Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
MC ma rację.....obiektyw z takim zakresem to juz za dużo.....pametaj ze jak cos jest uniwersalne to jest do niczego, niestety co do tej "spacerówki" 18-200 to nie jest najlepszy pomysł...
nie nabijaliśmy się z Ciebie, tylko z gaciowego....
słuchaj możesz wyprowadzić taka opcje, że znajdziesz gdzieś body 40D canona (to juz jest półprofi) a do tego tego nowego kita z IS-em(stabilizacją) 18-55, tylko trochę przekroczysz budżet...
Możesz też zrobic inaczej - kupić sobie entry lewel (czyli powiedzmy C450D) i do tego potem kompletować sobie szklarnie, końcowa ogniskowej 200mm to moze być troszke za mało do płochliwych zwierzątek (chyba ze jestes mistrzem kamuflażu) ale myślę, że 450D spokojnie się sprawdzi ........na dodatek zostanie ci kaska na gripa jakiegos ....
Chyba bym wolał szklarnię kompletowac do 40D :] Może się uda, budżet nie jest bardzo sztywny, podałem tylko tak orientacyjnie i nie wykluczam, że go przekroczę (i tak mi dojdzie jeszcze karta pamięci, może dodatkowy akumulat, może torba itp, a tego do budżetu nie wliczam).
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008
no to nie ma co............40D , jak strzelił........
Są dwie szkoły - słabe body, dobra szklarnia - super zdjęcia
dobre, wypasione body - kity - nightmare
Jest jeszcze trzecia - dobre body, dobra szklarnia - tą drogą podążaj i niech moc będzie z Tobą.
Panowie, ale to jeszcze nie koniec , miałbym jeszcze małą prośbę w kwestii obiektywu, przynajmniej jeśli nie uda mi się kupić wspmnianego Tamrona 17-50 na pocczątek... co wtedy wybrać na kilka pierwszych miesięcy ?
Ja bym sie nie bawil w zadne kity i od razu Tamrona kupowal. Jesli nie masz obecnie pieniedzy, to na raty 0% w rtv euro agd - koszt 1340zl.
krisv740 [Usunięty]
Pstrykacz napisał/a:
Kurcze, ale się narobiło. Ja nie polecam tanich Sony typu A200, czy A3xx. A Canona mam i zapomniałem wstawic emoikonki przy napisie najgorsza firma. Ale planuje wymienić Canona na coś lepszego bo niedługo upada i co wtedy - zostane na lodzie z moimi badziewnymi eLkami.
pamiętaj o mnie jak będziesz zmieniał system. badziewne e - L - ki nie pójdą tak łatwo więc mog wziąć na przechowanie
kozidron [Usunięty]
Pstrykacz te eLki ja też mogę przechować .............:)
fou, co do obiektywu to trochę racja lepiej tego tamrona 17-50 2.8.......wiesz co na ten temat mówił Obi-Wan Kenobi i zresztą MichalP też, są trzy szkoły ......
dobrą puszkę już wybrałeś....
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008
jak Cie stać, to kupuj od razu 17-55/2.8IS -> budżet w końcu nie jest zamknięty
A jak nie, to Tami... ale jego też wymienisz na w/w
W sumie mnie żaden kit canona nie zachwycił - z wygody i wyglądu (głupi jestem, ale mi na tym zależy ) <- dlatego ja Ci proponuję 28/1.8 do 40d
Ja polecam c 40d + c 28 /1.8 + C 50 1.8 do tego trochę nadrobisz zoomem nożnym i na początek wielkich braków odczuwał nie będziesz (może poza szerokim kątem ) ale jak już się zdecydowałbyś na 40D to coś za coś przy takim budżecie.
a moze a200 od sony ktory ma stabilizacje na matrycy? :p wtedy mozna dostac tansze obiektywy bez is/vr :p
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008
Canon EF 28 mm f/1.8 USM, to super szkiełko - to jest też mój następny cel, chciałem się nim pobawić jakies 2 tygodnie temu ale ciężko je wyłapać w sklepach na stanie, trzeba zamówić .....a nie ma to jak na żywca sobie popróbować...
ender , fou już wybrał 40D, więc nie widzę sensu rozmawiać teraz o A200
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11