Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mając w rękach Zeissa SF 8x42 oraz HT 8x42 , myślę że 99% klientów wybierze SF . Kilka lat temu porównałem te dwie lornetki w sklepie Szustera . Bardzo się różnią , zarówno samą budową , sposobem trzymania w dłoniach , wyważeniem , no i oczywiście optyką . To są dwa różne światy . Zeiss SF to wesołe miasteczko , HT to skupienie i cisza .
Dzięki Jarku. Wiem, że jeszcze dużo przede mną, zanim przerobię temat w stopniu wystarczającym...
Generalnie cisną mi się na usta trzy słowa: Łochów, Ł o c h ó w, ŁOCHÓW...!!!
Czemu akurat HT? Ten model to podobnoż najsłabszy pod względem mechanicznym. Najwięcej zastrzeżeń mają właśnie użytkownicy HT. SF ma za to duże pole i mechanicznie prawie bezawaryjny.
Od dużego pola można się nieźle uzależnić.
Mój niezawodny Eschenbach ma 143m i muszę przyznać, że spoglądając przez inną 8x z mniejszym polem bardzo odczuwam brak tych paru metrów.
Czemu akurat HT? Ten model to podobnoż najsłabszy pod względem mechanicznym. Najwięcej zastrzeżeń mają właśnie użytkownicy HT. SF ma za to duże pole i mechanicznie prawie bezawaryjny.
Od dużego pola można się nieźle uzależnić.
Mój niezawodny Eschenbach ma 143m i muszę przyznać, że spoglądając przez inną 8x z mniejszym polem bardzo odczuwam brak tych paru metrów.
PS.
Miałem na myśli model 8x42.
Ja na razie tylko badam teren... Generalnie na pierwszym miejscu wciąż jest Ultravid, na drugim Dialyt, a reszta to chyba coś w stylu: okazja czyni złodzieja... HT to ostatnia lornetka 8x42 z pryzmatami AK. Zeiss HT 8x42 to raczej lornetka widmo na forum, a SF są bardzo drogie, chyba, że się jest tak szybkim jak Goornik...
Generalnie najbardziej chciałem FL 7x42, ale moje oczy kompletnie nie dogadują się z tą optyką
Odgrzewamy temat
Proszę o opinie osoby, które miały przyjemność obcować z modelem Ultravid 7x42.
Czy warty jest swojej obecnej ceny i czy jest w stanie godnie zastąpić Dialyt'a?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9