Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Wiarygodność opinii
Autor Wiadomość
Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Sob 20 Lis, 2021   Wiarygodność opinii

Zastanawiam się czy moje opinie i komentarze o konkretnych modelach lornetek są zawsze rzeczowe i wiarygodne . Przecież nie zawsze komentuję lornetki które sam posiadam . Często tylko powtarzam opinie innych użytkowników , przeczytane lub usłyszane . A przecież żeby poznać słabe i mocne strony lornetki potrzebny jest czas i różne warunki pogodowe . Niektóre lornetki miałem w rękach przez kilka lub kilkanaście minut . Mogę więc co najwyżej pisać o pierwszym wrażeniu . Myślę że uczciwiej byłoby komentować i oceniać lornetki które dobrze znamy .

Reklama

Wiking69 
Optyczny

Wysłany: Sob 20 Lis, 2021   

Wzorem obiektywizmu jest dla mnie Tobias Mennie . Nigdy pochopnie nie ocenia lornetek . Komentarz o konkretnym modelu pisany jest zawsze na podstawie wielomiesięcznych obserwacji i porównań z innymi lornetkami o podobnych parametrach .

Wiking69 
Optyczny

Gdybym na forum o samochodach sportowych napisał że Ferrari Testarossa to chłam i badziewie nie warte swojej ceny . A jednocześnie zaznaczyłbym że nigdy nie miałem Ferrari i nie chcę mieć . A właścicieli tej marki uważam za snobów i dupków . Kto poważnie potraktowałby moją opinię :) .

Wiking69 
Optyczny

Jest jeszcze druga strona medalu . To wspaniałe i bardzo rzeczowe opinie pełne zachwytów i euforii . A po kilku dniach zupełnym przypadkiem okazuje się że ktoś wystawił ten konkretny model lornetki do sprzedaży . No cóż , kto sprytnemu zabroni :) . Okazuje się że forum lornetkowe może również spełniać rolę banera reklamowego .

Wiking69 
Optyczny

Wszyscy jednak wiemy że pomimo najszczerszych chęci i zdobytego doświadczenia . Nasze optyczne Święte Grale z takim trudem zdobyte . Tak naprawdę święte są tylko dla nas :) . Może się okazać że dla kogoś innego nasza najlepsza lornetka będzie tylko przystawką do dania głównego .

Chomsky 
Entuzjasta

Wikingu, Ty rozmawiasz sam z sobą! Miłość do lornetek może być naprawdę wielka.
Pozdr. Ch.

Wiking69 
Optyczny

Chyba masz rację :) . Może podświadomie czuję że uczciwie mogę porozmawiać tylko sam ze sobą . Chociaż czasami sami siebie oszukujemy :( .

Wiking69 
Optyczny

Kiedy do siebie mówię ... to już ostatnia lornetka :) , starczy , koniec tego szaleństwa . Mam jakieś dziwne skojarzenia z alkoholikiem który do siebie mówi ... to już ostatni kieliszek , od jutra nie piję :) .

Wojtas_B 
Optyczny

Na forum brak jest żywych, zmysłowych dyskusji o przeżyciach z obserwacji dobrymi lornetkami.
Zauważcie, że w ogóle nie dzielimy się tym, co i gdzie obserwowaliśmy (ptaka, zwierzę, samolot...)
U prawdziwego entuzjasty taki stan może wywoływać niedosyt a nawet niesmak.
Na forum ktoś wchodzi, pyta o lornetkę za 200 zł i idzie dalej. Co to w ogóle jest?

Wiking69 
Optyczny

Masz rację Wojtku , już dawno zauważyłem to zjawisko . Niestety aż 99% czasu na forum lornetkowym poświęcamy tylko na dyskusje o samych lornetkach . Zupełnie zapominając że lornetki to tylko narzędzie do obserwacji . Rzadko ktoś się chwali swoimi emocjami , odkryciami i przygodami których doświadczył podczas wycieczek z lornetką . A przecież tyle radości dostarczają nam lornetkowe obserwacje nawet podczas zwykłych spacerów po polach i lasach .

Lech149 
Rozmowny

Jak już nie ma co czytać na tym Forum , to czytam chociaż Wikinga . :mrgreen:

Wiking69 
Optyczny

No ładnie Lechu :) . Widzę że traktujesz moje wpisy trochę jak moi dziadkowie w czasach PRL-u traktowali Trybunę Ludu . Kiedy brakowało papieru toaletowego a trzeba było iść za potrzebą ... . Trybuna Ludu ratowała życie :) .

Lech149 
Rozmowny

Wysłany: Nie 21 Lis, 2021   

No aż tak to nie . :razz:

Wiking69 
Optyczny

Lechu 149 ... napisz jakiś nowy ciekawy temat . Na pewno potrafisz zaskoczyć nie tylko innych ale i siebie samego :) . Ja na pewno coś pozytywnego napiszę . Sam widzisz że nie ma co czytać :( .

Wiking69 
Optyczny

Idąc po mieście czasami człowiek ma wrażenie że spotyka samych wariatów :( . Tak dużo ludzi rozmawia z sobą samym :) , czasami krzyczą , gestykulują . A to wszystko przez technikę i malutkie słuchawki w uszach . Kiedyś zobaczyłem jak facet w samochodzie w czasie rozmowy przez zestaw głośno mówiący dostał ataku szału . Zaczął demolować swój własny samochód :( . Dlatego spacer po lesie z lornetką jest tak ważny dla zdrowia psychicznego . Wczoraj zobaczyłem dwa łosie :) .

Odpowiedz do tematu