Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Cała przyjemność po mojej stronie Może być tak że sklep dał zdjęcie V zamiast ex. Często zdarzają się takie pomyłki. Ale fakt, lornetki Nikona w ostatnim roku- dwóch, mocno podrożały
A seria E II potaniała! Top jest dobry czas, by kupić 8x30 lub 10x35
no powiem szczerze ,że kilka dni temu po raz pierwszy w moim życiu miałem tą lornetkę (nową) przy oczach i nie zrobiła na mnie wrażenia pod względem optycznym. Sama w sobie jest pięknym,klasycznym mebelkiem.Optycznie jest dobra,ale tylko i aż dobra. Potem przyłożyłem do oczu Nikon Monarch HG 10x42 i pomyślałem "wow,to jest to". Wszyscy tak chwalą Nikona E II 8x30 za ogromne pole widzenia..Ja miałem wrażenie,że więcej przestrzeni jest w Monarch HG 10x42. Nikon E II 8x30 to napewno dobra optycznie,świetna mechanicznie lornetka w typowo japońskim wykonaniu. Pytanie tylko czy jest warta swojej ceny ,nawet po dzisiejszych obniżkach.Z całym szacunkiem,ale moim zdanie nie.
Sklep beafoto.pl znalazłem za 2200. Może jest gdzieś taniej.
Kwestia wartości czegoś co służy przyjemności, czy hobby nie istnieje
. Żona kupi Channel za 6 stówek, raz, drugi, jeszcze jakieś mazidła i torebkę i masz EII.
Lub jakieś szpanerskie gówno do auta nikomu nie potrzebne, bo Ci ktoś wciśnie w salonie.
Dobra kolacja, weekend w spa. Jakaś impreza.
Rozdzielanie włoska na czworo, że tam jakaś lornetka wyceniona na 2800 warta jest max 2300 nie ma sensu. Albo kupuję ulubioną rzecz i się nią cieszę, albo całe życie rozpatruję co lepsze w jakimś aspekcie o 10% i dlaczego nie tańsze o 15%.
Tak, wiem, to forum lornetkowe i służy takim dywagacjom. Cena na Nikona EII jest lepsza niż była o trzy stówki i cieszmy się z tego bracia.
Pozdr. Ch.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10