Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
5d natomiast efektem pracy ze stałkami, miałem do dyspozycji 35 f/1,4 i 50 f/1,4 obrazowanie szczególnie z tym pierwszego cudo.
Dzisiaj stwierdziłem że zestaw 5d i 1dmkIII to będzie coś ciekawego, a koszty niewiele większe niż 450d i marek.
Mamy widzę podobne gusta. 35L z 5D to zestaw marzeń jeżeli chodzi o jakość, plastykę i "to coś". Ja też mam nadzieję dokupić do swojej piątki tego Marka, ale u mnie to będzie on przyspawany tylko do 100-400L
System Canona ma to do siebie, że występują w nim szkła o ciekawych właściwościach. Czasem to dobrze, czasem źle. Są jasne stałki o niesłychanej plastyce, wyposażone w "to coś", mamy też niestety 500 F/4 L, która wykazuje dyskwalifikującą ją dziwnośc. Do tego parę tańszych szkiełek, które cechuje fajnośc. Nie zapomnijmy o magiczności.
Tylko jak to mierzyc? Na darkach nie ma, na tablicach testowych nie widac, wykres nie pokaże. Bo przecież jak coś jest niemierzalne to tego nie ma, zwłaszcza w sztuce, której dziedziną jest fotografia
Zartujecie sobie z moich słów na plenerze. Nie ładnie. A co się tyczy 500/4 to potrzebuje on odpowiedniego światła aby pokazać pazur. A poza tym to wspaniały i "lekki" długi obiektyw.
Wujek_Pstrykacz, zartuje, ale w pozytywnym sensie. Masz duze doswiadczenie i wiesz co mowisz. Ja z tym obiektywem nie mialem stycznosci. To wszystko z sympatii do Ciebie.
Z ręki to ja dawałem radę 400/2.8 IS L, więc o lżejszą "pięćsetkę" jestem spokojny. Ale przez 10 godzin nie dam rady (przy 100-400 bez problemu) i minimum monopod będzie częśćiej w użyciu. Tak na marginesie to widywałeś kiedyś tę świetną głowicę Gitzo na monopodach? Bo tak coś mi po głowie taki zestaw chodzi... monopod mam wystarczająco stabilny a samoloty to jednak często niesamowita dynamika i statyw moze być "za stabilny".
Wujek_Pstrykacz, Jak patrzę na fotki ze zlotu to wyglądasz całkiem młodo Z tym szacunkiem to nie jest kwestia wieku ale raczej dobrego wychowania i nie wiązałbym raczej jednego z drugim bo to trochę stereotypowe , a stereotypy bywają często krzywdzące i nie prawdziwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,44 sekundy. Zapytań do SQL: 13