Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ale to w końcu forum lornetkowe...
Lornetkę mam w zasadzie zawsze przy sobie, telefon także, czemu z tego nie skorzystać.
Wystarczy prosty adapter za 10zł (etui+uszczelka z rury pcv)
Ciężkie teleobiektywy zakurzone w szafie a lornetka śmiga!
Ale to w końcu forum lornetkowe...
Lornetkę mam w zasadzie zawsze przy sobie, telefon także, czemu z tego nie skorzystać.
Wystarczy prosty adapter za 10zł (etui+uszczelka z rury pcv)
Ciężkie teleobiektywy zakurzone w szafie a lornetka śmiga!
A czy ten "jeleń" to jest łoś?
Jeleń i kilkanaście łań Ale były bardzo daleko...
Tutaj lepiej widać:
Coś dla zwierzolubnych. Kto lubi przez lornetkę podglądać życie zwierząt - a tacy też są - propozycja na świąteczny poniedziałek. Z reguły tego nie robię, lecz w takiej sytuacji popieram #zostanwdomu
Ja jestem zwierzolubny i wczoraj gapiem sie na Lwa, dwie Niedźwiedzice, Rysia, Żyrafę, oraz Łabędzia.
A jadąc na obserwacje miałem bliski kontakt z dzikiem i puszczykiem.
A w temacie optyki - chcąc do miminum ograniczyć masę sprzętu zabrałem z lornetek Chase 10x50. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony!
Marcinie a gdyby patrol policji Cię nakrył pod nocnym niebem , gdybyś usłyszał pytanie ... dlaczego pan wyszedł z domu ? . Co byś odpowiedział , jak byś zareagował gdyby chcieli Ci wlepić mandat ? .
Marcinie a gdyby patrol policji Cię nakrył pod nocnym niebem , gdybyś usłyszał pytanie ... dlaczego pan wyszedł z domu ? . Co byś odpowiedział , jak byś zareagował gdyby chcieli Ci wlepić mandat ? .
Dałbym im wizytówki mówiąc, że jak potrzebują coś z foto-optyki to niech się odezwą....
A tak poważnie to miałem przygotowaną gadkę, że jako pracownik Nikona jadę wykonać nocne zdjęcia w ramach mojej pracy w dziedzinie fotografii, bo nie wszystko da się zrobić zza biurka....
Co byś odpowiedział , jak byś zareagował gdyby chcieli Ci wlepić mandat ? .
to że potrzebujesz oderwania od tego aresztu domowego i nieustannego przebywania z domownikami, kontaktu z przyrodą, dzięki temu dbasz o zdrowie psychiczne, słyszy sie tyle o wzroście liczby kłótni domowych, depresjach itd.
Po wprowadzeniu absurdalnego zakazu wchodzenia do lasu , przez 9 dni wędrowałem po Sudeckich lasach . Ratowałem się dobrym kamuflażem bundeswery , nawet plecak miałem w tym kamuflażu . Czułem się jak partyzant za czasów okupacji . I przyznać się muszę że dwa razy mała lornetka Zeissa Victory 8x25 uratowała mi skórę . O ile strażników leśnych jadących na Quadach słychać z daleka , to piesze patrole były dużym wyzwaniem . Najpierw zobaczyłem Gazika ukrytego w zagajniku , a dopiero później dokładne skanowanie okolicy przez lornetkę pozwoliło mi zobaczyć postacie w zielonych uniformach . Przebywanie na łonie przyrody regeneruje człowieka , fizycznie i psychicznie , warto było ryzykować .
Niestety część zakazów jest absurdalna, jak choćby to, że członkowie rodziny muszą chodzić w odległości 2 metrów od siebie. Ci sami członkowie rodziny, którzy śpią razem w jednym łóżku. Tym bardziej, że im więcej danych spływa tym mniej przerażający obraz tego wirusa się rysuje.
Choć trzeba przyznać, że bez problemów daje się dogadać. W sobotę pojechałem robić zdjęcia przykładowe nowym obiektywem i część miejscówek, gdzie robię standardowe ujęcia była ogrodzona taśmami i pilnowana przez straż miejską. Podszedłem, wyjaśniłem i wpuścili mnie bez problemów.
Tych czterech kolegów chyba się przekrada lasami na festiwal lornetkowy do Łochowa . Co za czasy , nawet nie można pooddychać świeżym powietrzem . Na zdjęciu rozpoznałem kilku kolegów z poprzedniego festiwalu . To się nazywa głód lornetkowy ryzykować życie żeby popatrzeć przez nowego Zeissa 8x32 SF .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 15