Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2016 Przesiadka z Nikona D60 na.....??
Sprawa wygląda następująco. Najczęściej robię zdjęcia biegów ulicznych i w związku z tym wykonują bardzo duże ilości zdjęć. Mój Nikon D60 trzyma się nad wyraz dobrze, bo ma już ponad 292 tys. klapnięć i działa. Mechanizm podnoszenia lustra był wymieniany przy około 130 tys.
Ale logika mówi że niedługo zapewne jego żywot się zakończy. Chcę zmienić go na coś co wytrzyma takie obciążenia. Zasięgnąłem opinii i usłyszałem że jego następcy czyli serie D3X00 i D5X00 były już bardziej delikatne i nie nadają się na takie przebiegi.
Z uwagi na budżet około 1,5 tys. w grę wchodziłby właściwie tylko używany D7000.
Czy możecie go polecić do tego typu użytkowania. Czy to wytrzymała puszka? Czy ten model ma jakieś konkretne wady? Pamiętam że w tamtym czasie Nikon miał kilka wtop z modelami.
Mam upatrzonego D7000 za 1500 zł wraz z kosztami sprawdzenia go w serwisie Nikona. 62 tys. klapnięć.
Jak ustrzec się kupienia egzemplarza cierpiącego na chapanie olejem czy problemem z AF? Tj. czy problem dotyczył tylko początkowych serii i np. kupując egzemplarz wyprodukowany po pewnym okresie czasu mam pewność że kupuje sztukę już pozbawioną tych przypadłości?
Nr seryjny upatrzonej przeze mnie D7000 zaczyna się od 6238.
Czy to już partia wyleczona z błędów wieku dziecięcego, czy jednak ta cierpiąca na problemy z AF i olej na matrycy? Sprzedający twierdzi oczywiście że żadnych problemów z AF-em nie ma, ale wiadomo że nie jest to nigdy pewne źródło informacji.
Nr seryjny upatrzonej przeze mnie D7000 zaczyna się od 6238.
Spojrzałeś w ogóle na ogłoszenia w kontekście przebiegu i ceny Twojej upatrzonej oferty?
Spojrzałem. Dziękuję za link.
Pierwsze to że nie wiem czy chcę kupować z zagranicy.
Dwa, że przy tej cenie wchodzimy już w segment używek D7100...tak dodają po pareset złoty, zaraz dojdziemy do wniosku że najfajniej to wyjdzie nówka D7100.
Tu mam opcję D7000 za 1500 wraz z kosztami przeglądu i usunięcia ewentualnych usterek.
Tyle co mi udało się znaleźć na "nikoniarzach", to ze ludzie w grudniu 2010 nabywali egzemplarze z SN 611XXX i FW 1.002. Które już sprawowały się lepiej: http://forum.nikoniarze.p...=176224&page=59
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Sob 07 Maj, 2016
radek_z napisał/a:
wchodzimy już w segment używek D7100.
Jeśli dobrze pamiętam też miały swoje dolegliwości ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10