Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zdecydowanie nie jest. Zdecydowanie należy ją omijać szerokim łukiem. Napisz do czego potrzeba Ci lornetka, a poradzimy Ci prawdziwą lornetkę, a nie atrapę lornetki.
Najważniejsze jest powiekszenie, szeroki (i dobry) obraz to ja se moge oglądać gołym okiem. Do tej pory zgromadziłem 3 lornetki: Russie 25x60, Kandar 32x42 i Bresser 10x25. Russia - nie ja to kupowałem... to faktyczne powiększenie 8x i szerokie jasne pole widzenia - no cóż, 8x to dla mnie dużo za mało, Kandar to moja najnowsza lornetka, faktyczne powiekszenie ok. 11,5razu i powiem, że to już coś, zarazem spore pole widzenia, ale oczywiście niedosyt jest, no i ostatnia lornetka to zadziwiająco mały Bresser z powiekszeniem 10razy - faktyczne, mierzone. Moje wnioski są takie, że jak ktoś chce duże powiekszenie, to nie ma sensu taką osobe wyśmiewać, ponieważ takiej osoby nie będzie jarało to że mu lornetka powieksza 10x.
Aktualnie myśle - a o czym bym mógł myśleć... o sprzęcie typu 10-30x60, 10-50x60 i chciałem sie troche rozeznać, może ktoś ma jakieś porównania? Np jeśli mnie ogólnie zadowala Kandar 32x42, to czy Kandar 10-50x60 będzie ok jako kolejny model? - głównie chodzi mi o powiększenie, jakość, na końcu rozmiar pola widzenia. Cena do 150zł.
Kolega z mojej miejscowości posiada lornetkę Kandar 10-50x60 patrzyłem przez nią ale ona może mieć powiększenie od 7 do 13 razy. Przy największym przybliżeniu to trudno coś wyrażnie zobaczyć Jadę sprawdzić.
Byłem obejrzałem na najmniejszym powiększeniu ok 8 krotne powiększenie da się coś zobaczyć w miarę zwiększania powiększenia ok 16 krotne max mierzyłem zrenice trudno powiedzieć co widać Obserwowałem las z odległości 200m. LORNETKA KANDAR 10-50X50 CENA 120 ZŁ .Szkoda kasy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9