Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
grupę niższą dwucyfrową Nikona trzyma się naprawdę dobrze. O wiele lepiej od wynalazków trzycyfrowych Canona. A więc jednak można wygodny grip do małych lusterek zrobić. Ale trzymanie grip-obiektyw to porażka. Pisałem już, jakbyś kompaktem focił przez wizjer. Rączki bliziutko i wykrzywione jak u Tyranozaura.
...zobaczę tylko ten wizjer ale nie spodziewam się by on przewarzył szale....
No tak, przecież to tylko podstawowy interfejs lustrzanki, kto by się tam tym przejmował... Albo jakieś dwa kółka, czy lepszy autofokus... Ważniejsze jest przecież czyszczenie matrycy, czy wbudowane opcje retuszu...
Internetem raczej nie kupuje a w kraku mam takie ceny 1650 vs 2300
Może jednak o tym Internecie pomyśl Ryzyka właściwie juz nie ma
Blackside napisał/a:
Zmiłujcie się- Ja chce miec aparat lepszy od obecnego a w kompaktach jest taki syf ze mało. Sory ale szum generowany przez panasoniki jest dla mnie nie akceptowalny, więc pozostaje mi tanie lustro. A i przysłona w kompaktach to tylko f11 .
Ooo, w a590 canona (a to kompakcik tani do bólu) zaczynamy z przysłoną od 2.6... Oczywiście, wielkość matrycy jest taka jaka jest
Blackside napisał/a:
A 500 zł to wole z żoną iśc na obiad i do kina niż dodawac do D80- na dzień dziśejszy- zobaczę tylko ten wizjer ale nie spodziewam się by on przewarzył szale....
Tez się nie spodziewam, bo za duzy dystans jest od tego co masz do d60 abys mógł dostrzec zalety d80
Natomiast dla mnie d80 to po prostu dobry klasyczny korpus z rozsądnym wizjerem, dwoma kółkami i porządnymi mozliwościami. Taki w sam raz do przesiadki z analogowego body.
a d60... to IMO wydmuszka
[ Dodano: Wto 29 Lip, 2008 20:09 ]
jaad75 napisał/a:
No tak, przecież to tylko podstawowy interfejs lustrzanki, kto by się tam tym przejmował... Albo jakieś dwa kółka, czy lepszy autofokus... Ważniejsze jest przecież czyszczenie matrycy, czy wbudowane opcje retuszu...
dokładnie.. d40 i d60 to odpowiedź na atak Sony w tania entry level z gadżetami dla bywszych uzywaczy kompaktów... Można z nich wieeele wyrzucic a i tak beda atrakcyjne
"Minusy" o których piszesz, to są totalnie nieistotne sprawy. A różnica w cenie rzędu 500 złotych, to są żadne pieniądze przy takiej różnicy klas sprzętu. Zresztą, jeśli 500zł to dla Ciebie dużo, to może raczej nie pakuj się w lustrzanki... D80 jest dobrą bazą dla rozbudowy systemu i fotograficznego rozwoju, D60 nie. Taka jest między nimi różnica.
Witam, nie zgodzę się z opiniami, że kompakty "podchodzą" jakościowo pod lustro. Miałem różne kompakty z bardzo wysokich półek - lumixy i fuji (hybryda) oraz canona, teraz mam najtańszą lustrzankę nikona - i zmiata je pod względem jakości obrazu, rozpiętości tonalnej itp. Nie dajmy sie oszukać, wielkość fizyczna matrycy robi swoje. A co do fotogalerii z fz18... czy fz ileś tam - większość plików w galeriach to są wszystko prace w photoshopie czy innym programie, nie można oceniać jakości aparatu na bazie fotogalerii...
Jeśli zdjęcia będziesz robić tylko na wakacyjnych wyjazdach, na imieninach czy dzieciakowi w domu d60 wystarczy całkowicie,
ale jeśli nie daj Boże fotografia wciągnie ciebie bardziej, to może okazać się, że d60 będzie cię ograniczać. Wtedy (tak jak radzą przedmówcy) d80, lub czekać na d90 (i wtedy może raty?).
Masz racje tylko w ten sposób to można do śmierci czekac. Zawsze będzie coś lepszego na co warto czekac. I tak w koło macieju. ...
Dobra napiszcie jeszcze jak to jest z akumulatrokami do D 60< 80> ? Na alegro widzę rózne pojemności. Czy lepiej kupic orginalny czy bawic sie w niby pojemniejsze ale "xxx" firmy / ?
Rysiu a wciągnie mnie co najwyzej tyle ze dokupie Tele
O zestaw K200 plus kitowy obiektyw. Ale bardziej zależy mi na hamie . Czyli na akumulatorku do D60 firmy hama.
[ Dodano: Wto 12 Sie, 2008 16:50 ]
Kupiłem D60.
Mam pytanko
Dlaczego w odniesieniu do Canona A610, przy tych samych ustawieniach wychodzi inaczej doświetlone zdjęcie? Czyli np f3,5 1/25 w Canonie = f3,5 i 1/8s w nikonie iso 100 ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10