Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 21 Lut, 2025 Spotkanie warszawskie sobota 22-02-2025
Zapraszamy jutro do Green Caffe Nero na Bulwarach stolicy na lornetkowe posiady. Start 10:00. Atrakcją dnia będą cztery lornetki SRBC: 8x42, 10x42, 10x50, 12x50 i ich konfrontacja z alfami.
Dziekuje Wojtkowi za organizacje dzisiejszego spotkania.
Tym razem wracam z niego poruszony po spojrzeniu przez BC 10x50 i 10x42. Pierwsza linia defensywy dotychczas panującego porzadku binoholicznego, bazujaca na ocenie kiepskiej ergonomii chinczyka, coraz bardziej ulega wpływowi jego potężnego i kontrastowego obrazowania. Spojrzenie na kolorowe upierzenie kaczek i tańczące refleksy swietlne na powierzchni opływającej je wody zmienily moj poglad na referencyjny kontrast w lornetkach. Banner nasyca czerwienia (choc sama biel ma neutralna), co w przeciwienstwie do Swarka nadaje wyrazu kolorom. W obrazowaniu Bannera jest intensywnosc, lśnienie, bardzo dobra kontrola chromatyzmu i stonowana dystorsja na potrzeby efektu panoramowania. I choc caly czas nie potrafie dogadac sie w korpusem i okularami Bannera, to funkcjonująca tu optyka pochodzi z innego swiata.
Muszę wierzyć na słowo Chętnie bym dołączył, ale w weekendy mam pierwszą połowę dnia zawsze zajętą. Pozostają sobotnio-niedzielne popołudnia (no i dni robocze rano)
Wysłany: Sob 22 Lut, 2025
binocullection napisał..." I choc caly czas nie potrafie dogadac sie w korpusem i okularami Bannera, to funkcjonująca tu optyka pochodzi z innego swiata"
No właśnie, co z tego, że optyka super-hiper, jak lornetka ergonomicznie nie przystaje do rzeczywistości. Mało komu takie "cudo optyki" pasuje, chyba, że ma ochotę się męczyć. Patrzenie przez lornetkę powinno dawać przyjemność i zadowolenie, a nie ciągłe myślenie o niewygodzie trzymania i patrzenia przez nią, ale może ja się mylę? .
Binoholizm to zabawa, nie pańszczyzna. Mamy teraz z kolegami rozkminę, jak stuningować muszle bannera. I jest fun.
Trzeba się bawić zanim poumieramy.
Albo zrobię sobie plastykę nosa, bo zostało mi sporo kasy po zakupie tej lornetki.
Myślę, że kupowanie drogich lornetek zmierza ku końcowi. Sky Rover jest bardzo blisko absolutnego przewrócenia stolika z topową europejską optyką sportową. Wystarczy, że będą wprowadzać kosmetykę obudowy, to załatwi wszystko, bo znakomita optyka już jest u Chińczyka.
Zostawmy na razie aspekt dużych muszli w SRBC, które dla części europejskiej populacji nie będą zbyt wygodne.
Już od pierwszego spojrzenia przez te lornetki sama optyka wydała się nam świetna. Ale ponieważ ja ufam tylko mojej żonie i teściowej, a nie sobie samemu czy kolegom, nasze ewaluacje optyki prowadzone na wariata (przykładanie lornetki do oczu marnego grzesznika w niestabilnej pozycji stojącej lub siedzącej) nie mogły być traktowane poważnie przez środowisko naukowe.
Dlatego trafność naszych pierwszych złudzeń postanowiliśmy potwierdzić na ławie optycznej, co udokumentowaliśmy poniższymi zdjęciami.
Swojego świeżo odebranego Banner Clouda 10x42 przyniosłem na spotkanie w plecaczku, w którym zawsze noszę lornetki. Jedną komorę plecaczka musiałem mu więc zwolnić, wyciągając z niej w domu NL 12x42. Tak to Chińczyk atakuje elitarną, snobistyczą świątynię wiary, która zdaje się tracić szanse na przetrwanie.
Ale kolega Robert (na poniższym zdjęciu) podszedł do zagadnienia w sposób niereligijny i niekanoniczny, z absolutnie naturalną i niewymuszoną dezynwolturą przynosząc na spotkanie swoje 3 (słownie: trzy) Banner Cloudy w reklamówce z osiedlowego spożywczaka.
A może Robert pokazuje, że świetna optyka może już trafiać pod strzechy wszystkich obywateli - od studenta do milionera.
Niestety dyspozycyjnosc sobotnia pozwoliła mi tylko na uczestnictwo w czesci konferencyjnej i nie doczekałem czesci badawczej. Pozostaje kluczowe pytanie, czy ława optyczna i prawidlowa (jak widze na zdjeciach) metodyka badawcza, a takze skrzyżowanie go ze Swarovskim wykazały, ze Banner Cloud jest czegokolwiek wart?
Jesli nie jest, to dobrze. Mozemy wrocic w spokoju do swoich domostw pewni, ze porzadek rzeczy pozostal nienaruszony, a nasze lornetki nadal zajmuja niezagrożone pozycje. Zalewają nasz rynek tanimi lornetkami z za duzymi muszlami, specjalnie to robia, a wiesz Pan dlaczego?
https://youtu.be/igwtfSpWjVU?si=L1iq1oY8grl8goux
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 15