Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Po roku przemyśleń postanowiłem zrealizować zakup G7X.
Raczej przez internet. Na Ceneo itd. dużo czytałem opinii dot. różnych sklepów, zwracałem głównie uwagę na opinie negatywne.Bardzo dużo było opinii " .. przesłali mi towar używany..".
Jak powinien być oryginalnie zapakowany G7X ? Czy na wyświetlaczu powinna być jakaś folia ochronna , czy pudełko powinno mieć jakąś plombę / fabryczną naklejkę / ?
A w ogóle w którym sklepie najlepiej jest bezpiecznie dokonać zakupu ?
Kup w mm lub saturnie najlepiej stacjonarnym i tyle. W tych sklepach masz 30 dni na zwrot (jak nie będzie śladów jakiegoś dużego używania (sam zwracałem). Szukaj oryginalnych naklejek zabezpieczających pudełko a nie sklepowych. Nie kupuj w tych sklepach zdalnie (mm/saturn bo trafić może się właśnie taki zwrócony)
No właśnie chodzi o te naklejki oryginalne. Byłem w Saturnie i sprzedawca powiedział ,że wszystkie opakowania są otwarte. A to jeszcze pytanie jakie początkowe ustawienia powinien mieć nowy / nie używany / G7X ? Mam tu na myśli ustawienie pokręteł jak i ustawienia w menu.
jak są otwarte to o czymś świadczy... ten model z kompaktów premium raczej nie jest mocno chodliwy to pytanie dlaczego są otwrte ludzie zwrócili czy co ??
Menu to zawsze masz zresetowana wchodzi się w ustawienia aparatu i przywróć ustawienia fabryczne to samo pokrętło nie odróżnisz .
Ja kupując w media markt lx100 (którego i tak oddałem bo miał wadę dobrze że 25 dniu ją odkryłem - bród na matrycy do tego już pierwszy kurz wpadł do obiektywu...) to były 3 pudełka z ich zabezpieczaniem a tylko jeden (wer czarnej) miał oryginalną nalepkę/zabezpieczenie panasonica na zamknięciu.
w którym te bajki sprzedają ? ja na okęciu w awie kupiłem a6000 i jakoś te co leżały a było w koszu za 20 ich miały oryginalne naklejki i panasonic jak wyżej ściema jakich mało....
Czy jakby sprzedawali np ptasie mleczko też by otwierali... aby sprawdzić...
poszukaj lepiej informacji o bolączkach aparatu i sprawdź czy w egzemplarzu występują może jakiś zwrot był...
[ Dodano: Czw 05 Maj, 2016 13:23 ]
I tak z ciekawości dlaczego ten model ? bo nie jest on popularny
Dlaczego ten model - chyba potęga internetu. Raczej pochlebne opinie o nim czytałem , w miarę dobra optyka ,ruchomy ekran; dla mnie to jest bardzo ważne .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10