Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak taki wynalazek wejdzie w życie i będziemy mieć pelerynki niewidki to paparazzi będą się musieli przekwalifikować na np. fotografów przyrody. Z ich szklarnia i sprzętem chyba im do tego bliżej.
btw. Wynalazek fajny i myślę ,że za jakieś 10-20 lat będzie można taką pelerynkę kupić w każdym Invisible-shopie
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008
Z rok temu był duży art. na ten temat w Świecie Nauki i tak jak jest napisane w tym doniesieniu materiał taki opracowano już wówczas dla mikrofal. Nie interesuje mnie czapka niewidka (pewnie będzie swoje kosztować). Ale taki f/2.8 1000mm wielkości naleśnika tak. .
Co ta technika z ludzi nie robi, dla indianina wystarczyło wytarzać się w kupie
A co do artykułu, to ja nie wiem czy bym chciał w takiej niewidce łazić jeszcze bym się za dużo dowiedział, albo dla odmiany bym narobił sobie kłopotów kłapiąc ustami. Nieustanne szpiegostwo
No ale lepsze obiektywy to zawsze chętnie. Tylko zanim to wejdzie to ja pewnie wnukom będę aparaty kupował ;]
I wtedy najlepsze zdjecia beda robili dewianci i fetyszysci bo nie wiem czy ktos na tym forum chcialby sie takim g.. wysmarowac albo namoczyc ubranko.
Potem dzieci powiedza ci "tato co tak smierdzisz" a zona wysle na noc do innego pokoju albo najlepiej zebys spal u kolegi
Wiesz, woda była zawsze a po powrocie z pleneru i tak fiołkami się nie pachnie, bo i człowiek się wcześniej nie wypachnia coby całkiem zwierząt nie straszyć ;]
Co ta technika z ludzi nie robi, dla indianina wystarczyło wytarzać się w kupie
Nie tylko dla indianina, w niedzielę byłem powspinać się na skale 502 koło Ojcowa a tam jakiś sk*****yn wysmarował g****m wszystkie stałe stanowiska zjazdowe (jeśli wiecie o czym mówię) i większość kluczowych chwytów wyjściowych, zużył na to chyba ze 2 wiadra jak nie lepiej. Odechciało mi się nie tylko wspinać ale i robić zdjęcia. Smród był taki jak w szalecie na dworcu, aż w oczy szczypało.
Jak usłyszycie kiedyś o nagim facecie wiszącym głową w dół za jedną nogę w podkrakowskich skałach to się nie dziwcie.
Oj chyba ktoś nie lubi wspinaczy w swoim sąsiedztwie. Ech, wzgórze 502... To byli czasy...
Miałem tam swój najpoważniejszy wypadek rowerowy (na szczęście nie wspinaczkowy) i nawet na chwilę straciłem nieco pamięci. Ale kto by się przejmował takimi drobiazgami w pierwszy dzień wypadu, przecież trzeba zjeździć parę ścieżek i złoić jeszcze parę ścianek... Teraz pewnie pojechałbym do szpitala na prześwietlenie czachy, a w tamtych złotych czasach...
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008
wulf napisał/a:
a tam jakiś sk*****yn wysmarował g****m wszystkie stałe stanowiska zjazdowe (jeśli wiecie o czym mówię) i większość kluczowych chwytów wyjściowych, zużył na to chyba ze 2 wiadra jak nie lepiej.
Może biedak się strasznie przestraszył tej skały. Nie darmo nasi ojcowie (Ojców - ojcowie - o, jak się składa) mawiali "zes**ł się ze strachu".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9