mojego punktu widzenia mniejsza matryca nie da mi takich efektów jakich oczekuje. Testowałem w sklepie zarówno Olka jak i Panasia z obiektywem 17 1.8 (15 Panasia chyba nieco lepsza jednak cena...) no i po zgraniu zdjeć brakuje mi tego czegoś...foty na pełnej dziurze i szału nie ma. Takie 35 1.4 robi robotę :)
Gdybym brał G7 to z 15 i chyba 42,5 do tego jakiś Sammi 12 lub fish 7,5.
Olek jakoś mnie nie urzekł, słaby grip, kiepskie wyważenie, jedyne co przemawia za M10 to stabilizacja!

Reklama

RB 
Temu Panu już podziękujemy

WinSho napisał/a:
RB m4/3 to bardzo dobry system i np. taki Panaś G7 serio mnie urzekł! Cena ma tutaj powiedzmy drugorzędne znaczenie ja po prostu lubię bawić się GO i wiem, że z mojego punktu widzenia mniejsza matryca nie da mi takich efektów jakich oczekuje. Testowałem w sklepie zarówno Olka jak i Panasia z obiektywem 17 1.8 (15 Panasia chyba nieco lepsza jednak cena...) no i po zgraniu zdjeć brakuje mi tego czegoś...foty na pełnej dziurze i szału nie ma. Takie 35 1.4 robi robotę :)
Gdybym brał G7 to z 15 i chyba 42,5 do tego jakiś Sammi 12 lub fish 7,5.
Olek jakoś mnie nie urzekł, słaby grip, kiepskie wyważenie, jedyne co przemawia za M10 to stabilizacja!

Moja rada - subiektywna - dołóż (niestety zdecydowanie niemało), zamiast makrówki 60/2.4 kup 56/1.2. Tego drugiego obiektywu bez promo po prostu nie kupisz, jak mniemam :wink: . A makro to w Twoim wypadku wydaje się być mi po prostu dość bolesnym kompromisem... te 2.4... (a jakoś po Twoich wyborach z m4/3 wydaje mi się, ze makro Ci zbędne...).

Przy okazji - Twoje porównania obiektywów 4/3 17/1.8 i APSC 35/1.4 .... to są zupełnie inne kąty widzenia. Zamiast tej dość średniej Olympusowej siedemnastki rozważyć raczej wypadło by Panaleikę 25/1.4 (za 2 tys regularnej ceny sklepowej). Może by zrobiła lepsze wrażenie.

-------

snufkin, a miał być EOT... już liczyłem na Ciebie... i co?

WinSho 
Nowy

RB napisał/a:
Moja rada - subiektywna - dołóż (niestety zdecydowanie niemało), zamiast makrówki 60/2.4 kup 56/1.2. Tego drugiego obiektywu bez promo po prostu nie kupisz, jak mniemam . A makro to w Twoim wypadku wydaje się być mi po prostu dość bolesnym kompromisem... te 2.4... (a jakoś po Twoich wyborach z m4/3 wydaje mi się, ze makro Ci zbędne...).

Przy okazji - Twoje porównania obiektywów 4/3 17/1.8 i APSC 35/1.4 .... to są zupełnie inne kąty widzenia. Zamiast tej dość średniej Olympusowej siedemnastki rozważyć raczej wypadło by Panaleikę 25/1.4 (za 2 tys regularnej ceny sklepowej). Może by zrobiła lepsze wrażenie.

Wszystko się zgadza tylko cena się nie zgadza :P 56 kosztuje prawie 4 tysie bez promo. Dla mnie to już lekka przesada jak za jedno szkło.
Wiem, że inne kąty ale też inne ceny! Nie przypadkowo wybrałem takie a nie inne szkła od Fuji. To co bym chciał czyli 23 1.4 kosztuje ponad 3 tysiaki. Wolę iść tutaj na pewien kompromis niż wydawać kasę na tak drogie szkła.

[ Dodano: Sob 21 Lis, 2015 21:31 ]
RB napisał/a:
snufkin, a miał być EOT... już liczyłem na Ciebie... i co?

Chyba spać poszedł :mrgreen:

RB 

WinSho napisał/a:

Wszystko się zgadza tylko cena się nie zgadza :P 56 kosztuje prawie 4 tysie bez promo. Dla mnie to już lekka przesada jak za jedno szkło.

Ale za to ca 3200-3300 z promo :-)

WinSho napisał/a:

Wiem, że inne kąty ale też inne ceny! Nie przypadkowo wybrałem takie a nie inne szkła od Fuji. To co bym chciał czyli 23 1.4 kosztuje ponad 3 tysiaki. Wolę iść tutaj na pewien kompromis niż wydawać kasę na tak drogie szkła.

WinSho, no wiesz, jak tu rzec... kupujesz to co w zasadzie najtańsze w Fuji, rozumiem, kompromis, cena robi swoje. Polubisz co masz. Ale w takim razie to jednak po prostu nieco drogawy system jako całość, przyznasz...

WinSho 
Nowy

RB napisał/a:
WinSho, no wiesz, jak tu rzec... kupujesz to co w zasadzie najtańsze w Fuji, rozumiem, kompromis, cena robi swoje. Polubisz co masz. Ale w takim razie to jednak po prostu nieco drogawy system jako całość, przyznasz...

Przyznam :mrgreen: Nigdzie nie napisałem, że Fuji jest tani tylko podałem przykład zestawu, który można złożyć z fajnych szkieł w porównywalnej cenie a nawet nieco taniej niż w Olympusie. Szkoda, że Panasonic nie robi żadnych promocji...

WojciechW 
Optyczny

Wysłany: Nie 22 Lis, 2015   

Jakieś jednak robi, tyle, że na razie skromniejsze.

Serdecznie pozdrawiam,

WojciechW

WinSho 
Nowy

WojciechW napisał/a:
Jakieś jednak robi, tyle, że na razie skromniejsze.

Serdecznie pozdrawiam,

WojciechW

Można prosić jakieś przykłady?? Oczywiście w grę wchodzą tylko nasze sklepy a nie jakieś ibeje :mrgreen:

WojciechW 
Optyczny

Mimo wszystko za promocję można uznać np. GX7 w zestawie z 20/1.7. Ale tego co cię pewnie interesuje, czyli sprzedarzy róźnych obiektywem ze sporym cash back to rzeczywiście jeszcze nie ma.

Ale jak ich przyciśnie gorszy popyt na ich wyroby, to kto wie.

Dla mnie ceny niektórych wyrobów Fuji to wprost astronomia, choć XT 10, to moze jeszcze nie te najbardziej odległe galaktyki.

Z bezlusterkowców mam małego Olka, do którego czasami używam w trybie manualnym obiektywów od Pentaxów i Praktiki BX.

Serdecznie pozdrawiam,

Wojciech

WinSho 
Nowy

WojciechW GX7 ma już następcę i pewnie stad jakaś promocja. Ja czekam aż ich przyciśnie gorszy popyt :mrgreen: gdyby tak G7 plus jakieś szkła były w dobrej promocji to może bym się skusił...

RB 

WinSho napisał/a:
WojciechW GX7 ma już następcę i pewnie stad jakaś promocja. Ja czekam aż ich przyciśnie gorszy popyt :mrgreen: gdyby tak G7 plus jakieś szkła były w dobrej promocji to może bym się skusił...

GX7 ma następcę, ale to wciąż w wielu aspektach aparat nie gorszy (co najmniej) od G7. Jak na razie nie pisałeś nic o zastosowaniach video (szczególnie 4k), gdzie G7 jest po prostu lepsze...
Ale jak kwestia posiadania następcy lub nie jest kluczowa to faktycznie tego starocia nie warto brać pod uwagę :mrgreen:

Poza tym - jak naprawdę chcesz płytkie GO i nie narzekać potem... to w m4/3 nie wchodź i już. G7 tu też żadnych cudów nie zrobi.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

fatman napisał/a:
Po prostu sam się zastanawiam nad przesiadką użytkując system u4/3.

Fatman, to Ty, czy ktoś się pod Ciebie podszywa? :???:

marco14 
Nowy

Wysłany: Sro 25 Lis, 2015   

Witam ponownie,
Pisałem ,że była weekendowa promocja na XT10 w cyfrowe.pl za 2549zł - cashback 215zł. Napisałem do sklepu i po kontakcie z fuji zgodzili się na ponowną promocję dla mnie i wynegocjowałem także dla kolegi WinShoo. Więc cena body z obiektywem 16-50 wychodzi 2300zł.

Co do cen za obiektywy są one większe , ale nie aż tak znacząco akurat te które mnie interesują czyli:
świetna 18/2 ( używki widziałem za 900-1150zł)
rewelacyjną 35/1.4 (używka około 1300zł) nowa po cashbacku 1500
b. dobrą 60/2.4 makro (używka około 1300zł)
naleśnik 27/2.8 (używka 800zł)
Więc stopniowo będę kupował w miarę okazji cenowych.

W pierwszej kolejności 35/1.4 a dalej w miarę przypływu gotówki.

Zrezygnowałem Z GX7 ze stałką mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru.
Pozdrawiam

latoking 
Nowy

Witam
Kolego możesz mi napisać co napisałeś im w mailu i czy myślisz że jest szansa by się jeszcze zgodzili na obniżenie ceny. tez jestem zainteresowany zakupem XT10 i jakby obniżyli do 2500 zł to brałbym w ciemno.

PS. Oczywiście za 2500 zł samo body zakupiłeś?

WinSho 
Nowy

Witajcie. Po pierwsze chciałem podziękować użytkownikowi marco14 zrobił kawał dobrej roboty!!! Przekonał Fuji i cyfrowe do ponownej obniżki :shock: Szacun kolego :!:
Po drugie zamówiłem X-T10 z kitem plus 3.5 1.4 i jeszzce mnie kusi Samyang 12 2.0...
Cena za X-T10 z kitem to 2549 minut cashback a więc jak widać można w super cenie kupić taki zestawik :razz:

latoking 
Nowy

Fajnie jakby jeszcze dla mnie się zgodzili i utrzymali do piątku bo w dniach 27-30.11 podwajają cashback. Tylko nie wiem czy we wszystkich sklepach

Odpowiedz do tematu