Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sro 15 Cze, 2016
Nowe oobiektywy Sigma i Tamron 85 i 35 mm
Autor Wiadomość
fides 
Entuzjasta
fides

Wysłany: Sro 15 Cze, 2016   

W reporterce liczy się szybkość AF bardziej od ostrości na brzegu -a tu Canon 35/2 IS jest najlepszy.
Porównaj testy.

Reklama

fotoparanoja 
Bywalec

twisted812 napisał/a:
czyli coś daje ale bez szału specjalnego ;) ok. dzięki. no to na razie ta kwestia zostaje otwarta, zobaczyć jak się 100 na FF sprawuje

to jeszcze kwestia tej jakości Tamron'owych nowy szkieł. Bo to że Sigma Art jest super to wiem ale Tamron jednak też wygląda ciekawie, tyci tańszy i lżejszy .. może warto. i wyczytałam że Sigma 35 ma dużą winietę bardzo.

ktoś używał?? no może ktoś się trafi posiadający SP 35mm F/1.8 Di VC USD .. :) )

Twoje pytanie wyglada jak zabieg marketingowy ale dobrze że dla niepoznaki wspominasz o sigmie ;)
Ja używałem i jakbym miał startować z 5d3 to zadnego z tych tamronów bym nie wybrał, cena wyższa, af mimo starszej konkurencji gorszy, do tego ten drugi szerszy jest ciemniejszy i wypada słabiej od konkurenta optycznie.
Nie wiem w co celował tamron ale te szkła na tle konkurencji mogą skusić tylko stabilizacją, bądź w szczególnych okolicznościach z tego co pamiętam minimalną odległością ostrzenia.
Cała reszta wypada gorzej albo podobnie, poza ceną :P

Tak więc zamiast t85 jak napisał komor wolałbym canona a zamiast t35 wolałbym jaśniejszą sigme :smile:

twisted812 zaszkodziłem czy pomogłem :twisted:

twisted812 
Nowy
Beata

haha rany ... boję się coś pisać :P

tyle razy wspominałam o Tamronie bo czekałam na odp kogoś kto używał właśnie tych modeli :)

Więc dziękuję, jeśli używałeś ich dłużej niż minutę i wyrobiłeś takie zdanie - to pomogłeś ;) dobrze wiedzieć.

fotoparanoja 
Bywalec

twisted812, niedawno była jakas akcja z wypożyczeniem, było też roadshow i ten fajny niemiecki filmik promujący.
Reasumując jak wypiszesz jakich cech oczekujesz od obiektywów przy danej ogniskowej na pewno kilka osób wypisze swoje spostrzeżenia.

Przy wątłych rączkach tamronów bym nie brał :razz: chociaż te prawie 100% wagi to 4 wyroby czekolado podobne może VC da rade :)

twisted812 
Nowy
Beata

raz człowiek napisze o wątłych rączkach i już .... no pójdę na tę siłownię i po sprawie :P

Dzięki :) już wiem raczej wsio. 100 - sprawdzę jak działa, wezmę albo 35 albo 24-35 sigmy - jeszcze tu się pobiję z myślami czy tak bardzo ten szerszy kąt mi potrzebny

ps. i nie wiem czy ktoś z Was czy ktoś wyżej przesunął mi post do innego forum - dzięki :D skapnęłam się po i nie znalazłam opcji zmiany

fotoparanoja 
Bywalec

twisted812 napisał/a:
raz człowiek napisze o wątłych rączkach i już .... no pójdę na tę siłownię i po sprawie :P

nie o to chodzi, lepiej jak kobieta ma delikatne dłonie :wink:

twisted812 napisał/a:
ps. i nie wiem czy ktoś z Was czy ktoś wyżej przesunął mi post do innego forum - dzięki :D skapnęłam się po i nie znalazłam opcji zmiany

to prawdopodobnie wiewiórki z żurawionowego lasu, są tu takie dwie :wink: :twisted:

stalowypępek 
Bywalec

twisted812, tylko nie przesadź z odżywkami ;)

Odpowiedz do tematu