Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Błąd aparatu Sony alpha 37
Autor Wiadomość
domcia92 
Nowy

Wysłany: Pon 23 Lis, 2015   Błąd aparatu Sony alpha 37

Witam,
mam problem z moim apratem sony a37. Mam go od ponad roku działał bez zarzutu. Dwa miesiące go nie używałam (nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie) i gdy dzisiaj próbowałam robić pierwsze zdjęcia od dwóch miesięcy nie używania go nagle po zrobieniu dówch fot aprat wyświetlil mi komunikat na czarnym tle: błąd aparatu. Wyjełam baterie na minute naładowałam do konca jeszcze raz żeby był full i dale to samo. Teraz nawet już ten komunikat miga. Jak wyłączam aparat komunikat przez 15 sekund dalej jest widoczny. Jak to możliwe? Co robić? Prosto do serwisu? Czy można go jakoś samemu przywrócić do życia? Ani nie upadł ani nie doznał uszkodzeń tylko nagle wyskoczył taki komunikat... Ktoś może miał podobnie?

[ Dodano: Pon 23 Lis, 2015 16:06 ]
Dodam jeszcze że karte jak wyciągam to to samo jest. Ten sam błąd. Jeszcze mogę dodać że jak włożyłam baterie do ładowarki było żółte światełko tak jak zawsze gdy nie jest do pełna naładowana bateria a po pewnym moemncie dłużym przestało się świecić całkowicie. Zawsze jak była naładowana to pojawiało sie zielone światełko, a teraz jest tylko żołte chwile i nagle nie ma nic.....

Reklama

tores 
Rozmowny

Wysłany: Pon 23 Lis, 2015   

Akku dedykowany?
Zrobiłbym próbę z innym,lub zmierz miernikiem napięcie na +- pod jakims obciażeniem np 5W rezystor 1kOhm,(poza aparatem). Jak długo trzyma U.wyj.
Może napięcie akumulatora daje tylko U dla wygenerowania npaisu o błędzie.

domcia92 
Nowy

Wysłany: Pon 23 Lis, 2015   

akumlator dedykowany. Sprobuje z innym akumulatorem ale to dopiero za pare dni bo obecnie jestem na wyjeździe gdzie chcialam robić zdjecia a nastąpil taki psikus nie fajny ze strony aparatu....

[ Dodano: Pon 23 Lis, 2015 20:23 ]
dziękuje za radę, mam nadzieje że to nic poważniejszego...

Odpowiedz do tematu