Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zastanawiam się nad aparatem Olympus PEN E-PL 7 no może 8.
Beznadziejny wybór.
Za 100 złotych więcej od E-PL8 jest E-M10 II -z wbudowaną lampą błyskową, lepszą stabilizacją i wizjerem.
W podobnej cenie jest też Panasonic GX80 który nagrywa wideo w jakości 4K.
A za mniej Panasonic GX800 -również z wideo w 4K.
Lampkę od tych PENów można odchylić do góry i świecić odbitym światłem:
https://www.flickr.com/ph...57632563513520/
Nie testowałem tego akurat na niej, ale czasem tak robię zdjęcia dzieciom w ciemniejszym pokoju lampką od E-M5 II (tylko ona jeszcze się obraca - ale moc podobna). Wtedy nawet jasne szkło nie jest potrzebne.
Czy będzie konieczność dokupienia dodatkowego obiektywu do Olympus E-M10 Mark II jeśli będę chciała robić zdjęcia dziecku w ruchu czy tez portretowe w mieszkaniu? Chciałabym się zmieścić w 2500 zł. Czy w tej cenie znajdę aparat, którym mogłabym pobawić się amatorsko fotografią? Zupełnie nie znam się na tych wszystkich parametrach i im więcej czytam to mniej wiem ....
TS [Usunięty]
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018
Jesli dziecko w ruchu i w mieszkaniu, to ze swej strony radze dokupic M. Zuiko 25/1.8. Czesciej używam w tych sytuacjach niż 45/1.8. Ale ściśle odpowiadając to konieczności nie ma.
Też przez pewien czas żałowałem, że przepłaciłem za 25/1.8. Dopóki nie zobaczyłem jak Panas 25/1.7 pracuje z E-M10 (pierwszą wersją). Autofokus był mniej pewny i wolniejszy niż z Olympusem. Nie wiem jak z korpusami Panasonika, może być lepiej.
PDamian [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Mar, 2018
To ty proponujesz wiwi83 przepłacenia za aparat marki Olympus
żeby potem przepłaciła za obiektyw marki Olympus.
Dojrzewa we mnie myśl do wyboru Panasonica GX800, niestety choroba mnie rozłożyła i nie mogę zobaczyć go w sklepie.
Lubię pobawić się fotografią, nigdy jednak dobrego aparatu nie miałam, mam pomysły na zdjęcia i chciałabym z dobrym aparatem czerpać przyjemność z fotografowania. Mój budżet 2500 zł. Aparat musi również posłużyć osobie, która nie będzie bawić się w ustawienia i tylko przyciśnie guzik. Zawsze chciałam mieć lusterkowca ale budżety nigdy nie pozwalał i nie pozwala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9