Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
KIT Nikon bądź Canon; do 1500 złotych
Autor Wiadomość
lutek14 
Uczestnik

Wysłany: Wto 30 Sie, 2016   

Hhaha. na telefonie zdarza mi sie zrobic serie, ale to jak ze znajomymi robimy zdjecie grupowe i trzeba wybrać na którym w miarę wyglądamy ;) a czy seria nie jest przydatna w zdjęciach w ruchu (Np. Lot ptaka), zeby wybrac nieporuszone?

Reklama

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Sie, 2016   

lutek14 napisał/a:
zy seria nie jest przydatna w zdjęciach w ruchu

Tak jest przydatna ale nie żeby wybierać nieporuszone)od tego jest stabilizacja i odpowiednie trzymanie oraz dobór ISO i Czasu) , tylko by wybrać odpowiedni kadr czy fazę ruchu.
K-50 ma serię do 6kl/s. I czas 1/6000s.

[ Dodano: Wto 30 Sie, 2016 13:03 ]
lutek14 napisał/a:
zdarza mi sie zrobic serie

Zdarza a robić tylko tak - to spora różnica. Zwykle zrobienie 50tysięcy zajmuje amatorom ok 5 lat. Pamiętaj że serii można się szybko oduczyć - jak się później te zdjęcia obrabia. :lol:

[ Dodano: Wto 30 Sie, 2016 13:05 ]
lutek14 napisał/a:
Zerknę na Pentaxy

http://www.pentaxforum.com/ i http://pentax.org.pl/ - fora użytkowników Pentax.

lutek14 
Uczestnik

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2016   

Znałem ciekawa ofertę.
Za 2499 jest Nikon D5300 z AF-P 18-55 VR. Dla wyższego modelu mógłbym znaleC dodatkowe 500 złotych. Co o nim uwazacie

FotoVideo
[Usunięty]

Tu jest porównanie specyfikacji dwóch lustrzanek Nikona D3300 vs D5300

http://www.recenzje.net.p...anie/2767vs2657

700 zł różnicy w RTV Euro AGD między D3300 a D5300 + kit 18-55 VR

Andrzej.M.
[Usunięty]

lutek14 napisał/a:
2499 jest Nikon D5300 z AF-P 18-55 VR

Drogo. Pentax K-50 był droższy ale wszedł jego następca K-70 i cena poniżej 2000zł jest naprawdę okazyjna. Tu znajdziesz specyfikacje - porównaj sobie : http://www.optyczne.pl/aparaty.html

Albo najlepiej zerknij na porównanie: http://www.optyczne.pl/po...=1793&add2=1822
Na dole masz linki do testów. To ci bardziej przybliży temat niż liczba opcji AF - w których nie wyszczególniono nawet liczby punktów krzyżowych - tak kluczową dla ustawiania ostrości.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

I jeszcze tego Pentaxa możesz zamówić w 120 dostępnych kolorach, okazja godna uwagi :razz:

lutek14 
Uczestnik

Wujek_Pstrykacz, to istotnie wpłynie ma moje przemyślenia ! :)

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Pentaxa możesz zamówić w 120 dostępnych kolorach

Oczywiście jeśli nie zdecydujesz się na K-5 , K-3 albo K-1 które są w jedynie słusznym kolorze... :razz:
Swoją drogą - wolę taki odzew na wpisanie kolory niż przeczytać taki tekst:
Cytat:
Guma, którą pokryta jest obudowa Canona 650D może zmieniać kolor i powodować reakcje alergiczne. Problem dotyczy aparatów wyprodukowanych pomiędzy 31 maja a 15 czerwca br.
http://www.fotopolis.pl/n...ami-na-obudowie

Na pocieszenie dodam że jak donosiła prasa:
Cytat:
Aparat Nikon D3200 będzie dostępny w dwóch kolorach: czarnym i czerwonym.

To co prawda nie 120 kolorów ale też można . :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Andrzej M. to ja zamawiam seledynowe K50 z seledynowym 100 macro. :razz: Nie mam alergii na Pentaxa tak jak Ty na Canona :razz: I jeżdże na codzień Skodą nie Audi, także jestem podwójnie nieszczęśliwy :razz:

Andrzej.M.
[Usunięty]

I jeżdże na codzień Skodą nie Audi, także jestem podwójnie nieszczęśliwy

Mo to masz problem ... chcesz o tym porozmawiać? :cool:

[ Dodano: Wto 06 Wrz, 2016 22:10 ]
to ja zamawiam seledynowe K50 z seledynowym 100 macro.

Proszszsz... ale to nie u mnie - nie handluję sprzętem , chyba że czasem coś własnego... nerkę czy coś na nowe szkło... :lol:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Sro 07 Wrz, 2016   

Szkoda, że nie pomożesz w zakupie, liczyłem na Ciebie :razz:

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2016   

Szkoda, że nie pomożesz w zakupie

Jak liczyłeś - to pomogę... bezinteresownie! :lol: Zapraszam do Krakowa, z Tychów niedaleko... Są sklepy w których znajdziesz Pentaxy , może niekoniecznie zielone czy seledynowe - ale jak zamówisz to ściągną i ci przyślą . A może wolisz Katowice albo Tarnowskie Góry? :cool:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Obiektyw też seledynowy dostanę, te 100 macro, żeby pasował do puszki :)

Andrzej.M.
[Usunięty]

Obiektyw też seledynowy dostanę, te 100 macro

Albo ten macro , albo to 100 macro... "te" to już nawet na przystankch nie ma. :lol:
Ależ oczywiście - jak tylko taki spray gdzieś dobierzesz... :razz: Akurat WR to bardziej do błękitnego pasuje - bo ma literki WR w tym kolorze. :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Skoro "ten" nie jest oferowany w seledynowym kolorze to słabo, siostrzenice nie będą zadowolone. A szkoda, chciałem zakupić Pentaxa. :zalamany:
Ale zapytam na najbliższym Festiwalu przedstawicieli, czy da się coś załatwić ( z wyjątkiem sprayu- to nie była poważna porada) w sprawie koloru obiektywu :razz:

Odpowiedz do tematu