Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 08 Maj, 2022 wideo poradnik lornetkowy na YT vs tutejsze forum
Marny filmik na YT a wygenerował całkiem sporą oglądalność i aktywność w komentarzach, konkurencyjną jeśli nie większą niż to co mamy tutaj.
Mówię o tym https://www.youtube.com/watch?v=YkQXmuAztMc - algorytm przypadkowo mi zarekomendował. Nie będę komentował jak słaby to filmik, ale przynajmniej gość tam próbuje przemówić do tych co kupują na podstawie sortowania najtańszych czy najpopularniejszych na allegro.
Wydaje mi sie, że redakcja Optyczne powinna rozważyć wrzucanie od czasu do czasu jakieś wideo na YT...
w dzisiejszych czasach wiele ludzi szuka tam porad i recenzji, a nie na forach, niestety.
Rzecz gustu, a może raczej życiowych doświadczeń. Ja nie lubię filmów, bez znaczenia jak dobre są w formie i treści, bo muszę czekać czy dowiem się tego co bym chciał. Zamiast patrzeć kilkanaście minut w film, przewijać, cofać, bo coś przeoczyłem (z całym szacunkiem dla autorów, którzy poświęcili pewnie masę czasu, by przygotować, nagrać i zmontować materiał), wolę poświęcić kilka minut na rozbudowany nawet tekst, z którego szybko wybiorę sobie co potrzebuję. Szybciej dowiaduję się potrzebnych informacji z tekstu pisanego niż filmu. Ale może faktycznie teraz ludzie wolą filmy niż tekst pisany, w każdym razie na pewno nie dla mnie.
Wysłany: Pon 09 Maj, 2022
_Tomek_, masz rację, też uważam, że więcej dowiedzieć się można z napisanej dobrze opinii niż z filmiku, tym bardziej, że bardzo mało jest profesjonalnych opinii w postaci filmowej, w której można zobaczyć to co chciałoby się zobaczyć np AC, prawdziwą ostrość czy inne niuanse. Jedynie, chyba, binomania.it ma filmiki w miarę dokładne, ale wolałem jak gość publikował opinie tekstowe.
W tej chwili, nastała wśród młodzieży, moda na youtube, więc wszystko co się da, kręcą i udostępniają bo to szybsze (może?) i łatwiejsze do ogarnięcia przez mózgi, a nad czytaniem trzeba się troszeczkę wysilić umysłowo .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10