Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zastanawiam się jaką jakość reprezentują te lornetki. Dosyć wysoko się cenią i sporo różnych ogłoszeń można wynaleźć w sieci. Mało jednak jest jakichkolwiek opinii o tej marce a i z testami na optycznych też szału nie ma. Proszę o opinie jeśli ktoś miał z takim sprzętem doczynienia.
[ Dodano: Czw 24 Lis, 2016 19:45 ]
Naprawdę nikt nie miał w ręce lornetki tej marki? Marka popularna wśród myśliwych. Są jacyś myśliwi na tym forum?
[ Dodano: Sob 26 Lis, 2016 15:37 ]
Może chociaż jakiś model tej marki godny uwagi.
Może trochę po czasie odpisuje ale mam lornetkę Eschenbach farlux 8-15x35 jak dla mnie są to dobre lornetki jeżeli chodzi o wykonanie i optykę. Myślałem o zakupie Eschenbacha 8,5x45 ale po porównaniu wybór padł na lornetkę z zuumem. Postaram się wstawić zdjęcia.
Z perspektywy czasu widać jak Ci się Arek zmieniły kryteria. Teraz ta lornetka za "wewnętrzne odblaski" dostałaby pewnie z 2.5 na 5
Na komę czy jakość obudowy też jesteś teraz bardziej wyczulony.
A ostatni akapit odnośnie indywidualnej korekcji dioptrażu na prawym okularze jest troszkę zawstydzający
Posiadam już kilka lornetek jak Bushnell elite 10x43 Olympus 8x42 Nikon 8X26 Docter 10x40. Ale kreciła mnie lornetka z zuumem teraz nie żałuje wyboru.Eschenbach ma ustawienia dioprii w pokrętle do ogniskowania a miał zabrane punktyza to postaram się to pokazać na zdjęciach.
Chłoooopie, nie dość, że kosztuje 2800, to jeszcze z zoomem? W tej cenie można używane High Grade kupić... Albo ze 3 Zeissy 8x30 z Oberkochen, albo Dialyta 7x42 (...którego kupiłem )
Usiądź sobie w kąciku i poczekaj aż przejdzie Ci ochota na coś takiego.....
Jacek zpodaj linka do tego sklepu z wyprzedażą optyki bo Eschenbach Bizon 8x42b już chyba poszedł (albo ja po prostu nie mogę znaleźć) . Może co jeszcze fajnego mają w dobrych cenach.
Wejdz na allegro elekronika tam jest optyka i są lornetki eschenbach ja dzisiaj sprawdzałem i jest. Za Eschenbacha Farlux nowego zapłaciłem 1500 zł okazja.
Tak to są te lornetki ja kupiłem od tego sprzedawcy mówił że można zwrócić ale mnie pasuje ta lornetka i została u mnie. Dziś miała test na mrozie i zdała. W Olympusie EXPS pokrętło ciężko się obraca tutaj chodzi lekko tak samo jak w Bushnellu a jest minus 12st Najważniejsze dla mnie nie trzeba dużo kręcić przy zmianie odległości obserwowanego obiektu przy Bushnelu trzeba się nakręcić najlepiej wypada Olympus.Jak na lornetkę zuumem eschenbach spełnia moje oczekiwania używam ją do obserwacji ptaków.
[ Dodano: Sob 07 Sty, 2017 10:58 ]
Nie chcą wejść może coś sknociłem jak się je wgrywa.
[ Dodano: Sob 07 Sty, 2017 11:24 ]
Zdjęcia
[ Dodano: Sob 07 Sty, 2017 12:37 ]
lornetki
[ Dodano: Sob 07 Sty, 2017 20:04 ]
lornetki
[ Dodano: Nie 08 Sty, 2017 10:06 ]
zdjęcia.
[ Dodano: Nie 08 Sty, 2017 11:40 ]
lornetki
[ Dodano: Nie 08 Sty, 2017 11:42 ]
lornetki
[ Dodano: Wto 07 Lut, 2017 12:19 ]
Mam prośbę do testujących lornetki. Nie można poprawić błędu który jest przy Eschenbachu.Ona ma regulacje dioprii a jest za to krytykowana.
[ Dodano: Wto 02 Sty, 2018 08:57 ]
Mam prośbę do testujących lornetki.Może ktoś poprawił by błąd przy teście Eschenbacha Farlux selektor v 8-15x35 B ONA POSIADA REGULACJE DIOPRRI jest ona w pokrętle co można było sprawdzić podczas testu ktoś z testujących tego nie sprawdził ale lornetka ma zabrane punkty i jeszcze została z krytykowana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10