Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wprawdzie na forum rządzi obecnie marka na "K", ale są też miłośnicy marki na "L"
Ci drudzy to oczywiście snoby i gadżeciarze, kupujący lornetki nie dla obrazu, tylko dla prestiżu... Ale trudno, niech już tak będzie
W serialu ( 07 zgłoś się ) porucznik Zubek powiedział prorocze słowa ... Uczciwy człowiek powinien liczyć na uczciwie zapracowaną emeryturę . Wprawdzie PRL się skończył , ale jak widać NOWY socjalizm rozkwita w pełnej krasie ... Dlatego uważam że uczciwy człowiek powinien chociaż raz w życiu kupić Leicę .
I nie mam najmniejszego zamiaru się wstydzić że posiadam lornetkę na "L" . A nawet dwie lornetki na "S" . A już na pewno nikogo nie będę przepraszał że mam 10 lornetek na "Z" .
Cześć Arek, fajnie, że znowu jesteś!
Fajny artykuł, trochę jak z braci Grimm... Ja, podobnie jak autor, uważam, że Ultravid to jedna z najpiękniejszych lornetek na świecie. I podobnie, jak autor za 7x42, tęsknię za swoim Ultravidem 10x50. W tym obrazie "coś" jest
Pozdrawiam!
Wysłany: Pon 15 Lis, 2021
Coś "złego" zaczyna się dziać na forum i w komentarzach pod testami. Zaczyna się dzielenie na "suwerena" forumowego i na "gorszy sort"
Wiking napisał : "Wprawdzie PRL się skończył , ale jak widać NOWY socjalizm rozkwita w pełnej krasie Dlatego uważam że uczciwy człowiek powinien chociaż raz w życiu kupić Leicę"
Z wpisu Wikinga wynika, że uczciwymi ludźmi na forum są On i jemu podobni, bo mają Leici, Zeissy i Swarovskie, a reszta uczestników to są ludzie nie uczciwi bo nie mają takich lornetek. No cóż, każdy myśli według siebie, jezeli posiadanie drogich lornetek jest w/g Wikinga wykładnią uczciwości, to należy mu tylko "pogratulowac" umysłu i inteligencji, a ja mam nadzieję, że ten jego wpis nie jest objawem czegoś gorszego w umyśle.
Tak czy siak : Wiking, za bardzo odpłynąłeś albo za dużo oglądasz TVP1 lub za ciężko pracujesz na te swoje cacka lornetkowe, a Twój wpis w/g mnie jest obrazą dla "nieuczciwych" w/g Ciebie, forumowiczów. Być może masz już za dużo tych cacek i zaczyna Ci się mieszać w głowie. Oby nie. Żyj w spokoju i ciesz się tym co masz bo inni tego nie mają, co nie znaczy, że nie będą mieli.
Arek napisał :"Trochę się nakręcacie. W części lornetkowej naszego forum nie widziałem tego typu tekstów."
Twój wpis jest troszkę za łagodny jak na właściciela forum i całego portalu, bo wpis Wikinga jest po prostu obrażliwy i nie na miejscu.
Najlepiej jak byś podzielił forum na podfora poszczególnych marek, tak jak jest na BF, wtedy Ci lepsi i "uczciwi" pisali by na "swoim" podforum a Ci "nieuczciwi" na "swoich" podforach i w ten sposób Ci "nieuczciwi" nie musieli by czytać wypocin w stylu kol. Wikinga.
Do Wikinga: kolego, odniosłem się do Twojego wpisu tylko dlatego, że moim zdaniem i myślę, że nie tylko moim, obraziłeś mnie i nie tylko mnie. Przepracowałem uczciwie w tym po........ym kraju 45 lat i zapracowałem uczciwie na swoją emeryturę, a to, że nie mam lornetek takich jak Ty, nie upoważnia Cię do tego aby szufladkować mnie do ludzi nieuczciwych. Nie mam i nie będę miał takich lornetek jak Ty, bo uważam, że posiadanie ich nie jest moim priorytetem. Wystarczają mi te, które mam i nie muszę podbudowywać swojego ego zakupem tego co Ty. Jako człowiek dorosły, przemyśl najpierw co masz zamiar napisać i gdzie. Nigdzie na forum nikt nie pisał o Tobie i Tobie podobnych, więc wyssałeś sobie coś z palca i napisałeś to celowo i z pełną premedytacją, być może pobudzony wcześniejszym wpisem Twojego kolegi adahera, który napisał coś i nie wie co i na jakiej podstawie. Ale to tylko świadczy o Tobie i Tobie podobnych, jeżeli mają takie samo zdanie. Być może Wasze ego zostało urażone bo przez kilka ostatnich dni pisało się o tym co was nie interesuje a interesuje innych. To forum nie jest chyba własnością tych co mają Leici, Zeissy i Swarki ( Arku nie obraź się) tylko mogą w nim uczestniczyć wszyscy zainteresowani sprzętem optycznym. Jeżeli jest inaczej, to napiszcie to otwarcie a wtedy Ci "nieuczciwi", między innymi ja, nie będą w nim uczestniczyli, albo jak napisałem wcześniej do Arka, niech utworzy podforum dla tych "nieuczciwych", co może zaspokoiło by Twoje, i Tobie podobnym, ego.
Znowu sie faktycznie zaczelo, po ostatnich scysjach powiedzialem sobie, ze nie bede sie wdawal dalej w takie dyskusje.
Mam jednak juz swoje przemyslenia na podstawie wczeniejszych postow i widze, ze ten post rowniez jest znow prowokacja. Pytanie tylko dlaczego ? Do czego ta sytuacja ma doprowadzic ? Do dalszych podzialow i wyrzucania sobie kto co ma, jak ciezko na cos pracuje, itd. ?
@Wiking, tak jak lubilem Twoje wywody filozoficzne dla urozmaicenia i rozruszania forum, to caly czas zmierzanie w Twoich wypowiedziach do kontekstu finansowego jest nie na miejscu. Prawdopodobnie robisz to celowo, zeby nas podzielic. Naprawde nie mozesz o tym nie pisac ?
@Arek, prosimy o wydzielenie podforum, pisalem o tym wczesniej. Z obecnej sytuacji jasno wynika, ze nie mozemy wspolnie tu zyc w symbiozie a szkoda !
(przepraszam ze bez polskich znakow, problem klawiatury)
Chyba wszyscy, wszystko bierzemy na zbyt poważnie...
Pasja lornetkowa to dla mnie poważna sprawa, ale nie na tyle żeby był to powód do zupełnie niepotrzebnych sporów z kegami...
Co nie zmienia faktu że fani Laiki byli traktowani z przekąsem kilka przynajmniej razy na forum (wielbiciele czerwonej kropki itd...) do tych sytuacji i ja z lekkim przekąsem nawiązałem
No trzeba uważać co i jak się pisze...
Pozdrawiam.
Wojtas_B, zadam ja pytanie inaczej ?
Co miało wnieść do rozmowy takie oto stwierdzenie :
"Ci drudzy to oczywiście snoby i gadżeciarze, kupujący lornetki nie dla obrazu, tylko dla prestiżu... Ale trudno, niech już tak będzie "
Każdy nawet mało inteligentny człowiek się zorientuje do czego ma zmierzać ta dyskusja...
Naprawdę nie potraficie nie pisać w ten sposób ?
Naprawdę zalecam trochę więcej pokory i dystansu do tego co i za ile się posiada !
To jest chore, że wszystko się tu sprowadza do stwierdzeń "snoby, gadżeciarze, ciężko zarabiający ".
Nie tak szybko . To że mam samochód za 5.ooo zł nie oznacza że chodzę po mieście i wzbudzam poczucie winy we właścicielach samochodów za 5oo.ooo zł . A kolega "J" od dłuższego czasu to właśnie robi . Nazywanie moich wpisów wypocinami jest nawet zabawne . Niestety obawiam się że nieleczone kompleksy kolegi "J" mogą się przerodzić w depresję . Kup sobie chłopie chociaż raz w życiu wysokiej klasy lornetkę i zacznij oddychać . Nie uda ci się zamknąć lornetkowych pasjonatów w Rezerwatach Przyrody .
Moshica ... mam kolegę który od 30 lat nienawidzi kierowców BMW . Do tego stopnia że przerodziło się to u niego w silną nerwicę . Wszystkim kierowcom BMW spotkanym na drodze pokazuje środkowy palec . Po którejś z kolei wizycie u psychologa usłyszał zaskakującą diagnozę ... kup sobie pan BMW i przestań mi zawracać głowę .
@Wiking, myślałem że nabrałeś pokory, ale Ty dalej swoje. Chyba nie potrafisz żyć bez takich wpisów.
Wolałbym przeczytać że czekasz na powrót "obcych" z lornetkami w ręku niż to co piszesz o kupieniu wysokiej klasy lornetki czy BMW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14