Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Robi dużo lepsze zdjęcia , widzę że sony czym ma jaśniejsze szkło tym fajniejsze zdjecia robi
Pierwszy raz spotykam się z takim śmiesznym uzasadnieniem swojego doradzania.
BlackSheWolf, Jak na prawdę chcesz A 300 to go kup ale z tymi obiektywami co pisał MC. Zresztą całkiem możliwe ,że dla Ciebie każdy wybór będzie dobry. Kup coś i rób zdjęcia bo zycie i kadry uciekają.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008
BlackSheWolf, nikogo jeszcze nie namawiałem do kupna sony, no uważam , że na tym etapie to juz chyba powinnaś sie wybrać do sklepu i pooglądać sobie....najlepiej z perspektywy przyłożonego oka do wizjera, bez używania LV
a bylam i ogladalam ) tzn mialam w reku 300. NAprawde wyglad i rozmieszczenie klawiaturki ok.
Ale jak pojde do sklepu to zebym odrazu cos kupila. bo sprzedawca wlasnie mi sony alpha 350 polecal. Ale jakos nie jestem przekonana do tego modelu i nie kupie go.
dlatego pozostaje 300 i canon d400 lub d450 i teraz zaczyna sie problem hihi
a wlasnie jakbym kupowala Sony 300( bez obiektywu 50-200 kosztuje 1700 )to moge z innymi obiektywami ale zeby suma wyniosla nie wiecej niz 2700zl
A jakbym kupowala Canona D450 to moglabym dokupic inny obiektyw tylko zeby suma wyniosla nie wiecej niz 2700 zl (czyli tak samo jak u sony ) sam aparat kosztuje 2440zl
co sadzicie ?
EDIT:
przejrzalam ceny itd. Wiec na dokupienie lepszego obiektywu do Canona mnie nie stac...
a moge kupic Sony 300 z obiektywem 18-70 mm za 1700zl. Wiec zostaje mi tysiac na obiektyw. Sadzicie ze starczy na cos dobrego ?? i ze dobre by bylo takie wyjscie z sytuacji ?
Ja mam Sony A 300 i po zmianie obiektywów jest ok jak chcesz zdjęcia to prześlę
Już za 1700 zł można go kupić , może nawet sam korpus będzie gdzieś taniej , bo ten kit to słabiutki jest . Obiektyw np: Minolty 28-105 xi f 3,5 - 4,5 bardzo ładne zdjęcia robi
Ludzie nie kupujcie obiektywów Minolty z "xi" w nazwie. W tych obiektywach wszystko ustawia się silnikami tak jak w kompaktach. Nie ma w nich zwykłych pierścieni do AF i zoomowania.
aha dzieki
a gdzie najlepiej kupic? w media markt czy gdzie ?
a znacie moze jakis inny obiektyw ? moze jest jakis lepszy w tej cenie ? terz licze juz na wasze opinie i sprawdzone obiektywy
BlackSheWolf, Wysłałem Ci PW ze sklepem moim zdaniem godnym polecenia.
Odnośnie pytania to w tej cenie pod Sony chyba nic lepszego nie podepniesz. Kiedy się zdecydujesz na konkretne body i tym samym konkretny system to będzie łatwiej doradzić jakieś obiektywy .
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008
BlackSheWolf,
możesz poszukać na pstryk.pl , na cyfrowe.pl, no i możesz poszukać na forum w zakładce sklepy i promocje....
nie dostalam PW jak narazie
no jestem rozdrta pomiedzy sony 300 a canonem 450D ... ale sony 300 jest tanszy i wtedy wiecej kasy zostaje mi na obiektyw.
jeżeli chodzi o długie tele to lepiej wziąć Tamrona 70-300!
Soniacz w przeciwieństwie do canona polega na napędzie z body, a sigma wsadziła do obiektywu tanie, plastikowe zębatki i całość nie ma dobrej reputacji jeżeli chodzi o trwałość
najlepiej, moim zdaniem, wziąć używane stare minolty
70-210 f/4 - pancerna, ostra, wolny AF, bardzo przyjemna jakość obrazowania.
70-210 f/3.5-4.5 lekka plastikowa, ale nadal fajnie obrazuje i cena sympatyczna.
100-200f/4.5 słabsza, ale nadal bije nowe 55-200. tania.
Canon 450D ma lepszy AF , gorsze LV , większą możliwość rozbudowy systemu). Ma też bardzo dobrą mniej szumiącą matrycę CMOS i użyteczne wyższe iso niż sony alfa 300/350.
Dodatkowo masz tez większy wybór w doborze długich szkieł.
Tutaj masz testy na optyczne.pl
Sony alfa 350 (różnice między nimi są znikome ,chyba główna różnica to matryca z 10 mpix)
Canon 450D jest lepsza ? naprawde nie wiem ktorego z tych dwoch aparatow wybrac....
Czytam i czytam... Canon wydaje sie lepszy i jestem bardziej do niego przekonana tylko ze w kazdym sklepie jak patrze Canon kosztuje inaczej. No przypuscmy ze daje 2 tys za niego. A obiektyw ? za ile moge kupic ? przeznaczyc moge wtedy 600 zl
EDIT:
nie wiem czy pisalam. Ale zalezy mi na dobrym fotografowaniu zwierząt najbardziej pracuje w schronisku dla psow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10