Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie body Nikona polecacie?
Autor Wiadomość
agnieszkamiau 
Nowy

Wysłany: Nie 20 Gru, 2015   Jakie body Nikona polecacie?

Cześć. Mam teraz Nikon D3000 i obiektyw 50 mm 1.8. Zajmuję się fotografią kulinarną. Poszukuje nowego body. Tak do 2400 zł (na pełną klatkę mnie jeszcze nie stać). Zależy mi na tym, żeby aparat był jasny, miał live view i generalnie nie był najgorszy, mimo niskiej ceny.

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Nie 20 Gru, 2015   

agnieszkamiau, jasny moze byc obiektyw a live view kazdy obecnie bedzie mial. sprawdzilas, ktore modele mieszcza sie w tym budzecie? czujesz potrzebe przesiadki na korpus z wyzszej polki niz d3000?

agnieszkamiau 
Nowy

Muszę zmienić body, bo jest za stare do mojego obiektywu, więcej funkcji po prostu oferuje. Ja sprawdzałam jakie są, ale pytam co polecacie. :)

Przy fotografii kulinarnej ważne jest ISO, też o to chodzi.

dcs
[Usunięty]

agnieszkamiau, które 50/1.8 masz?
http://www.optyczne.pl/po...d0=351&add1=982

[ Dodano: Nie 20 Gru, 2015 14:46 ]
agnieszkamiau napisał/a:
Muszę zmienić body, bo jest za stare do mojego obiektywu, więcej funkcji po prostu oferuje.

-Nikkor AF 50 mm f/1.8D ?

agnieszkamiau 
Nowy

AF 50 mm f/1.8D

[ Dodano: Nie 20 Gru, 2015 14:52 ]
Wiem, że nie brzmi rewelacyjnie, ale na moje możliwości finansowe mam taki. Jestem dobra w tym co robię i po prostu potrzebuję nowego body, żeby lepiej wykorzystać ten obiektyw, bo na lepszy mnie chwilowo nie stać. Nie tak łatwo wejść na rynek foto kulinarnego. ;) A chcę to w końcu robić za pieniądze.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

No to od D7000 wzwyż. Lub starszy D90 :razz:

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

agnieszkamiau, no to musisz isc w d7xx jesli chcesz miec autofocus. twoj korpus nie jest za stary tylko ze zbyt niskiej polki, wykastrowanej z silnika AF

dcs
[Usunięty]

agnieszkamiau, do 50/1.8D potrzebujesz wyższego modelu, to będziesz miała AF.

Może D7000 używany z małym przebiegiem. Nowego mz. nie warto.
lub D7100 np. http://allegro.pl/nikon-d...5869604046.html

i na OLX.
http://olx.pl/elektronika...oat_price%3Aasc

http://olx.pl/elektronika...oat_price%3Aasc

albo nowy http://www.valuebasket.pl...iew/12662-AA-NA
http://forum.optyczne.pl/...uebasket#502276

agnieszkamiau 
Nowy

Dzięki wszystkim!

Andrzej.M.
[Usunięty]

Spokojnie możesz kupić Pentax K-50 i DA 50/1,8 za te pieniądza (w tym "kitowy" 18-55). Będzie lepszy korpus , matrycowo podobnie jak w D7000 ( ta sama 16 Mpix matryca), obrazowo między D 7000 a D3200. Albo KS2 jeśli chcesz więcej pikseli. Użyteczne ISO również na poziomie tych aparatów.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Od czego będzie lepszy ten korpus(K-50), od Nikonów D7xxx? Andrzej M. jesteś strasznie namolny i nudny już :evil:

agnieszkamiau 
Nowy

AndrzejM.Makuch napisał/a:
Spokojnie możesz kupić Pentax K-50 i DA 50/1,8 za te pieniądza (w tym "kitowy" 18-55). Będzie lepszy korpus , matrycowo podobnie jak w D7000 ( ta sama 16 Mpix matryca), obrazowo między D 7000 a D3200. Albo KS2 jeśli chcesz więcej pikseli. Użyteczne ISO również na poziomie tych aparatów.

Nie, dzięki. Wolę nikona. I tak potem będę polować na pełną klatkę. :)

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wujek_Pstrykacz, Sam jesteś nudny... jakie D7000??? Przecież już tego chyba nie robią... Tak jak D90... :lol:
Jak używkę - to może K-5! :grin:
agnieszkamiau napisał/a:
I tak potem będę polować na pełną klatkę.

To sobie będziesz mogła pooglądać Pentaxa... :wink:
No chyba że bedziesz robić na bilbordy - to też pentaxem tylko średniofomatowym... :cool:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015   

A to K5 jeszcze robią? Jak mam rozumieć te brednie z poprzedniego postu :evil:

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015   

Pentax K-50 też nie robią.

Odpowiedz do tematu