Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
GPO-GECO 8x42
Autor Wiadomość
Jan55 
Optyczny
amator

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025   

TRYTON7 napisał..."SRBC jest coraz więcej w Polsce może nie tak dużo jak NL,EL ale to sie chyba szybko zmieni... "

Za "chwilę" może się okazać, że Polska to jedyny kraj, w którym SRBC cieszy się tak dużym powodzeniem :grin: , co nie znaczy, że to źle :wink: .
Co do testu SRBC, to może, gdyby te lornetki były ogólnie dostępne w sprzedaży, to prędzej trafiłyby na testy Optycznych, ale to tylko moje gdybanie :smile: , na zasadzie co by było gdyby.

Reklama

Wojtas_B 
Optyczny

Jan55 napisał/a:
TRYTON7 napisał..."SRBC jest coraz więcej w Polsce może nie tak dużo jak NL,EL ale to sie chyba szybko zmieni... "

Za "chwilę" może się okazać, że Polska to jedyny kraj, w którym SRBC cieszy się tak dużym powodzeniem :grin: , co nie znaczy, że to źle :wink: .
Co do testu SRBC, to może, gdyby te lornetki były ogólnie dostępne w sprzedaży, to prędzej trafiłyby na testy Optycznych, ale to tylko moje gdybanie :smile: , na zasadzie co by było gdyby.

Nic bardziej mylnego, SRBC robi furorę w USA.

Binokularnik 
Maniak
Binokularnik

Wojtas_B napisał/a:

Właściciele siłowni zacierają ręce… :wink: Ja, póki co, kupiłem w markecie gumowy ekspander z myślą o ewentualnym zakupie SRBC 6x32. :smile:

Wojtas_B 
Optyczny

Binokularnik napisał/a:
Wojtas_B napisał/a:

Właściciele siłowni zacierają ręce… :wink: Ja, póki co, kupiłem w markecie gumowy ekspander z myślą o ewentualnym zakupie SRBC 6x32. :smile:

Pomyśl pozytywnie: Jak stabilny będzie obraz z ręki w 6x, która swoje waży i nie lata jak Żyd po pustym sklepie.

Binokularnik 
Maniak
Binokularnik

Wojtas_B napisał/a:
Binokularnik napisał/a:
Wojtas_B napisał/a:

Pomyśl pozytywnie: Jak stabilny będzie obraz z ręki w 6x, która swoje waży i nie lata jak Żyd po pustym sklepie.

Kowa 6.5x32 też stabilnie ogarniała świat, ale będąc lornetką dość lekką, pozwalała na długotrwałe panoramowanie wzdłuż i wszerz bez częstego odrywanie jej od oczu – ja po prostu nie lubię dekoncentrować się nachalnymi przerwami na odpoczynek ramion. Gdy sobie trochę potrenuję to wyjdzie mi na to tylko zdrowie nawet gdy nie kupię Bannera…to tak- a propos- pozytywnego myślenia. :wink:

dexter77 
Nowy

Jan55 napisał/a:
TRYTON7...Te LOAWY to prawdopodobnie klony optyczne SRBC tyle, że w lepszym wykonaniu (designe) :wink: . Pytaniem pozostaje, czy kiedykolwiek dotrą do Europy i będą w normalnej sprzedaży, bo patrząc na BC to raczej szybko to nie nastąpi, jeżeli w ogóle nastąpi :cry: .

https://binoview.ru/loava-aglaia-7x35/...Ciekawa opinia, warto przeczytać :wink: .

Z tego co wiem w przyszłym tygodniu mają być do kupienia na: https://www.tecnosky.eu/, czyli wysyłka z Włoch.

Sklep wysłal mi już nawet cennik :)

ps. 'loawy' zdaje się mają mniejszy AFOV, ale mogę się mylić. Design kwestia gustu, ale wolę już te SRBN w stylu delty forest.

Cytat:

8x42             589€
10x42           599€
10x50           679€
12x50           699€
12x56           779€
15x56           799€

For the end of september we will receive 6x32mm with a price of 459€

All price vat included

Yes we can ship in Poland without problems

dexter77 
Nowy

Kot72 napisał/a:
Wojtas_B, cena SRBC jest dla mnie akceptowalna ale cena małych muszli ( 99 USD + przesyłka +vat ) już nie koniecznie . Co ciekawe inni sprzedawcy lornetek SRBC nawet nie słyszeli o małych muszlach . Monopol sklepu Sky Rover ? Wysyłki i tak realizuje fabryka więc małymi muszlami też fabryka dysponować musi .

Wszystkie nowo "wyprodukowane" egzemplarze mają już automatycznie nowe muszle, tak mi napisali ze Sky Rover ;) Czyli krótko mówiąc zamawiając teraz z bezpośredniego źródła na 99% je otrzymujemy..

Jan55 
Optyczny
amator

dexter77...Ceny dobre, tylko pozostaje pytanie, co z serwisem i ewentualnymi reklamacjami, gdyby przyszło do wymiany lub reklamacji :wink: .

_Tomek_ 
Optyczny

Przecież to wszystko jest opisane na stronie tego sklepu :roll:

dexter77 
Nowy

Jan55 napisał/a:
dexter77...Ceny dobre, tylko pozostaje pytanie, co z serwisem i ewentualnymi reklamacjami, gdyby przyszło do wymiany lub reklamacji :wink: .

Kupujesz w UE to zwracasz do sklepu tak jak przy innych zakupach w UE. Jak pytałem co jeśli będzie walnięta kolimacja to mi odpisali zwrot albo wymiana wg uznania.

Swoją drogą kolega, który kupił SRBN 12x50 miesiąc temu i przyjechała rozkolimowana o 1 stopień (kupno bezpośrednio z Chin) dostał dwie opcje od Sky Rovera: albo wymiana albo kolimacja w Polsce. Wysłał lornetkę do Delty, poprawili kolimację, zapłacił, wysłał rachunek do Sky Rover, a oni zwrócili mu kasę. No co jak co, ale takie podejście chińczyka do klienta to ja rozumiem. I to żadna miejska legenda, tylko realną sytuacja :)

Jan55 
Optyczny
amator

dexter77...Tak powinno to działać, szkoda tylko, że przez 2 lata gwarancji.
Czyżby SR miał podpisaną jakąś umowę gwarancyjną z Deltą ? :roll: .

Kot72 
Entuzjasta
Kot72

Wysłany: Wczoraj 13:47   

Kolimacja dachówki wymaga rozcięcia ogumowania bo inaczej brak jest dostępu do śrub kolimacyjnych . W teorii można to zrobić ale ślad zostanie .

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie SRBC 8X42 . Jak wygląda korekcja pola na gwiazdach ? Rozumiem że skrajne prawo -lewo jest zadowalająco dobre . Jak wygląda korekcja skrajna góra - dół ?
Czy w tym rejonie gwiazdy też wyglądają w miarę punktowo ?

dexter77 
Nowy

Wysłany: Wczoraj 13:52   

Kot72 napisał/a:
Kolimacja dachówki wymaga rozcięcia ogumowania bo inaczej brak jest dostępu do śrub kolimacyjnych . W teorii można to zrobić ale ślad zostanie .

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie SRBC 8X42 . Jak wygląda korekcja pola na gwiazdach ? Rozumiem że skrajne prawo -lewo jest zadowalająco dobre . Jak wygląda korekcja skrajna góra - dół ?
Czy w tym rejonie gwiazdy też wyglądają w miarę punktowo ?

Nie wiem jak się kolimuje dachówki, ale delta żadnego śladu nie zostawiła, czy to możliwe?

Kot72 
Entuzjasta
Kot72

Wysłany: Wczoraj 16:32   

Kolimację zazwyczaj wykonuje regulacją położenia pryzmatów do czego służą śruby w korpusie . Bez zdjęcia gumowego poszycia nie ma do nich dostępu . Jeśli Delta nie pozostawiła widocznych śladów to chwała jej za to :wink:

_Tomek_ 
Optyczny

Wysłany: Wczoraj 16:40   

Kot72 napisał/a:
Jak wygląda korekcja pola na gwiazdach ? Rozumiem że skrajne prawo -lewo jest zadowalająco dobre . Jak wygląda korekcja skrajna góra - dół ?

Góra-dół jest nieco większa nieostrość niż lewo-prawo. Nie powiem dokładnie jaka, bo w pionie nie sprawdzałem tak dokładnie jak w poziomie. W każdym razie dla mnie zadowalająco...

Odpowiedz do tematu