Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam. Szukam dobrego kompaktu. Nie interesują mnie bezlusterkowce ani lustrzanki. Zamieniłem hx50 na rx100mk3 i niestety bardzo się rozczarowałem. Ten mały kompakt jest beznadziejny. Filmy nie maja ostrości, brak detali. To samo dotyczy zdjęć. Zdjęcie makro wychodzi tragicznie w porównaniu nawet do hx50 już nie mówiac o starym panasoniku fx500. Tak więc, chce go sprzedać i kupić coś co da mi możliwość robienie przyzwoitego makro i ostrych zdjęć. Rozważam jeszcze canona g7x mk2, ale mało jest testowych sampli.
To nie przesąd tylko do cropa wygodniej. Oczywiście te z 12mpx mogą być ostrzejsze niż te z 20mpx bo zależy od całości. I tak przeważnie te zdjęcia są zmniejszane. No nie wiem nie mogę się do tego rx przestawić. Wyłączyłem wszystkie odszumiacze, bo wole ostrzejszy obraz i neatem oczyścić niż ma mi to robić aparat i robić z tego mydło.
Ale czego to dowodzi? M1 z M2 wypadaja podobnie. Na drugim filmie M3 z M2 wypada fatalnie. Nie wiem na ile te testy są wiarygodne. Na YT wszystko wygląda inaczej ale jeśli porównują i M3 wypada słabo to coś ma się na rzeczy. Tylko czemu wciąż ludzie uganiają się za M3 i wychwalają pod niebiosa. Zależało mi na ostrych zdjęciach matrycy 1 cal i małych gabarytach. Broniłem się przez serią rx, bo mały zoom, cena. Nie zakochałem się w tym sprzęcie. Już rx10 robił dużo lepsze zdjęcia nie wspomne o świetnych filmach. Sprzedałem ze względu na rozmiar.
[ Dodano: Pon 06 Cze, 2016 16:52 ] "Its full sensor readout and high bit rate allows the RX100 III to produce noticeably higher resolution video compared not only to its predecessors, but nearly all of the other cameras in the above widget. In the initial scene above, you can easily see how much crisper everything looks compared to the RX100 II. ..."http://www.dpreview.com/r...-dsc-rx100-m3/8
No tak, a to porównanie m3 z m2 pokazuje, że jednak m3 daje lepszy obraz. No i takie to porównania na yt. No jest opcja, że xavcs da fajny obraz przy nagrywaniu 50Mb/s. Nagrywam 4k Sony ax100 na xavcs w 60Mb/s i jest git ale to 4k.
Cyt.
Istnieją dwa znaczące ulepszenia związane z nagrania wideo na RX100 III: pełny odczyt czujnika i wsparcie dla kodeka XAVC S.
Na poprzednich modelach RX100 (i większości innych aparatów na rynku), aparat nie czyta wszystkich czujnika pikseli podczas nagrywania wideo, lecz pomija linie utrzymać ilość przetwarzanych danych w zarządzaniu. Powoduje to pionowych szczelin pomiędzy liniami poziomymi stosowanych do obrazu, który zmniejsza częstotliwość próbkowania, co zwiększa ryzyko mory. W przeciwieństwie X procesor BIONZ na RX100 III jest zdolny do czytania wszystkich 20 milionów pikseli sześćdziesiąt razy na sekundę, a następnie redukcji te obrazy do poszczególnych klatek wideo. W efekcie to oversampling scenę, aby zoptymalizować jakość oraz zmniejszyć ryzyko mory.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9