Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
BlackSheWolf, niestety 600 ziko to za mało na jakieś tele....może spokojnie poczekaj (cierpliwie) i jak dostukasz do 1000 to proponuje ci do canona 450D tele 55-250 IS, jak pisałem wyżej...myślę , że warto poczekać...
Myśląc dalej perspektywicznie, canon jak na razie daje ci szerszą ofertę szkieł....sony dopiero rozbudowuje swój asortyment... (nie wiadomo jak to długo potrawa) a jeżeli będziesz na tyle cierpliwa, żeby poczekac dłużej to i może się do zbiera do eLki canonowskiej 70-200 4.0 L, nie chce sie powtarzać ale stosunek jakość do ceny w przypadku tego obiektywu jest naprawdę bardzo wyskoki.
edit:
BlackSheWolf,
cos nie tego z linkiem
Ostatnio zmieniony przez kozidron Wto 19 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam Sony A 300 i po zmianie obiektywów jest ok jak chcesz zdjęcia to prześlę
Już za 1700 zł można go kupić , może nawet sam korpus będzie gdzieś taniej , bo ten kit to słabiutki jest . Obiektyw np: Minolty 28-105 xi f 3,5 - 4,5 bardzo ładne zdjęcia robi
Ludzie nie kupujcie obiektywów Minolty z "xi" w nazwie. W tych obiektywach wszystko ustawia się silnikami tak jak w kompaktach. Nie ma w nich zwykłych pierścieni do AF i zoomowania.
Przesuwasz pierścień lekko w lewo lub prawo i silniczek w obiektywie kręci zoomem. Strasznie prądożerne i mało precyzyjne, ale dla kogoś kto jest wychowany na gadżetach może i dobre. To samo z ostrością. Ręczne jej ustawienie prawie niemożliwe. Miałem kiedyś taki zoomik 28-80xi i szybko go spusciłem.
Z zoomem to może to nie jest takie uciążliwe chociaż pewnie bardzo wolne ale nie wyobrażam sobie ostrzenia z takim obiektywem. W każdym bądź razie fajny bajer
Wypuszczono pare takiego typu obiektywów przy okazji prezentacji serii "xi" Minolty, po czym szybko z nich zrezygnowano przy okazji wypuszczenia serii "si". Optycznie niektóre były niezłe, ale mechanicznie kicha.
http://mkropa.republika.pl/minolta/obiektywy.htm
w tym linku można sobie te obiektywy zobaczyć.
Ja się ma pecha to i na prostej drodze człek się wywali
Mi sie trafił dobry a i cena jest super 150zł za taki obiektyw to okazja .
350 zdjęć zrobiłem na jednej bateri i włączonym podglądzie więc jest OK
Dobra żeńska decyzja. Jak Sony to tylko A700, reszta do bani. Canon jest bardziej rozwojowy. Pomimo propagandy nas otaczającej i płynącej z TV koleżanka jednak nie uległa omamieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 14