optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy



Poprzedni temat :: Następny temat
Library Lightroom
Autor Wiadomość
Niciak 
Nowy


Posty: 4
Wysłany: Sro 04 Maj, 2016 10:10   Library Lightroom

Witam Wszystkich
Mam problem w LR 6.5.1 dotyczący tylko modułu Library
Cała biblioteka (Library) w lightroomie wyświetla się z zafarbem żółtym - przegląd oraz podgląd zdjęć,
natomiast gdy chcę obrobić fotografie w Develop jest już wszystko ok pozostaje tylko żółty zafarb w tym podglądzie navigator

Tydzień wcześniej miałem wszystko ok, przyznam się że żona przeglądała bibliotekę zdjęć i od tamtej pory coś takiego
Dodatkowo jeżeli chcę eksportować surowego RAW do jpeg jest ok.
Wszystkie przeglądarki plików RAW w win10 otwierają prawidłowo zdjęcie
Problem pojawia się tylko w module library w lightroom
System Win 10
LR orginalny 6.0 upgrade do 6.5.1
a wyglada to tak

https://lh3.googleusercontent.com/usgZ6hduJfeIJQ_XXVkviMZyS0PL9V1JVO2qJ9S__XbTvJQ1d5Q0pgFSy675KuXgHiudFPft5XfQjPDn_v3FTCXCmLk37SrnJk5Ae7MGtk6_5Cg3rKRDQqidW8T-IHVPXuOjjLO6PYJAWBB5q6bYVrdPPr8Oehjisu4UhW8bU5muCWZnqDPB9sITiWqulSnMHPyLv8IPp8PbaeU9ecqq_LHinm0u_7YGCkCEHq9_LHTcUD4Prv6QiwajUJYcU7EiAz2WD3C1uYWi-b5O1Pvjt5kgaEHF0A04YG1XCaJI5iWEIu9TVEFEV_Ci0eOyAZjN1YSIYtyze1kEAZuP9-A0XoDUFBo-qFZnVGDL0zyRXhuXien1wmZOkROzGy5SIhrp6fxfbwMt2Bw1qzMAi9yEWXmfNYLXRDTus5DaZSv5Fca_JkZfVztYWNXHe8VejLo3AejE4ridi679kqt8I-14qFa9jYAXGAeN2_u2NBPpneTqj2WU7p-p5BISF1xBbjUWs-mcdUF-fozDViYKOuweVmd7xw_7Ghnk8gOEtaVQHJ1Zro84a0dlH2bd0VUSJYj25BhGObkk-Nw_BYW7eEC-d1dwIlTVFeI=w995-h633-no


Dodatkowo jeżeli chcę exportować surowego RAW do jpeg jest też ok
przykład modułu Develop który jest ok


https://lh3.googleusercontent.com/6zSMilXDloPI5sy0hsAqfpnmlOsvXzSNd11ffK_Hpd4w4bJ6BfQUONwQwZIx_SVisIGyk-Ii3EaUw_PwjZTOrkCp30ekhfiXb5ohGKImD2pMOublF_QsoP8N1YPV9UZR8NOAuJF_i-tObWXVP2EtH6HKDeGjJg1Y9-9GWbc8qyYbtercumwomRpQ4tjqQNfWUZWFRvzT1H5QniWs_qne1sSzvRJEc9pRLbg6EhJA3pN5Kft9ePWpfgJbu9tdlkruPfcHSycEbxcdRa3_Yj3kJWe-FHIFOKLCTeuYmIRALjxriiLbdKeyfVonAWP2Uka2_4hj1ZNUtMbe5ubbetk2amAHmKHAgqpc4mguYxdgmsCi4pPd-DKOD6D92_EHywUzQsF70ID-99aJdVkpcdCAePWKv8sazyztqF5XoDO0egdGYGnoIdaAbv4Q0UfDHe1d2-TAD46NTnG41WGxNFz50Enrks2fQSUHQRmNHkCxVX7k5ovbYAQGNoBdn97Zo9xNvEyYaQtnIZ7Ti1CTwFm3YMXRQgvpH3PweY3ClI-FpgH3ajL6LLEu5bqVyMb5Kc4RA3IxiFaoayOHVQRXFfDswCZhr2Mq_AI=w1883-h846-no


Wykonałem reinstalacje programu co nie wyeliminowało problemu oraz zainstalowałem stara wersję też problem nie zniknął
Jakieś sugestie?
Będę Bardzo Wdzięczny
Dziękuję

library.JPG
Plik ściągnięto 3028 raz(y) 105,57 KB

 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator


Pomógł: 209 razy
Posty: 7089
Skąd: Halifax
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016 02:46   

Z RAWami też tak robi?
 
 
Niciak 
Nowy


Posty: 4
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016 07:15   

Tak z RAW też tak robi i co dziwnego tylko w LR taki żółty efekt.
Skasowałem z systemu całego LR również przez regedit czyli usunąłem z edytora rejestru,
ponownie zainstalowałem i wciąż to samo
 
 
paul80 
Maniak
Optyczny


Pomógł: 9 razy
Posty: 949
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016 10:31   

@up
Może czas na reinstalację systemu ?, ja mam Win10 z lightroomem i żadnych problemów tego typu.

Windowsa masz od początku po aktualizacji systemu Win7/8, czy robiłeś czystą instalację Win10 ?
 
 
Niciak 
Nowy


Posty: 4
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016 10:39   

Czysta instalacja win 10 wykonana około 1 miesiąca temu.
problem pojawił się tydzień temu. System praktycznie czysty bez śmieci.
 
 
paul80 
Maniak
Optyczny


Pomógł: 9 razy
Posty: 949
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016 10:51   

@up

strasznie dziwne te miniaturki u Ciebie się wyświetlają i nie chodzi nawet o żółty, nawet duże zdjęcie bez zafarbu wyświetla się dziwnie z szarymi plamami na śniegu.

Jeżeli masz poprawnie zapięty profil pod system, poprawnie podłączone kable, wyłączoną kartę graficzną w lightroomie, to gdybam że coś chyba z kartą graficzną.

Niciak napisał/a:
Czysta instalacja win 10 wykonana około 1 miesiąca temu.


w ostateczności przywróć system do stanu początkowego ( resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego)
 
 
Niciak 
Nowy


Posty: 4
Wysłany: Pią 06 Maj, 2016 07:02   

Mam rozwiązanie
Walnięty profil monitora
Został usunięty w zarządzaniu kolorami w win10
Dziękuję
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 15