Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jasnym jest że C40D, który jest sporo wygodniejszy i na pewno lepiej się sprawdzi chocby pod względem wyważenia z ciężkimi długimi tele. 450d to również dobry aparat, choć parametrami, zakresem tonalnym, szybkością ustępuje czterdziestce. Jednak jest 1000 zł tańszy, więc...jeśli chycisz oba i zdecydujesz że jednak 450 nie jest taka zła to masz 1000 zł w kieszeni na lepsze szkiełko.
No właśnie goły 450d jest za mały na moje łapy, a z gripem to jest juz tylko 550pln tańszy.
A czy ktoś może mi objaśnić różnice w mozliwościach zdalnego wyzwalania? Wiem że 40d ma większe mozliwości, ale czy w przypadku potrzeby "zapilotowania" tak na 50-60m nie trzeba będzie posiłkowac się i tak rozwiązaniami firm 3-cich?
Ostatnio zmieniony przez Dax Czw 24 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz
No to masz problem z głowy - bierz czterdziestkę i ciesz się zdjęciami. Ponadto, tak jak koleżanka Ania napisała, komfort użytkowania jest świetny (co jest naprawdę jednym z istotniejszych cech puchy) i nawet nie jest potrzebny grip
Ja wymieniłem 450d na 40d po miesiącu bo jak wziąłem do ręki 40d to dopiero poczułem co to znaczy komfort użytkowania i szybka dostępność do wszystkich ważnych funkcji nie wspominając o szybkości serii itd...
Doradzam c 40d mimo ,że 450d to też dobry aparat ale w moim mniemaniu bardziej dla kobiety
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008
k1caj_ns, super czyli nie da się nim zrobić męskich zdjęć,hehe miałeś go miesiąc i czułeś się kobieco....?
z tym bylbym ostrozny po kilku ostatnich testach (nie tego obiektywu)
Faktycznie ostatni test 16-35 f2,8 nie był zbyt przyjazny L-ce, jednakże po wpisach w wątku o teście tego obiektywu renoma L-ki raczej mocno nie ucierpi.
Sam bym także wybrał 40d, choć 450d nie miałem okazji testować osobiście ale 400d tak, a rożnic miedzy nimi kolosalnych nie ma.
k1caj_ns, super czyli nie da się nim zrobić męskich zdjęć,hehe miałeś go miesiąc i czułeś się kobieco....?
To nie chodzi o to ,że nie da się nim zrobić męskich zdjęć a o ten felerny uchwyt ,który bardzo spodobał się mojej dziewczynie ,a mnie palce bolały jak podpiąłem 100-400 L do niego bo nie byłem w stanie całą ręka chwycić aparatu tylko tak jakby częścią dłoni. Uchwyt jest dla kogoś kto ma małe ręce ,a dla mnie małe ręce mają dzieci i kobiety Oczywiście jeśli komuś to nie przeszkadza to nie będzie miał takich problemów jak ja i tyle.
k1caj_ns, super czyli nie da się nim zrobić męskich zdjęć
Jak wyglądają męskie zdjęcia?
kozidron [Usunięty]
nie wiem jak wyglądają ale z avatara jak patrze na k1caj_ns, to moje są wieksze..a ja nie wiem jak wyglądają męskie zdjęcia ....
k1caj_ns, wiem ze żartowałeś , .....ja też
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
50tka na dx daje na prawde ciekawe rezultaty, jednakże 50tka na aps-c byłaby chyba ciekawsza + do tego na aps-c możemy podpiąć 50/1.2 (z AF ) i mieć już nie dość, że mamy węższy kąt widzenia, to jeszcze super osiągi dla f 1.4-2 (czyli jak dla mnie suupper)
A, że teraz 30d po 1500 spokojnie można znaleźć... znowu o tym myślę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9