Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Szczególnie puszkę którą porównują z 7D którą można kupić za marne 4tysiące... A która może dać zdjęcia o szczegółowości porównywalnej z 5Ds... przy zastosowaniu technologii Pixel Shift Resolution System.
Dołączam się do opinii. Tylko Pentax - C lub N to tylko marnotrawstwo kasy. A przy pentaxie mamy jeszcze dodatni zwrot z inwestycji, co nie jest bez znaczenia w zastosowaniu prywatnym.
Zastanawiam sie czy kupic tylko body lub body z pucha ktore sa czesto w zestawie... w tym przypadku nie do konca wiem co zrobic. Mysle ze te dawane do body to takie lipne puszki. Moze dokupic potem lepsze szklo?
W większości popularnych zastosowań fotograficznych optyka jest ważniejsza niż korpus. Dlatego sprawdź, jakie obiektywy z oferty Canona, Nikona i firm trzecich byłyby dla Ciebie przydatne. Pomocą mogą być wątki typu „Co zamiast kita do…” w dziale Pomagamy w wyborze obiektywu. Obiektywy firm trzecich w 99% przypadków są dostępn zarówno z bagnetem Nikona jak i Canona, natomiast oczywiście te firmowe C i N tylko dla swojego bagnetu. A ponieważ obaj producenci mają pewne fajne modele, których nie ma dla drugiego „obozu”. Co kto lubi i potrzebuje.
dario3103 napisał/a:
Corka miala komunie no i zdjecia z 30metrow wyszly tragicznie. Ciemne i niewyrazne...co poradzicie w tym przypadku rowniez
Przede wszystkim naukę, a tak poza tym zdjęcia w ciemnym kościele, szczególnie z dalszej odległości to jeden z trudniejszych tematów i bez jasnego teleobiektywu niewiele da się zrobić, a to kosztuje przeważnie drugie tyle (lub więcej) niż sam aparat klasy 70D/D7100.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Maj, 2016
Nie wiem po co ci te figle ... co chcesz udowadniać? Że kiedyś coś takiego wisiało na mojej stronie? I co z tego? Część z tych zdjęć jest w różnych miejscach.
I zapomniałem dodać że we wszystkich kategoriach przyznają komplet gwiazdek. Znaczy się są baaardzo zadowoleni z Pentaxa.
Andrzej.M. [Usunięty]
fides, widzę że kolega się zna... może sprawdzi jeszcze to samo w canonach czy nikonach - założę się że też się będą powtarzać... otworzyłem np c60d i w kilkiu pierwszych ocenach znalazłem powtórzenie... Jak dodasz więcej x-ów to będzie jeszcze więcej powtórzeń... kolega ma jakąś sPiSkową paranoję?
[ Dodano: Wto 03 Maj, 2016 20:31 ]
komor napisał/a:
A ponieważ obaj producenci mają pewne fajne modele, których nie ma dla drugiego „obozu”. Co kto lubi i potrzebuje.
Najlepsze jest to że najczęściej używa się właśnie obiektywów firm trzecich - jakich nie dają producenci puszek - jak Sigma 17-50/2,8 i Sigma 18-35/1,8 - ostre od pełnej dziury bez domykania. Od jakiegoś czasu używam na 1,8 na swoim k-3II i odpuściłem sobie stałki . Do c i n też są.
Andrzej.M., oczywiście, że się powtarzają (początki) IP także w opiniach Canona, Nikona i reszty.
Jak widać trochę sobie ostatnimi laty odpuścili "rywalizację" w ocenach.
Dawniej było po sto parędziesiąt "pojedynczych" opinii.
Andrzej.M. [Usunięty]
fides napisał/a:
Jeszcze dzisiaj to było pod adresem
Skąd wziąłeś ten adres? Bo takiej zakładki na stronie nie było od kilku lat. Więc skąd?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10