Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Allegro
Autor Wiadomość
Obserwatorek 
Rozmowny

Wysłany: Sro 25 Lis, 2015   

Panowie, o czym wy tu ...

Mam znajomych którzy spokojnie mogliby kupić Zeissa lub Swarovskiego.
a mają dosłownie chochlę stalową kupioną kiedyś na bazarze,
z przepięknie artystycznie sinym obrazem ...
I twierdzą że im to wystarczy, więc po co kupować droższą... !

Ja co prawda jestem zwolennikiem "Lornetki Dla Kowalskiego",
ale jednak minimum mam ustawione na 150 zł :-)

Reklama

Marlut 
Optyczny

150zł można dać ale za lornetę z meduzą w dobrej knajpie ;)

Qbutek 
Uczestnik

Marlut napisał/a:
150zł można dać ale za lornetę z meduzą w dobrej knajpie ;)

"Są też bardziej wykwintne dania, jak "białe wino i owoce" (pół litra i dwa ogórki)."

Źródło: "Skauci Piwni".
;)

Arek 
Redaktor

I ośmiorniczki :)

widoczek 
Optyczny

Wysłany: Czw 26 Lis, 2015   

Dlaczego każda wypowiedź świeci się tutaj na różowo beżowo czy jakoś tak :?:

TomPL2 
Optyczny

Arek napisał/a:
goornik napisał/a:
Arek, a może na Allegro wystawić "bilet" uczestnictwa w Festiwalu w Łochowie? Może znajdą się ludzie chcący zaczerpnąć prawdziwej wiedzy.....

To chyba nie ta grupa docelowa. Nie wierzę, że ktoś kto szuka lornetki za 20 zł kupi wyjazd do Łochowa za 200 zł...

Ale gdyby zanęcić pisząc, np. że: tu poznacie "prawdziwe" lornetki i dlaczego nie mogą one kosztować 20zł, to może jakieś dusze się nawrócą na dobra drogę :cool:

RomanW 
Bywalec

To może wystawić wirtualną lornetkę za 0zł lub za 1zł na Allegro i OLX a zamiast lornetki przygotować artykuł uświadamiający?

goornik 
Optyczny

Arek napisał/a:
goornik napisał/a:
Arek, a może na Allegro wystawić "bilet" uczestnictwa w Festiwalu w Łochowie? Może znajdą się ludzie chcący zaczerpnąć prawdziwej wiedzy.....

To chyba nie ta grupa docelowa. Nie wierzę, że ktoś kto szuka lornetki za 20 zł kupi wyjazd do Łochowa za 200 zł...

Ależ nie chodzi o to, by kupił. Chodzi o to, by dowiedział się, że jest w Polsce portal Optyczne, że jest w Polsce forum, gdzie rzeczowo można zapytać o lornetkę, że są ludzie chętnie dzielący się wiedzą i doświadczeniem

deep 
Uczestnik

goornik napisał/a:

Ależ nie chodzi o to, by kupił. Chodzi o to, by dowiedział się, że jest w Polsce portal Optyczne, że jest w Polsce forum, gdzie rzeczowo można zapytać o lornetkę, że są ludzie chętnie dzielący się wiedzą i doświadczeniem

Taaa, zapyta taki tutaj o tanią lornetkę i dostanie odpowiedź, że minimum 500zł musi wydać, ale lepiej 800 albo trochę jeszcze dołożyć i za 2tyś to już będzie to "lornetka" :) Podziękuje pewnie za radę, stwierdzi, że sami pomyleńcy tutaj i tak kupi na allegro za 20zł :)

widoczek 
Optyczny

To może warto stworzyć jakiś wątek w którym będą podane przez nas propozycje w kilku progach cenowych? Np. do 200zł, 500zł, 1000zł, 1500, 2500, 5000, >5000 :?: Lub coś w tym stylu.

deep 
Uczestnik

No ale dojdą do tego sprzęty używane i np. już nie produkowane a warte uwagi, bo w cenie powiedzmy 500zł mamy zamiast nowego średniaka, półkę wyżej model starszy i używany. Nie bardzo widzę, jak to ogarnąć. Do tego dochodzą preferencje osobiste, jak wielkość czaszki :) i oczodołów, długość palcy itd.
Według mnie i tak jeden obraz zastąpi tysiąc słów. Ja jak zobaczyłem świat przez dobre porro to już nie chcę żadnej dachówki. Uwielbiam obraz 3D. Na dodatek nie lubię gumowych zabawek ani plastikowych :) . Jak widać, każdy z nas jest inny.

goornik 
Optyczny

Deep - OK, są ludzie do których żaden argument jakościowy nie przemówi i oni są już "nienaprawialni". ALe jest dużo osób wystarczająco zamożnych i myślących, by przekonać ich o zakupie prawdziwej lornetki.
Ja jakiś czas temu w ostatniej chwili uchroniłem człowieka przed zakupemm Aculona z zoomem (wiem, należy mi się medal!)

Uważam, że trzeba próbować w każdy możliwy sposób....

deep 
Uczestnik

Eee działasz na szkodę firmy :D Po takim zoomie, może by kupił lepszą więc w sumie dwie a nie jedną

RomanW 
Bywalec

Jak tutaj trafiają ludzie w poszukiwaniu lornetki to ich poszukiwania/"przekonania do" są jak po okręgu spirali zwężającej się do środka. Im bliżej środka tym bardziej pewni zdecydowani, a ja dotrą do centrum środka tej spirali, to są już pewni utwierdzeni i co w tym środku widzą, ano EII widzą. I jak Optyczne tysiące ludzi z allegro tutaj ściągnie, rozbudzi w każdym nadzieję na dobre bino, a oni wykupią całe zapasy EII tak że zabraknie na magazynach a Nikon im powie że wg nowej polityki ma w ofercie tylko Aculony i HDG, to co im redaktorzy Optycznych na rozbudzoną i niezaspokojoną potrzebę EII powiedzą 😀

goornik 
Optyczny

deep napisał/a:
Eee działasz na szkodę firmy :D Po takim zoomie, może by kupił lepszą więc w sumie dwie a nie jedną

Działam na chwałę firmy - wielu użytkowników lornetek Nikon z zoomem być może nigdy już nie sięgnie po inną lornetkę Nikona, "bo ta pierwsza, z zoomem" była taka fatalna.

Ja zaś robię wszystko co w mojej mocy, by ludzie ze szkolenia, workshopu, zlotu lub sklepu wyszli zadowoleni a nie nabici w butelkę

Odpowiedz do tematu