Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 21 Wrz, 2019 Festiwal lornetkowy w Łochowie w 2020 r
Czy jest jakakolwiek szansa żeby w przyszłym roku w Łochowie zobaczyć lornetki Swarovskiego ? . Kto jest oficjalnym dystrybutorem tej zacnej marki w Polsce ? . Przed kim trzeba klęknąć i kogo trzeba pocałować w d.... żeby się pobawić Swarkami w Łochowie . To irytujące że nasz rynek traktują mało poważnie . Trzeba znaleźć jakiś sposób , może trzeba co tydzień wysyłać mejle do Austrii z zaproszeniem na festiwal lornetkowy .
To nie tak, że nasz rynek traktują mało poważnie - w światku ptasiarskim firma Edredon sprzedaje sporo i jest tam znana..... Myślę, że to właściwy trop....
Firma Edredon trochę oszukuje w opiniach pod produktami w swoim sklepiku, jak wyjdzie aktualizacja takiego EL, to zmieniają tytuł i zdjęcia produktu, a opinie pozostają. Jeśli produkt jest na zamówienie a nie w ciągłej dostawie to również nie potwierdza że to istotny dostawca. Z tego co mi się wydaje jest to firma jednoosobowa, którą stać na zawieszenie działania sklepu na ponad miesiąc w okresie letnim, jak to miało miejsce w tym roku, dużego dostawcę raczej nie było by na to stać. Pan Jacek B. z Edredon powiedział mi że przestał jeździć na tego typu imprezy optyczne, bo mu się to nie zwraca. 3mam kciuki za to że zmieni zdanie.
Ostatnio zmieniony przez ppv Sob 21 Wrz, 2019, w całości zmieniany 1 raz
Chyba nic nie sprzedał na pierwszym festiwalu , rozczarował się . A ja na następny festiwal do Łochowa przyjechałem z gotówką żeby kupić od niego Habichta 8x30 . A jego nie było
Festiwale nie są od handlu sprzętem, choć przygotowanie fajnych promocji jest mile widziane. To bardziej impreza wystawiennicza dla pasjonatów i liderów opinii takich jak Wy. To Wy później polecacie sprzęt na forach, w bezpośrednich kontaktach i wydajecie o nim opinie, które są łatwe do znalezienia w necie. Dla dobrego dystrybutora to inwestycja trudna do przecenienia. Do tego reklama na Optyczne.pl w postaci wrzucanych kilkukrotnie newsów o Festiwalu z logotypami producentów oraz obszerna relacja zdjęciowa i tekstowa. Nas nadal czyta 250-300 tysięcy ludzi miesięcznie, część z nich na pewno zajrzy i lornetkami może się zainteresować.
Niestety spora część rynku lornetkowego w Polsce tego tak nie odbiera. I mamy efekt zapętlenia. Firmy nie łożą na reklamę i nie są szeroko obecne w różnego rodzaju mediach, imprezach branżowych czy festiwalach, potem narzekają na małą sprzedaż i małe zyski więc znów obcinają nakłady na reklamę.
Z naszego punktu widzenia organizacja Festiwalu Lornetkowego to pewnego rodzaju wyrzeczenie. Zrobienie w tym samym czasie standardowego Festiwalu Foto to dla nas zyski kilkukrotnie większe, bo wystawców foto jest więcej i płacą wyższe wpisowe. Bardziej tam rozumieją ideę takiej imprezy i nie ma problemów z namówieniem ich na uczestnictwo. Przy lornetkach nachodzić i nabiegać trzeba się więcej, a profity dużo niższe. Bardziej robimy to więc z pasji niż dla zysku.
I pewnie to się nie zmieni dopóki lornetki w Polsce nie staną się dużo bardziej popularne. A raczej się nie staną, bo młodzież woli patrzeć w ekran komórki niż przez lornetkę.
Zauważyłem, że większość pasjonatów lornetek, to osoby urodzone przed epoką komputerów i smartfonów. Ludzie tacy, jak my.
Kiedy dorastałem na prowincji, lornetka była jednym z najbardziej zaawansowanych instrumentów z jakim miałem do czynienia, przy okazji bardzo użytecznym.
Masz rację Arek, że współczesny człowiek woli ekran telefonu, prawdopodobnie dlatego, czy tam się "więcej dzieje"...
Współczesne umysły są i spragnione i uwarunkowane dużą ilością informacji. Przypuszczam, że to jeden z powodów, z powodu którego, współczesny człowiek ma problemy z koncentracją. Zamiast książek, nagłówki artykułów. Zamiast filmów pełnometrażowych, kilkuminutowe zajawki na YouTube... Totalny brak głębszej zadumy i analizy nad rzeczywistością.
Aż boję się pomyśleć, gdybym musiał się urodzić we współczesności....
Jeśli reinkarnacja ( zakładając jej istnienie ) występuje liniowo do czasu biegnącego do przodu, to rezygnuję na kolejne wcielenie na tej planecie, chyba, że mi pozwolą zachować zdobytą już mądrość...
Aż boję się pomyśleć, gdybym musiał się urodzić we współczesności....
To są popularne dylematy każdego pokolenia które obserwuje zaskakujące go zmiany, a jednak jakoś się kręci ten świat, i tak poźniej kolejne pokolenie ma takie obawy, i kolejne, ale los planety Ziemia jest przesądzony, Słońce nas pochłonie jak się stąd nie wyniesiemy (po drodze jeszcze zmiany klimatu, przebiegunowania itd) a wtedy jeszcze inne miejsca zamieszkania i styl życia
A dla mnie nieocenione w Łochowie są "zajęcia w podgrupach", wieczorkiem, przy piwku, przy stole obficie zastawionym szkłem......
I fajne jest to, że tyle się od innych uczę, że inni się uczą ode mnie, że biorę w rękę Audubona, daję komuś Dialyta - tego się nie zapomina....
Wysłany: Pon 23 Wrz, 2019 Re: Festiwal lornetkowy w Łochowie w 2020 r
Wiking69 napisał/a:
Czy jest jakakolwiek szansa żeby w przyszłym roku w Łochowie zobaczyć lornetki Swarovskiego ? . Kto jest oficjalnym dystrybutorem tej zacnej marki w Polsce ? . Przed kim trzeba klęknąć i kogo trzeba pocałować w d.... żeby się pobawić Swarkami w Łochowie . To irytujące że nasz rynek traktują mało poważnie . Trzeba znaleźć jakiś sposób , może trzeba co tydzień wysyłać mejle do Austrii z zaproszeniem na festiwal lornetkowy .
Zabiorę moją EL 8x32 i być może do tego czasu dozbieram również do 10x50, to będziesz mógł sobie potestować do woli (ze sobą cały czas i tak będę nosił do porównań NH 8x56 ).
Co do dystrybutora, to ja korzystam z Laniusa i bardzo sobie chwalę -- na Swarka dostałem naprawdę najlepszą możliwą ofertę + możliwość przetestowania wielu różnych modeli topowych lornetek. Dopiero takie bezpośrednie porównanie z Ultravidami, Noctividami, Victory, Conquestem i Genesis skłoniło mnie do wydania niemałej przecież kwoty na EL.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14