Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
co da ten obiektyw o którym pisałeś wyżej? za 745zł?
Mniej więcej to samo co obiektyw z zestawu, który masz możliwość kupić:
Warson napisał/a:
Posiadam możliwość zakupu od znajomego Sony A 300 + obiektyw sigma 70-300 apo dg + lampa błyskowa, dwie karty pamięci i 4 Filtry, to wszystko za 700zł.
Warson napisał/a:
Znasz jakieś strony gdzie mogę porównać jakość zdjęć z danego aparatu z innym?
tak jak wspominałem bardzo lubię robić fotki macro, a jak brać na raty to najlepiej własnie z obiektywem, najgorzej że na tych stronach co podałeś mają lustro a nie mają obiektywu albo odwrotnie Chce wziąć na raty więc stad dylemat Mimo wszystko dziękuję Ci za okazałą pomoc, już na 80% wiem co wezmę, teraz decyzja co do obiektywu i tak naprawdę muszę sam ocenić co najbardziej potrzebuję. Jak już wspominałem zdjęcia portretowe czy dziecka z zamazanym tłem mnie po prostu urzekają nic mi więcej nie potrzeba, noi oczywiście Macro
Jak już proponował Sunders, Canon EF 50mm f/1.8 STM byłby świetnym wyborem do zdjęć portretowych ale skoro masz robić zdjęcia w pomieszczeniu to zastanów się czy kąty widzenia jakie daje ten obiektyw nie będą zbyt wąskie.
Najlepiej pożycz od kolegi aparat i przetestuj.
- no powiem że ten macro odpada ze względu na cenę...
A jest jakiś obiektyw w cenie do 500zł, który po części pomoże robić fotki z rozmazanym tłem oraz macro? Czy obiektyw który jest w podstawie z body nie rozmaże tła? ponoć każda lustrzanka takie rzeczy wykona czy mam racje?
Stronę wcześniej podawaliście jakiś inny z dobrym zoomem za 745zł
Chyba że coś w cenie do 2300zł ale już bez obiektywów?
Canon EF 50mm f/1.8 STM
Tym bez trudu ogarniesz temat portertu dziecka ( z rozmytym tłem) w pomieszczeniu przy świetle zastanym. Tylko pamiętaj, że 50 mm to dosyć wąsko i np. w małym pomieszczeniu będziesz mieć problem aby zmieścić w kadrze kilka osób.
Najtańszy obiektyw macro to poszukaj raczej Tamrona (używany) o ogniskowej 60 mm i 90 mm. Może w okolicach 1000 uda Ci się znaleźć.
Nie ma szans... Chyba niestety muszę zrezygnować z Macro... a szkoda no cóż może kiedyś... poza tym do tego chyba trzeba mieć ogrom cierpliwości, statyw mega światło itp
podobno IS już jest przestarzałe IS 2 jest na czasie, czy to prawda?
Nie do końca jestem pewien co masz na myśli, ale np. obiektyw Canon EF 70-200 f/2.8 USM IS II w stosunku do wersji bez „II” w nazwie, to sprawdź ceny obydwu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9