Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki obiektyw 300mm do Nikona w rozsądnej cenie.
Autor Wiadomość
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Wto 27 Lut, 2007   

5D plus grip i robienie Canonami "od zawsze" powoduje, że nie jestem zmęczony, nawet Nikoniarz woli chwyt 5D z gripem od chwytu D200 :wink: Faktem jest, że kilka spraw bym z D200 przeniósł, niemniej na pewno nie jakość zdjęć.
A czemu Canon? W tej chwili to oprócz FF i 100-400 jest coś jeszcze... Mark III :lol: Najwięksi nikoniarze by chcieli mieć to cudo. Pomyśl sobie jak to może działać ze 100-400 na pokazach! :shock: Praktycznie każda mijanka jest moja i to na ciasno. A dzięki tym 14 bitom może się uratuje więcej fot robionych w kierunku cholernego słońca (większość lotnisk tak wymusza niestety).

Reklama

unclehrum
Uczestnik

hehehe zauwazylem MM ze masz chrapke na mark III :]. No coz jak bedziesz chcial sie pozbyc 5d i zakupic III to daj znac :] ( z checia zakupie 5d w jakiejs rozsadnej cenie ;) ) . Fakt jest faktem ze jakosc zdjec w Canonie jest lepsza :]. 14 bity robi wrazenie :]. A szybkostrzelnosc Mark III z canonem 100-400 L to juz jakas bajka :].

pozdrawiam
wujek

007areka
[Usunięty]

... :D

Adalbercik
Uczestnik

Poczekajmy na następcę d2h. Nie wierzę, że Nikon nie odpowie podobnymi parametrami. Wtedy możemy debatować nad tym, który lepszy.

Ciekawie się rozwija wątek. Z mojego pytania o tani dobry obiektyw wnioskuję, że muszę sprzedać auto, żeby coś porządnego kupić. :D

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Chrapkę mam potężną, co do kupna moich body to już mała kolejka się robi :lol: ... a konkurencji ze strony Nikona się nie obawiam, za słabi są w tym segmencie.

marcinek 
Bywalec
fotografoman

Wysłany: Sro 28 Lut, 2007   

A o jaką konkurencję to chodzi? Sprzedajesz te canony? (oczywiście z wyjątkiem 5d, które zmienisz na MKIII ;-)
Co do zaskoczeń.... zaskoczeniem będzie jak Nikon nie pokaże za tydzień następcy D2, albo jak ten następca nie będzie FF, albo przynajmniej 1.3 :-)
Polookajcie sobie na dzisiejszego rockwella: http://kenrockwell.com/tech/pma07.htm

adp007
Bywalec

Adalbercik napisał/a:
Ciekawie się rozwija wątek. Z mojego pytania o tani dobry obiektyw wnioskuję, że muszę sprzedać auto, żeby coś porządnego kupić. :D

chyba nie. Jakąś opcją jest 70-300VR który kosztuje 2000zł. (hmmm, chyba że auto tyle warte ;) )
przyznasz się jaki jest budżet tej operacji? :)

Adalbercik
Uczestnik

marcinek napisał/a:
A o jaką konkurencję to chodzi? Sprzedajesz te canony? (oczywiście z wyjątkiem 5d, które zmienisz na MKIII ;-)
Co do zaskoczeń.... zaskoczeniem będzie jak Nikon nie pokaże za tydzień następcy D2, albo jak ten następca nie będzie FF, albo przynajmniej 1.3 :-)
Polookajcie sobie na dzisiejszego rockwella: http://kenrockwell.com/tech/pma07.htm

Nikon raczej 1.3 nie wystawi, ale FF do reporterki to może być ciekawe. Na pewno szybkość będzie podobna do Canona, lub nawet lepsza

Adalbercik
Uczestnik

adp007 napisał/a:

chyba nie. Jakąś opcją jest 70-300VR który kosztuje 2000zł. (hmmm, chyba że auto tyle warte ;) )
przyznasz się jaki jest budżet tej operacji? :)

:wink: Może jeszcze starczyło by na zestaw do czyszczenia optyki :D
A odnośnie VR70-300, to chyba wybór padł właśnie na niego, chociaż.... myślę jeszcze nad Tamronem 200-500 (jest słabszy, ale co 500 to 500). Sprzedam auto, a na resztę pożyczka w prowidencie :lol:
Budżet powinien być rozsądny, tzn nie dam 5tyś. za jasną stałkę, bo mi szkoda takiej kasy do mojej amatorszczyzny. Myślę, że te 2kółka na 70-300 mogę wyrzucić, a trochę więcej na 400-kę

adp007
Bywalec

Jak myślisz o tamronie to jeszcze pomyśl że o tym że na cropie daje Ci to... 300-750mm :shock:
Z ręki chcesz strzelać, czy od razu dokładasz monopod/statyw do kompletu?
Osobiście nie wierzę tak długim zoomom z tak dużą rozpiętością. Ale jak się uprzesz... to nie poradzisz, nie? :lol:
Nie wierzę im pod względem jakości odwzorowania, AF (który w tamronie jest napędzany z body) który będzie wolny bo obiektyw ciemny...
Ja bym brał nikkora i d70s/d80.

Arek 
Redaktor

A może coś pośredniego w rozsądnej cenie:
http://www.migomex.com.pl...uct/product/490 ?

Arek

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Jeżeli brać Arku to szkiełko to koniecznie w najnowszej wersji (po modernizacji), podobno jest dużo szybsze od pierwowzoru.

adp007
Bywalec

Arek,, ja szczerze powiedziawszy widziałbym Wasz test na ten temat.
Dopiero potem bym ryzykował wydanie pieniędzy...
jest jeszcze nikkor o dokładnie tym samym zakresie z VR, ale ten nie grzeszy szybkością (podobno)

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Jest jeden z****y zoom do 400mm, ale tego to się do korpusu Nikona raczej nie podepnie :lol: :wink:

007areka
[Usunięty]

...100-400L :lol:

Odpowiedz do tematu