Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dokladnie 860 zl, trzeba wiedziec gdzie szukać i unikać pośredników. Cóż mogę poradzić, że wątpisz. W Polsce wszystko jest droższe niz w Niemczech. Kolega dostał odpowiedz.
Niedawno widziałem na niemieckim portalu dwa Swarki EL, właściwie nówki sztuki, fiald pro za ok 6.200zł a starsza wersja(nie używana) z oryg. adapterem za ok 6000...
Tam chyba nikt się nie bawi w sprzedawanie za 80% ceny bo jak ktoś ma wydać prawie tyle co nowa, albo 20-30% taniej to po prostu idzie do sklepu, wyciąga gotówkę z kieszeni i kupuje... Nic tylko do Niemiec się przeprowadzać
adaher, tak jak mowisz. Ostatnio przewinely mi sie dwa Swarovskie EL w cenie pomiedzy 4500-5000 zl jako cena wyjsciowa do negocjacji. Niestety Swarovski to nie moj dzial. Jestem zdania, ze za uzywana lornetke cena 4000 zl to troche duzo, ale mowie tylko w swoim imieniu. Mniej wiecej przyjelo sie tutaj ze juz po rozpakowanieu i wyjeciu lornetki z pudelka jako nowej cena spada o jakies 30-40%, kilkakrotnie uzywane traca na wartosci 50-70%. Ogolnie wystawione lornetki tutaj jako uzywane szacuje sie na 1/3 ich wartosci przy zakupie jako nowej. Ostatnio mialem pacjentke, ktora wystawila Leica Trinovid 10x42 BN za 3200 zl, utargowalem na 2400 zl, zaakceptowala moja oferte ale jeszcze poczekam troche (trzeba byc cierpliwym )
Panowie wlasnie udalo mi sie ustrzelic Vanguard ED II 10x42 za 800,00 zl, stan nowy, zapakowany. Jestem ciekaw jak sie ta lornetka sprawdzi. Toz to byl czarny kon w waszych testach
Facet wysyła ;cóś ; za 1000 Euro i sam nie sam wie co , no bo nierozpakował ? Może być i cegła .
No ludzie kochani .
Ale ona jest nieużywana , bo nie rozpakowana .
Ostatnio zmieniony przez Lech149 Pon 21 Paź, 2019, w całości zmieniany 1 raz
Zachowaj te zgryzliwe i uszczypliwe komentarze dla siebie. W przeciwienstwie do Ciebie wiem co i gdzie kupuje. Nie komentuj wiecej postow bo sie osmieszasz. Zegnam.
adaher nawiazujac do Twojego postu o Swarovskito wlasnie sie trafil 2-latek z kompletem dokumentow i papierami, model Swarovski EL 8,5x42. Zgadnij jaka cena wyjsciowa do negocjacji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13