Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
diabel4you, EOS 1000D... jak dla mnie już zbyt plastikowy. O ile plastik w 400D mi zupełnie nie przeszkadza to ten w 1000D strach brac do ręki. Ta nowa puszeczka jest już niestety dośc mocno okrojona, odnosi się wrażenie, że Canon postanowił odpowiedziec na Nikona D60 klecąc nowy aparat z tego, co zostało w fabrykach. AF z 350D, matryca z 400D, plastik z... no właśnie, skąd? Taki widzę pierwszy raz
Ja bym nie pchał się w system canona, drogi i nic nie daje dla amatora, rozumiem sprzęt profi tego producenta, ale zarówno 450d jak i 40d są bardzo słabe na tle konkurencji, no i cena aparatów jak i obiektywów...chyba z kosmosu.
Ja bym nie pchał się w system canona, drogi i nic nie daje dla amatora, rozumiem sprzęt profi tego producenta, ale zarówno 450d jak i 40d są bardzo słabe na tle konkurencji, no i cena aparatów jak i obiektywów...chyba z kosmosu.
A że tak się spytam, co jest konkurencją dla Canona 40D? Wg mnie w tej cenie nic lepszego się nie kupi. Jedyną słabą stroną jest jakość ekraniku. Ale ekranikiem nie robimy zdjęć, a te wychodzą całkiem całkiem.
Ja rozumiem, że kolega KaleSony poleca oczywiście Sony. Najlepsze co można tej firmy nabyć to A700. Jest to aparat ciut niżej oceniany od konkurencyjnego 40D w różnych rankingach optyczne / dpreview / fotopolis - zestawienia na tej stronie: http://www.olaieryk.republika.pl/
Skoro więc 40D jest bardzo słaby, to topowy produkt Sony jest jeszcze słabszy ale za to droższy. Ja rozumiem, że rankingi nie powinny być jedynym źródłem wiedzy o aparatach, ale 3 niezależne rankingi ...mało prawodpodobne by wszystkie 3 były w błędzie. Ale oczywiście wszystkie 3 redakcje siedzą na pasku Canona, a kolega KaleSony jest jedynym sprawiedliwym i obiektywnym.
Jeśli chodzi o wybór obiektywów ...no cóż, brak komentarza. Wystarczy poszperać w bazie optycznych czy na allegro, a można się przyprawić o zawrót głowy.
Natomiast koledze diabełkowi myślę że można polecić C450. Ostatnio bawiłem w MediaMarkcie i próbowałem sobie Canona 400, Nikona D60, Pentaxa K20, Sony A350 i Olympusa 520. Wiem, że Nikon trochę nie z tej bajki, ale mniej najbardziej przypadł do gustu ...Pentax , a Canon na drugim miejscu. Ale to oczywiście tylko moje subiektywne uczucia. Ponoć 450 ma lepsze wykonianie niż 400.
Ja rozumiem, że kolega KaleSony poleca oczywiście Sony. Najlepsze co można tej firmy nabyć to A700. Jest to aparat ciut niżej oceniany od konkurencyjnego 40D w różnych rankingach optyczne / dpreview / fotopolis - zestawienia na tej stronie: http://www.olaieryk.republika.pl/
Skoro więc 40D jest bardzo słaby, to topowy produkt Sony jest jeszcze słabszy ale za to droższy. Ja rozumiem, że rankingi nie powinny być jedynym źródłem wiedzy o aparatach, ale 3 niezależne rankingi ...mało prawodpodobne by wszystkie 3 były w błędzie. Ale oczywiście wszystkie 3 redakcje siedzą na pasku Canona, a kolega KaleSony jest jedynym sprawiedliwym i obiektywnym.
Jeśli chodzi o wybór obiektywów ...no cóż, brak komentarza. Wystarczy poszperać w bazie optycznych czy na allegro, a można się przyprawić o zawrót głowy.
Natomiast koledze diabełkowi myślę że można polecić C450. Ostatnio bawiłem w MediaMarkcie i próbowałem sobie Canona 400, Nikona D60, Pentaxa K20, Sony A350 i Olympusa 520. Wiem, że Nikon trochę nie z tej bajki, ale mniej najbardziej przypadł do gustu ...Pentax , a Canon na drugim miejscu. Ale to oczywiście tylko moje subiektywne uczucia. Ponoć 450 ma lepsze wykonianie niż 400.
Jeśli chodzi o Pentaxa nie użyłbym raczej gdyż w kwestii oddania szczegółów radzi sobie na podobnym poziomie co Canon 40D
Gaciowy mnie ubawił. Dla mnie 40D jest lepszy niż A700 i do tego kosztuje teraz 2600 zł. To prawie darmo za taką puszkę.
Ja rozumię, że ktoś może mieć dylemat pomiędzy napompowanym wodotryskami A350 a 450D, ale oczko wyżej wybór jest tak oczywisty, że tylko fanatyk może polecać sonoltę... No bo A700 nie posiada LV ani obrotowego wyświetlacza ...
Gaciowy mnie ubawił. Dla mnie 40D jest lepszy niż A700 i do tego kosztuje teraz 2600 zł. To prawie darmo za taką puszkę.
Ja rozumię, że ktoś może mieć dylemat pomiędzy napompowanym wodotryskami A350 a 450D, ale oczko wyżej wybór jest tak oczywisty, że tylko fanatyk może polecać sonoltę... No bo A700 nie posiada LV ani obrotowego wyświetlacza ...
Zdaje się, że sklep FotoBasia nie ma najwyższych notowań, z tego co pamiętam z działu Sklepy i promocje na tym forum... Ciekawe czy coś się zmieniło ostatnio.
Zdaje się, że sklep FotoBasia nie ma najwyższych notowań, z tego co pamiętam z działu Sklepy i promocje na tym forum... Ciekawe czy coś się zmieniło ostatnio.
Kiedyś (2-3 lata temu) kupowałem tam aparat - bodajże kompakta Sony - nie przypominam sobie jakichkolwiek problemów. http://www.opineo.pl/inde...ep=93&strona=52 mój wpis Michał Pielichiewicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10