Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przejrzałam wszystkie ustawienia w menu i , szczerze mówiąc, nie mam już pomysłu co jeszcze powinnam ustawić aby fp działał z Samyangiem Może ktoś mi podpowie, pliiiiisssss.....
A z systemowym szkłem FP działa? Powiększenie kadru działa?
Jaki kolor wybrany? Może biały i zlewa się z białym tłem?
Naciskasz OK przed manualnym ustawieniem ostrości?
Strona 93 instrukcji:
Focus Peaking
W trybie ręcznego ustawiania ostrości wybrany kolor oznacza obiekt, na
którym ustawiono ostrość, aby ułatwić ustawienie ostrości za pomocą
pierścienia ostrości.
Aby ustawić opcje
Focus Peaking, W trybie fotografowania naciśnij [m] b
Focus Peaking opcja.
* Ustawienie domyślne
Opcja Opis
Poziom Ustaw czułość wykrywania obiektu, na którym ustawiono ostrość.
(Wył., Wysoka, Normalny*, Niska)
Kolor Ustaw kolor oznaczający obiekt, na którym ustawiono ostrość.
(Biały*, Czerwony, Zielony)
Powinno działać.
Asik [Usunięty]
Wysłany: Pon 28 Mar, 2016
Chris62 z systemowym szkłem działa prawidłowo, powiększenie kadru działa, kolor nie zlewa się z tłem.
FP ustawiłam od razu na początku korzystania z aparatu, ponieważ jest bardzo przydatny przy zdjęciach makro
Sądziłam, że mrawi ma na myśli jakieś super tajne ustawienia
Ja nie używam obiektywów poza systemowych więc nie wiem jak Ci pomóc.
Skoro działa z systemowymi to z manualnymi tez powinno.
Na myśl przychodzi mi jeszcze kwestia czy aparat jest w trybie manualnym i czy naciskasz przycisk OK bo tak to powinno działać z takimi obiektywami.
Po prostu nie naciskałam OK ale to mój pierwszy manual i tego nie wiedziałam.
Panowie, bardzo Wam dziękuję za pomoc!
Nie ma sie co czerwienić nie takie rzeczy umykaja ludziom przy obsłudze sprzętu.
Skoro działa to sie cieszę i proszę o sampelki z tego 12/F2.
Trochę to kosztuje i zastanawiam się czy warto wyłożyć tyle kaski.
Myślę że inni użytkownicy też są ciekawi
Witam
Gdzie można kupić tanio obiektyw nx 50-200mm i którą wersję wybrać bo sa już trzy OIS. Czy może kupić taniego manuala 70(80)-200(210) mm i jakiej firmy?
pozdrawiam
[ Dodano: Sro 31 Sie, 2016 19:42 ]
to tym bardziej obiektywy powinny być za grosze? coś tam czytałem, że się z tego systemu wycofują, ale jak się kupiło i puszka jest na gwarancji to szkoda się pozbywać
Zainwestujesz w szkła. Puszka padnie, choć na gwarancji, ale.. co jak zamiast naprawy zaoferują zwrot kosztów? Zostaniesz ze szkłami i brakiem możliwości zakupu nowego korpusu.
Na ebayu do wyboru do koloru samsungów. NX wciąż żywy )). NX500 to cudeńko i teraz do kompletu NX1 z tą samą matrycą za niewysoką cenę i będzie wspaniale.
A 50-200 to dobry obiektyw, mam go i używam. Czasami na allegro coś się trafi, albo na innych portalach trzeba szukać, ale warto.
Witam
Gdzie można kupić tanio obiektyw nx 50-200mm i którą wersję wybrać bo sa już trzy OIS. Czy może kupić taniego manuala 70(80)-200(210) mm i jakiej firmy?
pozdrawiam
Przy tej cenie 50-200 manual odpada chyba że jakiś dużo dłuższy.
50-200 ma szybki AF ja mam dwójkę ale obecnie nowe są tylko wersje 3.
[ Dodano: Pią 02 Wrz, 2016 16:10 ]
hijax_pl napisał/a:
Zainwestujesz w szkła. Puszka padnie, choć na gwarancji, ale.. co jak zamiast naprawy zaoferują zwrot kosztów? Zostaniesz ze szkłami i brakiem możliwości zakupu nowego korpusu.
Wystarczy rozsądnie policzyć - świetnie wyposażiony aparat ze szkłami wychodzi taniej niz jakiś porównywalny korpus z kitem.
Straty nie ma.
Witam
czy ktoś kupował obiektywy na aliexpres? są tam dostępne dla systemu nx OIS III 50-200mm za ok. 200dol. obawiam się czy nie są to jakieś niepełnowartościowe odrzuty poprodukcyjne i jakaś dziwna marka cyt. "Brand Name: XCOAT"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9