Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Motoryzacja w obiektywie
Autor Wiadomość
MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008   

Fitness Planet napisał/a:
Jeszcze będę miał okazję jak zostanie odrestaurowany w 100% :mrgreen: To zrobię całe 8G zdjęć :wink:

prawie jak HDR. Trochę zwiększyć kontrast i będzie :mrgreen: Całkiem fajne zdjątko.

Reklama

henk 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008   

Gnał ze 100 na godzinę

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008   

Hummer moze i fajny, ale zdjecie rozmazane.

Paweł_G 
Maniak

No to ja dodam jedno z moich motoryzacyjnych marzeń - prawdziwego rodzynka Fiata 125p w oryginalnej rajdowej wersji Acropolis 1800.

MC 

Paweł_G, ja mam troche nowsze marzenia :wink: ale zdjecie mi sie podoba. Ciekawe ujecie, takie lekko przechylone zdjecie i fajnie, ze z innej pozycji niz wyprost.
Co do duzego f***, to moj Dziadek mial takiego, ale bezowego, 20 lat nim jezdzil i ja sie na nim uczylem jezdzic.

Paweł_G 
Maniak

MC, Oczywiście mam też nowsze marzenia ale właśnie dlatego że ja również uczyłem się jeździć na jak to mój kolega je nazywał "Byku" to mam duży sentyment do tego auta i chciałbym sobie sprawić kiedyś takiego coby nim pojeżdzić w niedzielę i święta a w soboty popolerować nikle :mrgreen:

PS To nie był beżowy - kolor nazywał się dokładnie "kość słoniowa" mój ojcec też miał takiego :razz:

MC 

Niech bedzie i kosc sloniowa. Fajny byl, ale Dziadek juz nie byl w stanie jezdzic, a ja mialem 15 lat, wiec nie bylo co z nim robic do czasu zrobienia przeze mnie prawka. Ale pozostal w rodzinie i jezdzi do dzisiaj.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Pamiętam, że w naszej historii motoryzacji też mieliśmy takiego kościowo-słoniowatego "Byka".

Były też inne misiaczki.

Na początku Golf I w kolorze Viper-Green metalik z silnikiem 1600
Potem maluch - chyba biały z silnikiem 600. Jechaliśmy tym 12 godzin nad morze.
Potem dacia 1300 - pomarańczowa o zgrozo

ojciec kupił coś dużego zielonego wojskowego od naszych wschodnich przyjaciół, były z tego kartki paliwowe :mrgreen:

kolejny maluch - tym razem 650, niebieski. Tato mówił, że podobno jechał spokojnie 120, jakiś dobrze dotarty. Zjeździł nim cały Śląsk
duży fiat 1600 kość słoniowa
Potem Passat kombi dizel 1,6 - bordowy, rocznik chyba 84
mój biały maluszek 650, na którym uczyłem się jeździć
i nowsze konstrukcje

Toyota Carina II 2.0D rocznik 1988 grafitowy metalik - sprzedana w tym roku (jeżdżona przez nas przynajmniej 10 lat)
Honda Accord Aerodeck 2.0 (rocznik 1987-8) morski metalik - w rodzinie od czasów mojej matury do teraz czyli 15 lat
BMW 750i rocznik 1990 - brązowo-beżowy metalik - moje marzenie ale drogie w utrzymaniu i już nim nie jeżdżę, czeka na kupca :razz: w sumie normalny samochód ale trochę większy ma silnik i trochę więcej pali (po mieście 20-25 :razz: ) za to w trasie koło 10.

koniec historii motoryzacji

w międzyczasie przewinął się skuter Yamaha Aerox 50 i Yamaha XJ600N.

Będzie tego
Ostatnio zmieniony przez MichalP Sro 23 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł_G 
Maniak

MichalP, Golf Mk I w tamtych czasach to był szpan większy niż nowa S klasa teraz. Szacunek :mrgreen: Właśnie Golf I w wersji GTI Pirelli jest kolejnym z rodzynków które stanęłyby w moim garażu.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

No, nie był to GTI, ale bodajże drugi w kolejności pod względem mocy (82KM). Wydaje mi się, że silnik był adaptowany z Audi. No i był historyczny, bo jeździła nim żona Jaroszewicza :mrgreen:

Paweł_G 
Maniak

Ten silnik był fabrycznie montowany w MK I. Według poniższego linka oznaczony był jako FR. 85 koni w takiej lekkiej budzie - to musiało iść :twisted:

http://www.doppel-wobber...._info.php?id=79

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Dokładnie - FR - można by porównać do obecnych Leonów FR :mrgreen: I całkiem nieźle się sprawował, jak na tamte czasy oczywiście. Rocznik 76 a kupiliśmy go chyba w 82.

timi1970 
Bywalec

MichalP, ja miałem też 1,6 z 80 roku, ale w trochę nowszych czasach, jak przesiadłem się z malucha to była rakieta, do dziś wspominam go z łezką w oku i żałuję, że sobie nie zostawiłem :sad:

henk 
Entuzjasta

MC napisał/a:
Hummer moze i fajny, ale zdjecie rozmazane

Pewnie że rozmazane, przecież on nie pozował do zdjęcia tylko pędził jak na rajdzie a mój aparat nie dysponuje czasem otwarcia migawki 1/500000. A jak Ty byś to zrobił?

MichalP 
Optyczny
foto&moto

henk napisał/a:
MC napisał/a:
Hummer moze i fajny, ale zdjecie rozmazane

Pewnie że rozmazane, przecież on nie pozował do zdjęcia tylko pędził jak na rajdzie a mój aparat nie dysponuje czasem otwarcia migawki 1/500000. A jak Ty byś to zrobił?

1/500000 nie jest konieczna do ucykania w "miejscu" pędzącego samochodu. Wystarczy 1/1000 a może i nieco krócej. Co innego jakbyś cykał "z boku" wtedy mogłoby zabraknąć skali. Zawsze jednak można się posłużyć ruchem ręki w bok. Jak się ma spore doświadczenie to może być OK.

Odpowiedz do tematu