Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Ratujmy co się da ...
Autor Wiadomość
Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

Wysłany: Pią 16 Lip, 2021   

Cytat:
przeraża ją że na lornetkę będzie musiała wydać ponad 300 zł .

To jej pożycz którąś ze swoich. Za jeden uśmiech 😊

Reklama

Jan55 
Optyczny
amator

Wysłany: Pią 16 Lip, 2021   

Wiking...A musiałeś jej taką drogą lornetkę polecić ?: :lol: Przecież są lornetki po 60-100 zł. Na pewno byłaby wtedy zadowolona. Po powrocie poprosiłbyś ją żeby opowiedziała Ci co widziała przez taką lornetkę i wtedy miałbyś ubaw :grin: . No chyba, że opowiedziała by Ci, że dzięki tej hiper-super lornetce doznawała niebywałej ekstazy widokowej i wtedy Ty dla odmiany, mógłbyś doznać szoku :shock: a w zamian za doradztwo w sprawie lornetki dostałbyś w prezencie magnes na lodówkę, z czarnoskórą tancerką :mrgreen:

Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Sob 17 Lip, 2021   

Janie :( ... Gdybym komuś polecił lornetkę po 60-100 zł i miał z tego ubaw , musiałbym być psychopatą . Tak się jednak składa że bardzo lubimy sąsiadkę i jej rodzinę . A ponieważ wreszcie jedzie do Afryki na wymarzoną wycieczkę z mężem i córką . Dlatego z radością pożyczę jej lornetkę Swarovskiego albo Zeissa .

Jan55 
Optyczny
amator

Wiking...Bardzo musisz lubić Tą sąsiadkę, że pożyczasz jej taką lornetkę. Swoją drogą to sąsiadka jest bardzo odważna pożyczając tak drogą lornetkę, chyba, że nie jest świadoma jej wartości, albo wie, że musi jej strzec jak oka w głowie :grin: .

Wiking69 
Optyczny

Janie ... nie ma przyjemności bez ryzyka :) .

mzksiak 
Bywalec

I ja mam asa w pracy ktory radził się mnie,jaką lornetkę kupić. Gosc zwiedził pół świata i w koncu zauważył,że lornetka w Tanzani bardzo mu pomogla zobaczyc dzikie zwierzaki uzyczona od pilota wycieczki safari. No więc pytam budżet antem do mnie( tak do 200 zl🙃🙃🙃). Myślałem że żartuje ,ale nie,ten w zaparte że taka mu starczy. Skonczylo sie na tym,że nie kupił póki co żadnej

Jan55 
Optyczny
amator

mzksiak...Trzeba mu było powiedzieć, żeby pilnował promocji w Lidlu albo Biedronce, bo tam bywają takie duże lornetki po 80 albo 120 zł. Prawdopodobnie w sam raz dla niego. :lol:

towner 
Bywalec

tak naprawdę to lornetkę można przetestować w sklepie czy dobrze się trzyma, czy obrazuje dobrze itd.
lornetka to bardzo nieforumowa rzecz, z aparatami rzecz jest bardziej skomplikowana.

Jan55 
Optyczny
amator

Wysłany: Nie 18 Lip, 2021   

towner...Dlaczego uważasz, że lornetka jest nieforumową rzeczą? :roll:

towner 
Bywalec

Bo to rzecz tak indywidualna, to że jakaś lornetka świetnie obrazuje to jeszcze nie wszystko,
ważne jak się trzyba w ręce, każdy ma ręce trochę inne, do tego ciężar, kształt łuków brwiowych,
bo lornetki trzyma się często i kilkanaście minut bez przerwy przy twarzy, więc to musi być komfortowe.

Jan55 
Optyczny
amator

towner...Wszystko to co napisałeś jest jak najbardziej prawdą, ale dalej nie mogę zrozumieć dlaczego lornetka jest nieforumowa. :???: Przecież właśnie po to są fora branżowe, coby na nich zadawać pytania, opisywać swoje wrażenia i doznania po zakupie np. lornetki a także zamieszczać wiadomości oraz wymieniać się swoimi poglądami na temat tegoż przedmiotu /lornetki /, który posiadasz, który kupiłeś albo, który masz zamiar kupić. Mogą to być bardzo przydatne wiadomości dla innych "nowych" jak i "starych" forumowiczów.Chyba, że Ty masz inne zdanie, które oczywiście możesz mieć i właśnie na takim forum możesz je zamieścić. :smile:

towner 
Bywalec

Ja tak głośno myślę dlaczego forum nie jest tak popularne, i napisałem jak wyżej.
Poza tym forma jest mało atrakcyjna wizualnie, to jest taki stary funkcjonalny szablon forum,
html i css pozwala robić strony nie tylko funkcjonalne ale również przyjemne wizualnie.
Ten szablon pamięta czasy początku internetu w Polsce, czyli koniec lae 90-tych,
bo dopiero wtedy ktoś miał do tegoż internetu dostęp, i było to już wtedy więcej niż kilka tysięcy osób.

Jan55 
Optyczny
amator

A co Ci wizualnie nie pasuje w tym forum? Napisz, może właściciel uzna Twoje sugestie i będzie chciał zmienić. Ja osobiście uważam, że forma forum jest niezła, ale ja jestem starej daty i mam inne gusta. :mrgreen:

Arek 
Redaktor

A ja szczerze wątpię czy zmiana szaty wizualnej spowoduje wzrost aktywności. Fora mocno straciły po wejściu mediów społecznościowych i to w zasadzie wszystkie, niezależnie od ich szaty wizualnej.

Poza tym forum to wymiana informacji tekstowych, nie potrzebujemy do tego wodotrysków.

albert56 
Bywalec

Cytat:
A ja szczerze wątpię czy zmiana szaty wizualnej spowoduje wzrost aktywności.

Nie spowoduje. Fora teraz nie są popularne. Mam wrażenie, że jest coraz mniej ludzi, którzy lubią i chcą dyskutować (i potrafią to robić grzecznie i kulturalnie), tym bardziej o lornetkach. Więc nie ważne jak piękne byłoby by forum i tak by to nie zmieniło obecnej sytuacji.

Odpowiedz do tematu