Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam
Chcę kupić lornetkę KOWA YF II 8x30 za cenę 750 zł. Używać jej będę głownie w celach turystycznych: zwierzęta, góry, itp. Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Czy brać Kowę?
Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
ps. czym różni się KOWA YF 8x30 od KOWA YF II 8x30?
lornetka sama w sobie jest rewelacyjna, bo zgrabna i jakościowo dobrze się prezentuje, gdzieś pomiędzy Nikona prostaff 7s 8x30 za 800 zł a monarch 7 8x30 za 1500 zł
Nie wiem gdzie szukałeś ale sklepy sprzedają po 729 zł
Wysłany: Wto 29 Cze, 2021
kowaczynie.Ta Kowa to nie jest mała lornetka, jej wielkość jest na granicy lornetek 8x42. Jezeli chcesz lornetkę strikte w góry i do wszelakiej turystyki, to zobacz na Vortexa Diamonbacka HD 8x32. Mała,lekka / kilkanaście dkg lżejsza od Kowy /, zgrabna,szerokie pole widzenia / 8,2* /, jasna i schować ją można do kieszeni kurtki. Ciut droższa ale warta zainteresowania. W/g mnie na pewno lepsza od Nikona Prostafa a optycznie / trochę jaśniejsza/ i mechanicznie nie gorsza od tej Kowy. Kowa YF różni się od Kowy YF II generalnie kolorem i podobno troszkę polepszonymi powłokami na okularach. Najlepiej jak sprawdzisz sobie sam tego Vortexa i tą Kowę a przede wszystkim, która lepiej leży Ci przy oczach.
Wysłany: Wto 29 Cze, 2021
kowaczynie. Przepraszam ale to co napisałem w poście powyżej to odnosi się do modelu dachowego Kowa SV. Pomyliłem modele, co nie zmienia faktu, że możesz zainteresować się wersją dachową tak tej Kowy jak i Vortexa Db HD. Natomiast Kowa YF niewiele różni się optycznie od Vortexa Raptora 8,5x32 a różnica w cenie jest 200 zł. na korzyść Vortexa. Jest jeszcze Opticron Adventurer 8x32 z szerokim polem 8,1*, bd optyką, dobrą ceną / 450/, małymi gabarytami i wagą. Taki klonik Nikona E II. Z tych trzech wymienionych porro, w/g mnie najlepszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9