Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Arek
Sro 20 Sie, 2008
Sony Alpha DSLR-300 czy DSLR-350 ? która wybrać?
Autor Wiadomość
BlackSheWolf 
Bywalec

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   Sony Alpha DSLR-300 czy DSLR-350 ? która wybrać?

witajcie !
swoje pytanie kieruje do was wszystkich :) licze na wasze opinie na temat tych lustrzanek.
Wiec tak mam do wyboru:
~Sony Alpha DLSR-300 z obiektywami: 18-70 mm i 55-300 mm
~Sony Alpha DSLR-300 z obiektywem 18-7 mm
i zupelnie nie wiem ktora wybrac... jednak troche bardziej przekonana jestem do 300. Ale licze na wasze opinie

pozdrawiam

Reklama

Arek 
Redaktor

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   

No jeśli wybierasz pomiędzy A300 a A300, to polecam A300...

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

A wyszukiwarki użyła? Wszyscy polecą Ci raczej A300 i zapewne również odradzą Sony... :smile:

[ Dodano: Pon 18 Sie, 2008 22:56 ]
Arek napisał/a:
No jeśli wybierasz pomiędzy A300 a A300, to polecam A300...

O właśnie... :mrgreen:

BlackSheWolf 
Bywalec

a ma moze ktos z was zdjecia robione tymi aparatami ?
i czy sa napewno dobre? moze polecicie mi jakis inny aparat? zaczynam dopiero swoja przygode z lustrzankami. BEdzie to moja pierwsza i zupelnie sie nie znam na wyborze lustrzanki ;)

Arek 
Redaktor

Jak to ma być pierwsza lustrzanka i nie masz z nimi doświadczenia to kup sobie ten zestaw:
http://fotozakupy.pl/lust...4gb-i-dvd,7727s

W zasadzie tylko wyjść i robić zdjęcia. W tej cenie dostajesz gustowny i solidnie wykonany korpus ze stabilizacją matrycy i Live View, co amatorzy lubią. Do tego dwa przyzwoite obiektywy dające zakres ogniskowych pokrywający większość zastosowań potrzebnych
amatorom.

BlackSheWolf 
Bywalec

aha ok dzieki.,
ale wiesz niestety tata kupuje mi lustrzankei juz uparl sie na 300 lub 350.
moze uda mi sie go przekonac na inna, zobaczymy.
wiec jak narazie widze, ze polecacie 300 :)

Monastor 
Optyczny

BlackSheWolf, rozejrzyj się. Już wiele było podobnych dyskusji ;-)
W każdym z tych wątków znajdziesz przydatne informacje.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=3711
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=4029
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=4036
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=4108
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=4129
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=4010
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=3867

Jeśli chodzi o lustrzankę na początek to polecam Canona 450D. Jeśli to ma byc lustro o najlepszym stosunku jakośc/cena to Canona 40D. Jak ma byc ekstremalnie tanio to Sony A200. Jak chcesz miec na początek przyzwoite obiektywy za niewielkie pieniądze, to któryś z olympusów.

Nie da się tak po prostu odpowiedziec, że ten czy inny aparat jest najlepszy. To zależy od Twoich konkretnych potrzeb, a także od kwoty, jaką chcesz na aparat przeznaczyc.

Jeśli chodzi o A350 i A300, za ich cenę kupiłbym co innego, na przykład właśnie Canona 450D. Z dwojga złego, jakbym miał wybierac między soniaczami, to A300.

k1caj_ns 
Optyczny

Dokładnie tak jak napisał Arek. Jak już się tym napstrykasz kiedyś i stwierdzisz ,że chcesz inny aparat i inne obiektywy to sprzedajesz ten zestaw i kupujesz coś innego. Nie jesteś uzależniony od żadnego systemu(nikon,canon ,olympus,itd...) i nie musisz się martwić wyborem odpowiedniego na chwilę obecną.

Wyborem i dokupowaniem obiektywów też sie nie musisz martwić.

[ Dodano: Pon 18 Sie, 2008 23:07 ]
Monastor napisał/a:
Z dwojga złego, jakbym miał wybierac między soniaczami, to A300.

No ale chyba nie o to chodzi żeby wybierać "z dwojga złego" :wink:

Canon 450D jest ok ale jeśli już teraz wiesz,że chcesz troszkę w to zainwestować.

kozidron
[Usunięty]

BlackSheWolf, a tata da sie przekonać do czegoś innego jak chce żebyś wybierała między A300 a A300........?
może zaproponuj mu wybór między:

1. canon 450D+C18-55 IS

a ............

2. canon 450D + C18-55 IS + C55-250 IS

BlackSheWolf 
Bywalec

chce kupic odrazu coz porzadnego ;) niby nie mialam nigdy lustrzanki ale kocham fotografie. PRzez ostatnie lata marzylam tylko o lustrzance ;) czesto wyjezdzam, fotografuje. Najbardziej zalezy mi na dobrym fotografowaniu zwierzat.
Mam nadzieje, ze naucze sie obslugi :)

zastanawia mnie dlaczego tak wiele osob nie poleca lustrzanek SONY ?

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

koledzy jak zwykle będą przekonywać żeby nie kupować Sony bo ma pomarańczowe literki. ;) poważne powody padają rzadko.
Sony przejęło Konice Minoltę i jako marka jest raczej nowa w lustrzankach. stąd pewne obawy wśród osób które zwykle korpus Sony widziały w gablotce, a nie miały okazji zrobić nim zdjęć.

A350 od A300 różni się nowszą matycą o większej ilości pikseli, której raczej kitowy zestaw nie wykorzysta. dlatego szkoda dokładać i lepiej kupić A300.
czy jest to najlepszy aparat na świecie? pewnie nie. ale z pewnością można nim robić świetne zdjęcia. dodatkowy bonus dla przesiadkowiczów do sensowny podgląd na ekranie. jak dla amatorskiego użytku to naprawdę starczy i zapewni świetne efekty.
Ostatnio zmieniony przez ghost Pon 18 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

BlackSheWolf 
Bywalec

a mnie tam te pomaranczowe literki sie podobaja :D hehe ale tak na powaznie to dzieki za opinie. z tego co czytam w necie ludzie polecaja 300. A nie wiecie gdzie znalesc zdjecia robione tym aparatem ?

Monastor 
Optyczny

BlackSheWolf, bo są dużo gorsze niż wskazuje na to wszechobecna reklama i przegrywają (nie mówię, że z kretesem) konkurencję z równorzędnymi aparatami innych firm.
Jest to też po części efekt pewnych braków w systemie. Można co prawda znaleźc znakomite obiektywy minolty, ale ich dostępnośc jest ograniczona. Sony wypełnia luki, ale jeszcze trochę to potrwa zanim będzie można spac spokojnie myśląc o fotografii przyrody czy sportu przy pomocy systemu Sony Alfa.

A350 ma matrycę o bardzo wysokiej rodzielczości... za wysokiej. Żeby ją wykorzystac potrzeba by naprawdę świetnego szkła (drogie), a niestety wysoka rozdzielczośc jest okupiona wyższym poziomem szumu. To zakłócenia sygnału z matrycy, które degradują jakośc obrazu, zwłaszcza przy wysokich czułościach.
A300 jest pod tym względem znacznie lepsza.
Ostatnio zmieniony przez Monastor Pon 18 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

zobacz na alfaklubie/kkm. zresztą matryca jest identyczna z A200 więc efekty też będą takie same. optyczni robili test A200 więc można tam jakieś sampelki znaleźć.
na stronie alfaklubu jest mój opis A200, skromnie polecam.
A300 od a200 odróżnia system podglądu LiveView i nieco lepsze wykonanie korpusu. to trzeba wziąć pod uwagę, reszta się pokrywa.

k1caj_ns 
Optyczny

ghost napisał/a:
ale z pewnością można nim robić świetne zdjęcia.

Każdym aparatem można zrobić świetne zdjęcie! Problem pojawia sie kiedy potrzebujemy szybkiego i sprawnego AF-a albo kiedy chcemy kupić dobre szkła ,i nie chcemy pozbywać sie majątku przy okazji :razz:

Dla mnie taka alfa 350 jest nie perspektywiczna na chwilę obecną.

BlackSheWolf napisał/a:
chce kupic odrazu coz porzadnego

Dokładnie ! lepiej dołożyć i kupić raz a porządnie.

BlackSheWolf napisał/a:
Najbardziej zalezy mi na dobrym fotografowaniu zwierzat.

Tutaj polecałbym Canon/Nikon wyglądając już trochę w przyszłość.

BlackSheWolf napisał/a:
Mam nadzieje, ze naucze sie obslugi

Tym sie nie ma sensu przejmować.Przeczytasz dwa razy instrukcję i jakieś tam podstawy już masz :wink:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi