Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sro 13 Kwi, 2016
Zaawansowany mały kompakt
Autor Wiadomość
Justyna724 
Uczestnik

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2016   Zaawansowany mały kompakt

Witam

Poszukuję zaawansowanego małego kompaktu na różne wypady.
Istotne dla mnie cechy, za które jestem w stanie zapłacić wyższą sumę

- wysoka jakość zdjęć
- RAWy
- minimalna ogniskowa na długim końcu 100 mm
- jasny obiektyw od 1.4 lub 1.8
- wbudowana lampa błyskowa i wizjer

Nie jestem w temacie kompaktów, ponieważ od lat używam lustrzanki, a szczerze mówiąc nie mam chwili żeby analizować wszystkie testy.
Może jest tutaj ktoś życzliwy, kto interesuje się działem kompaktów, jest na bieżąco, i mógłby mi polecić coś solidnego, godnego uwagi ?

Dziękuję i pozdrawiam

Reklama

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2016   

Ciężka sprawa, by spełnić jednocześnie te warunki:
Te lepsze albo mają krótszą ogniskową, albo nie mają wizjera (lub trzeba dokupić za spore pieniądze) albo jasność od 2.0 Jak nie poluzujesz wymagań, to chyba nie znajdziesz...

Justyna724 
Uczestnik

TomPL2 napisał/a:
Ciężka sprawa, by spełnić jednocześnie te warunki:
Te lepsze albo mają krótszą ogniskową, albo nie mają wizjera (lub trzeba dokupić za spore pieniądze) albo jasność od 2.0 Jak nie poluzujesz wymagań, to chyba nie znajdziesz...

ok, więc jaki model proponujesz jeśli zejdę z ogniskowej z zachowaniem lampy i wizjera,
i to samo pytanie, jeśli zrezygnuje nieco ze światła, ale zostanę przy dłuższej ogniskowej ?

komor 
Moderator

W dziale, do którego przeniosłem Twoje pytanie, jest już sporo podobnych tematów. Zajrzyj choćby do przyklejonego wątku ¤ Dobry kompakt do 2000 zł (edycja 2015) lub tematów:
RX100 IV czy LX100 ?
Panasonic LX7, LF1, Canon S120, Nikon Coolpix P7800.

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016   

A może Canon Powershot G5X spełni wszystkie twoje wymagania?

Justyna724 
Uczestnik

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016   

Dziękuje bardzo za zainteresowanie moim dylematem.

TomPL2
Właśnie dotarła do tego modelu i rozważam, wydaje mi się, że to najlepsza z opcji.

Czy ktoś miał do czyniena z tym Canonem ?

[ Dodano: Pią 15 Kwi, 2016 09:23 ]
Waham się pomiędzy canonenm g5x a Nikonem DL 24-85

w Canonie obawiam się że czas 1/2000s będzie za mały, co prawda posiada on filtr ND , ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza w praktyce, może ktoś miał styczność?
No i szybkość zdjęć seryjnych to tylko 5.9 kl./s. - w Nikonie 60kl./s
Canon - AF 31 punktowy, w nikonie 171 pkt

Zaletą Canona jest dłuższy zoom oraz możliwość ładowania aparatu bezpośrednio przez kabel, dzieki czemu w terenie mogę go podładować za pomocą powerbanka, a zdarza mi się wycieczkować cały dzień.
W Nikonie nieco krótsza ogniskowa i , o ile się nie myle, ładowanie aku. tylko za pomocą zewnętrznej ładowarki. Za to nikon posiada funkcję nagrywania w 4K ale nie jest to dla mnie priorytetem.

Oba modele mają wizjer i ruchomy dotykowy wyświetlacz oraz jasny obiektyw.

No i nie wiem już teraz, może jeszcze jakieś stosunkowo podobne modele, moglibyście mi polecić ?

Jak jest z jakością zdjęć pomiędzy nikonem a canonem ? Jest widoczna różnica, czy raczej porównywalnie ?

Odpowiedz do tematu