Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
sfinks, 1000D to jest kastrat, za tą kasę dostaniesz 450D +kita z IS-esem, LV tam też masz(pewnie nie działa tak jak w sony) ale myślę, że jak zaczniesz focić to szybko zrezygnujesz....z tej funkcji. Poza tym LV ma sens (tak zeby je w 100% wykorzystać) przy odchylanym ekraniku a to niestety tylko w A350, którego ci nie polecam.
Bierz canona ale przedtem poczytaj sobie testy na różnych stronkach,........
"Niedrogo" w pewnym sensie wyklucza "lepsze". Sigma 70-300 APO MACRO to w miarę rozsądny wybór za małe pieniądze.
Najlepiej przy ograniczonych funduszach byłoby dozbierać do C 70-200 /f 4 L około 1600 zł teraz stoi w zależności od tego gdzie kupujesz
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 26 Lip, 2008
k1caj_ns, wszystko fajnie ale ta sigma średnio pracuje pod canonem (odradzam) za to pod pentaxem malina a ta eLka 70-200 F4.0 kosztuje troszke więcej ponad 2000, niestety do 1000 ziko z tele może być ciężko. Jest taki obiektyw C55-250 IS ale ten za to wyzszych lotów nie jest i ma plastik w mocowaniu (za to nie wiem czemu dostał nagrodę tipa 2007).
Na podstawie opini tego 55-250 IS to bym go nie kupił. Podpinałem tą sigmę pod 450D i nie miałem problemów ale pewnie to też zależy od egzemplarza. Komor o ile się nie mylę miał ten obiektyw pod 400D więc on na pewno by powiedział co i jak.
Pomijając już wszystko ja osobiście niczego poniżej 70-200 / f4 L bym nie kupił. Dla mnie to takie rozsądne minimum.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 26 Lip, 2008
k1caj_ns napisał/a:
Komor o ile się nie mylę miał ten obiektyw pod 400D
, czyli tak jak ja i u mnie było słabo.
k1caj_ns napisał/a:
Pomijając już wszystko ja osobiście niczego poniżej 70-200 / f4 L bym nie kupił. Dla mnie to takie rozsądne minimum.
i dla mnie też tak jest(dlatego właśnie takiego wyboru dokonałem) a tej sigmy nie polecam, moze miałem jakis lipny egzemplarz .....ciężko stwierdzić
Komor o ile się nie mylę miał ten obiektyw pod 400D więc on na pewno by powiedział co i jak.
Owszem, miałem ten obiektyw i na podstawie mojego egzemplarza mogę go polecić. Nie wiem jakie konkretnie zarzuty masz, kozidron? Oczywiście Canon+Sigma to potencjalne problemy z front-focus/back-focus, więc trzeba przy zakupie sprawdzić. Ja uważam, że jak na swoją cenę to solidny obiektyw. Optycznie rewelacyjny nie jest, kolorystykę też ma nieco słabą (co nauczyłem się zauważać dopiero po zamianie Sigmy na 70-200/4L), auto-focus dość powolny i czasem się gubi. Ale za tę cenę jest to solidna oferta, biorąc pod uwagę solidną budowę, dostępną funkcję makro i ogólny zestaw zalet i wad.
Jeśli ktoś bardzo dba o sprzęt i nie używa go w trudnych warunkach to do Canona być może warto wziąć pod uwagę ten nowy plastikowiec 55-200 IS, o którym wspomniał kozidron. Ale w góry czy do plecaka to bym go nie zabrał.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 27 Lip, 2008
ja zdecydowałem sie na tą sigmę, bo u kolegi chodziła jak marzenie na K10 i pozazdrościłem, niestety na canonie było marnie z Af-em (nawet bardzo 1/4 fotek na śmietnik), za to ten C55-250 IS, zdecydowanie lepiej ale pokonał mnie ten plastik w mocowaniu wiec dołożyłem na eLkę i tobie sfinks też tak doradzam ....
....w sumie siostra go używa (C55-250IS) i sobie chwali ale łakomym okiem patrzy na 70-200 4.0 L
Jest jeszcze 70-300 IS w cenie podobnej do Lki, a dostajemy stabilizację, dłuższą ogniskową, metalowy bagnet (w 55-250 jest plastik), USM i... całkiem znośną jakość w porównaniu z Lkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9