Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon EII 8x30
Autor Wiadomość
Chomsky 
Entuzjasta

Wysłany: Pią 05 Lis, 2021   

No cóż. Rak trzustki, jestem po ostatnim 12 cyklu bardzo agresywnej chemii. W sumie 60 dni w szpitalu od kwietnia do poniedziałku ostatniego. Wiosna, lato i jesień do kitu. Jakie ptaszki panie? Coś tam patrzyłem. W marcu była jeszcze niezwykle ciężka operacja tzw. Whipple’a. Lżej mi się chodzi bo mi wszystko w brzuchu wycięli. Dziękuję wszystkim za życzenie zdrowia. Czytam Was cały czas bo sporo poleżałem i tak mi lżej z myślami o plenerach i lornetkach.
Ostatni spacer był z Habichtem i Terrą Pocket, pojawią się nurogęsi to posiedzę nad Sanem.
Pozdr. Ch.
p.s. Cieszyć mi się życiem bo szybko odchodzi.
p.p..s. Raczej ludźmi niż sprzętem.
p.p.p.s. Hobby łączy nas, więc więcej tematów o spotkaniach z kolegami i lornetkami.
Pozdr. Ch.

Reklama

Wojtas_B 
Optyczny

Chomsky, Życzę powrotu do zdrowia i jak najdłuższego cieszenia się ludźmi i... lornetkami.

Maciek 
Maniak

Chomsky Kolega, który siedzi w temacie twierdzi, że najszybciej leczą się ludzie, którzy mają pasje lub hobby - zwłaszcza takie związane z naturą: myśliwi, wędkarze, działkowicze, kijkarze czy biegacze. Ważna jest też rodzinność, tu jako przykład podał "zawodowe" babcie opiekujące się na raz kilkorgiem wnucząt - są nie do zajechania.
Na drugim biegunie są jak to określił "wyrobnicy z mordorów" - ludzie dla których ważna jest tylko praca nawet kosztem rodziny, tyrający po 12 godzin dziennie od dedlajnu do dedlajnu i wydający grubą forsę na błyskotki takie jak najnowsze ajfony czy suvy. Na nich cytostatyki zdają się nie działać.

Zaliczasz się do miłośników przyrody, piszesz, że czekasz na przylot nurogęsi - więc bądź dobrej myśli. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.

Chomsky 
Entuzjasta

Jeszcze mam pięcioro wnuków do opieki z żoną. Czyli jestem „ babcią nie do zajechania”.
Antoni lat 7 dostał w prezencie Olympusika 8x25wpII. Uwielbia zwierzęta, wszelkie ogrody, ZOO, podgląda co może. Mieszka na wsi i ma ładny ogród z ptakami. Sam tam przesiaduję. Reszta też powoli „wkręca się” w przyrodę.
Pozdr. Ch.
p.s. Jutro spacer nad Sanem, góra 3-4 kilometry. Ale jakie widoki.

Santre 
Entuzjasta

Czyli jesteś nie do zajechania. 3-4 km dla amatora kanapy i telewizora to wyprawa życia :) Wnuki ukierunkowane na piękno przyrody już są pociechą na słabsze chwile. Wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz do tematu