Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
istotna będzie tylko pomiedzy apsc (w tym canonierska) a micro4/3 - bardzo istotna "dwukrotnie" wieksza powierzchnia przy 16:9
Proszę drogich zainteresowanych czytaczy pamiętać jednak, że miarą różnic w stopniu rozmywania tła jest raczej wymiar liniowy a nie powierzchnia.
Przy stosunku powierzchni C/O 1.8 (dla formatu 16:9) stosunek wymiaru liniowego to 1.34
I naprawdę polecam popatrzeć na przykłady, a najlepiej poszukać samemu po sieci jak to wygląda. I oceniać na podstawie włąsnych zmysłów. Liczby są bardzo istotne przy obliczaniu GO, natomiast przy odbiorze rozmycia tła polecałbym raczej zdać się na własną estetykę.
Ostatnio zmieniony przez RB Czw 03 Mar, 2016, w całości zmieniany 1 raz
RB, osobę stojącą metr przed kamerą lub półtora chyba nieźle wyostrzy i złapię trochę tła czyż nie? Czyli mam rozumieć, że G7 mógłbyś mi polecić a Canona nie, ze względu na nieznajomość temat u jakim jest ten aparat. Dobrze się domyślam ?
[ Dodano: Czw 03 Mar, 2016 20:48 ] RB, cena jest bardzo OK
RB, osobę stojącą metr przed kamerą lub półtora chyba nieźle wyostrzy i złapię trochę tła czyż nie? Czyli mam rozumieć, że G7 mógłbyś mi polecić a Canona nie, ze względu na nieznajomość temat u jakim jest ten aparat. Dobrze się domyślam ?
Polecać konkretnych modeli to ja nie będę Sorry. Mogę cn. mówić o swoich preferencjach, acz też niezbyt chętnie.
Polecanie to mocne słowo i jednak duża odpowiedzialność.
Canona po prostu nie znam jako urządzenia do filmowania. Dlatego sugeruję, zresztą nie jedyny, abyś pytał na lustrzankach.
Jest też dział:
http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=19
może warto zobaczyć?
lucac napisał/a:
RB, osobę stojącą metr przed kamerą lub półtora chyba nieźle wyostrzy i złapię trochę tła czyż nie?
Pytasz o 50-tkę Canona na 700d? Z tej odległości to głowę złapie. Wyostrzy OK.
przeciez w sony a5100 sie ekran uchyla do góry tak ze widac od przodu
było zamieszanie ze nie widac bo w a6000 przez wizjer tak wysko nie idzie
ale jest widocznosc od frontu w a5100
(wprawdzie nie jest zbyt nadto tanio w stosunku do a6000 a wizjer kosztuje sporo )
no ale mikrofonu nadal nie ma i stopki tez nie by kombinowac zawsze jakas alternatywa do wczesniejszej a6000 ktora odpadla "bo nie widac"
Przperaszam , wszedłem w zły temat , chciałem usunąć post ale chyba się nie da a nie chciałem już zaśmiecać w innym temacie.
Prosze admina o przeniesienie do odpowiedniego działu.
No w końcu może to też być bezlusterkowiec do domowych nagrań. A cena taka sobie, nie za wysoka, ale pewno można trafić taniej. Pamiętaj również, że jest to aparat z definicji tańszy, a więc bardziej plastikowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10