Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Ratujmy co się da ...
Autor Wiadomość
Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Pon 12 Lip, 2021   Ratujmy co się da ...

Dzień bez nowego postu , to dzień stracony :) . Dlatego namawiam wszystkich kolegów , nawet tych którzy posiadają umiejętność czytania bez umiejętności pisania . Żeby każdego dnia pisali na forum lornetkowym jeden nowy temat . Nie będzie łatwo , trzeba będzie poświęcić całe 15 minut :) . Ale w czasach kiedy inne fora padają , naszym obowiązkiem jest ratować dorobek intelektualny i megabity zdobytej wiedzy . Na koniec pozwolę sobie uczulić redaktora naczelnego , żeby nie zawalał nas taką ilością nowych testów lornetek , bo nie nadążamy ich czytać :) . Wystarczy jeden test na tydzień ...

Reklama

mzksiak 
Bywalec

Wysłany: Pon 12 Lip, 2021   

Będzie super jak jeden test na miesiąc zostanie opublikowany. Ale Arek juz kilka razy pisał,testy lornetek nie są dochodowe,więc cieszmy sie,że wogole powstają

Arek 
Redaktor

Testy się robią. W swoim tempie, ale się robią. Podobnie jak artykuły z tematyki optycznej.

Wiking69 
Optyczny

Żeby było co czytać na naszym ulubionym forum , musimy najpierw coś ciekawego napisać . Tylu inteligentnych ludzi , tyle wspaniałych osobowości , tyle historii do opowiedzenia . Do roboty ... jeszcze was nie wykastrowali :) .

Wiking69 
Optyczny

Wiem że to absurd , ale chciałbym przeczytać test Bushnella Power View 12x25 za 129.99 zł . Zaintrygowała mnie ta lornetka , ponieważ w sklepie Militaria.pl byłem świadkiem jak sprzedawca zaproponował klientowi ten cud optyki . Polecając ją jako lornetkę uniwersalną :( . Jestem bardzo ciekawy ile punktów by zdobyła . Może byłby rekord :) .

Jan55 
Optyczny
amator

A ja chciałbym przeczytać test Zeiss Tera ED 8x25, czy faktycznie ta budżetówka jest taka bardzo dobra :roll: .

Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Wto 13 Lip, 2021   

Podglądanie przyrody i kosmosu przez lornetkę jest przyjemne , relaksujące , może być ekscytujące , a nawet fascynujące :) . Podczas obserwacji możemy odpoczywać , medytować , marzyć , podziwiać . Więc dlaczego o tym nie piszemy ? . Wciąż tylko gadamy o procentach , punktach , wykresach . Lornetka jest tylko narzędziem , czasami chyba o tym zapominamy .

Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Sro 14 Lip, 2021   

Po co kupować lornetkę ? . Żeby później godzinami pisać na portalu lornetkowym ? . Chyba nie :) . Kuzynka której kilka miesięcy temu sprzedałem małego Zeissa Victory , nie napisała na forum ani jednego słowa . A często do mnie dzwoni zachwycona małym Zeissem 8x25 , przy okazji chwaląc się co nowego odkryła podczas spacerów po polach i lasach .

Jan55 
Optyczny
amator

Wysłany: Czw 15 Lip, 2021   

No właśnie,czemu nic nie napisze na forum o swoich doznaniach wzrokowych oraz o samej lornetce. Podejrzewam, że byłoby wielu chętnych w tym i ja, którzy przeczytali by coś na temat tego modelu Zeissa. :grin: Być może Twoja kuzynka należy do tych ludzi, którzy mają coś ciekawego w swoim posiadaniu, w tym przypadku lornetkę, ale nie są chętni do chwalenia się tym. Zresztą zauważ, że wiele osób zarejestrowało się na tym forum ale tylko po to żeby uzyskać pomoc co do zakupu lornetki, ale już nie odezwali się aby powiedzieć czy takową zakupili, czy im pasuje, jakie mają doznania wzrokowe. Tak to właśnie wygląda :cry: .

Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Pią 16 Lip, 2021   

Wygląda to tak że możesz kupić w stacjonarnym sklepie drogą lornetkę . Za kilka albo nawet kilkanaście tysięcy złotych . Po kilku miesiącach wrócisz do tego sklepu żeby obejrzeć inną lornetkę . I nikt się Ciebie nie zapyta czy jesteś zadowolony z zakupu , albo co sądzisz o tym konkretnym modelu lornetki . Nikogo nie interesuje czy gdybyś mógł cofnąć czas wybrałbyś inny model , albo innego producenta . Zero zainteresowana , zero dialogu . To mało profesjonalne :( .

Jan55 
Optyczny
amator

Masz zupełną rację. Dzisiaj handel polega tylko i wyłącznie na sprzedaży, w związku z tym sprzedawca ma w d..ie czy to co u niego zakupiłeś parę dni wcześniej spodobało Ci się albo czy Ci pasuje. On sprzedał, zarobił i czeka aż przyjdziesz znowu Ty albo ktoś inny i znowu coś drogiego / nie tylko / kupi. I nie ważne czy wie co sprzedaje czy nie wie, ważne jest to, że sprzedaje. A o profesjonaliźmie w handlu to możemy zapomnieć. :cry: .

TRYTON7 
Rozmowny

oj to chyba kryzys wieku średniego :mrgreen:

młodzi by was zjedli :) czas płynie jak rzeka i albo się dostosujesz albo nie.
trzeba zmienić tylko metodykę ogólna i wszystko będzie piękniejsze...
mowie wam .

T

Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

Jan55 napisał/a:
sprzedawca ma w d..ie czy to co u niego zakupiłeś parę dni wcześniej spodobało Ci się albo czy Ci pasuje.

W związku z tym przypomniał mi się kawał, znany wśród marketingowców. W skrócie wygląda to tak:
szef w jakimś markecie obserwuje nowoprzyjętego sprzedawcę, jak ten sprzedaje klientowi wędkę, łódkę i samochód z przyczepą. Po transakcji podchodzi do niego i zdumiony pyta:
- panie, klient przyszedł po wędkę, a pan mu sprzedał wędkę z kołowrotkiem, żyłką i pełnym wyposażeniem, a do tego jeszcze samochód z przyczepką i łódkę. Jak pan to zrobił :?:
- eee... nie, szefie. Ten facet przyszedł po podpaski dla żony, to mu powiedziałem: "co pan będziesz robił trzy dni w domu? Jedź pan na ryby"! :???:

Wiking69 
Optyczny

Sąsiadka jedzie z rodziną na wycieczkę marzeń do Afryki . Nie wiem ile taka przyjemność kosztuje , ale przeraża ją że na lornetkę będzie musiała wydać ponad 300 zł . Dobrze chociaż że pomyślała o lornetce :) .

Arek 
Redaktor

Hehehe... Skąd ja to znam. Jak byłem na safari w Kenii, to przed wyjazdem dostaliśmy listę od naszej pilotki, na której obowiązkowym wyposażeniem była lornetka. Oprócz pilotki lornetkę zabrałem tylko ja. A potem non stop słyszałem "Daj popatrzeć..."

Odpowiedz do tematu