Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na forum CB jest również wątek na ten temat i tam doszliśmy do wniosku ,że problemy z kartami CF PQI zależą od kraju produkcji te made in china mają problemy a te made in taiwan nie.
Czyli jak to jest w końcu z tymi kartami CF PQI? Potrzebuję nie zawodnych kart, na razie do 400D a w krótce do 40D. Można na nich polegać? Bo za cene 8 gb Sandisk mogę sobie kupić 16 gb PQI
A serio potrzebujesz 16GB? Ja bym tam kupił i tak 2 x 4GB max
A co do pamięci PQI China/Taiwan to wydaje mi się że nie masz się co martwić. Co prawda kości zostały wykonane w Chinach, ale całość złożona w Taiwanie więc OK - tak jak miało być.
A serio potrzebujesz 16GB? Ja bym tam kupił i tak 2 x 4GB max
A co do pamięci PQI China/Taiwan to wydaje mi się że nie masz się co martwić. Co prawda kości zostały wykonane w Chinach, ale całość złożona w Taiwanie więc OK - tak jak miało być.
Nie potrzebuję aż 16GB, chciałem obrazowo przedstawić róznicę w cenie Spokojnie wystarczy mi 8GB. Zastanawiam się nawet czy nie kupić 4 x 2GB zamiast 2 x 4GB. Oczywiście dla bezpieczeństwa Ale skoro piszesz że nie ma co się martwić, to zamówię sobie PQI, tylko jeszcze nie wiem w jakiej kofiguracji 4 x 2GB czy 2 x 4GB
Hehe, no nie bierz tego za pewnik, tak tylko wysnuwałem wnioski z tego co było wcześniej napisane...Nie uzywam PQI więc tak naprawdę nie jestem tu autorytetem.
Hehe, no nie bierz tego za pewnik, tak tylko wysnuwałem wnioski z tego co było wcześniej napisane...Nie uzywam PQI więc tak naprawdę nie jestem tu autorytetem.
Myślałem że używasz tych kart i jesteś z nich zadowolony Poczekam jeszczę na jakieś opinie, nie muszę kupować tych kart od razu Ale wydaje mi się że bedę musiał poczekać do końca zlotu na jakieś opinie, bo na razie trochę pusto na forum
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 26 Lip, 2008
Moim zdaniem powinieneś wziąć jednego RAWa, pomnożyć jego wielkość razy... powiedzmy 400 i kupić kartę o pojemności zbliżonej do wyniku - ja mam RAWa za 5mb i mam 2gb i raz na 10 sesji mi brakuje miejsca (bo 4 sesje pod rząd zapominam zgrać zdjęcia)
Moim zdaniem powinieneś wziąć jednego RAWa, pomnożyć jego wielkość razy... powiedzmy 400 i kupić kartę o pojemności zbliżonej do wyniku - ja mam RAWa za 5mb i mam 2gb i raz na 10 sesji mi brakuje miejsca (bo 4 sesje pod rząd zapominam zgrać zdjęcia)
Tzn ja wiem dokładnie ile pamięci potrzebuję Nie jestem tylko do końca przekonany czy mogę zaufać kartą PQI.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
ja mam jakiegoś tam platiniuma i mi chodzi, więc pqi chyba złe być nie może
Też tak myślę Zresztą koraf wcześniej pisał że ma pqi i mu smigają aż miło. Kupię sobie w poniedziałek 4 x 2gb Trochę zaoszczędzę i do tego będzie mniej ryzyka że stracę jakieś ważne ujęcia
krisv740 [Usunięty]
pawel23, imho , kup sandisk ultra II i będziesz zadowolony. chyba że uzywasz czegoś bardzo pamięciowego jak np. 1Ds i masz plik 30 giga. ale w tym momncie i czytnik musi obsługiwać prędkośc karty. do zapisu aparatu wystarczy ultra Ii aż nad to.
ja mam extreme III i nie widzę różnicy w 30d w stosunku do ultra II, a zaoszczędziłem kasę.
pqi mają różne oceny. najbardziej rekomendowana to sandisk, ale z pewnego źródła. pamiętaj o tym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,78 sekundy. Zapytań do SQL: 14