Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
proszę o pomoc w leczeniu nerek
Autor Wiadomość
Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Pon 25 Sie, 2025   proszę o pomoc w leczeniu nerek

Witam wszystkich, od 7 lat zajmuję się hobbystycznie astronomią, robię jakieś tam zdjęcia które jak dla mnie wychodzą i cieszą moje oko a przy tym sprawia mi to radość. , zawsze byłem aktywnym człowiekiem z zamiłowaniem do fotografii, astrofotografii i akwarystyki, była to moja pasja którą spełniałem. Od wielu lat choruję na nerki na początku było to widać jedynie na badaniach gdzie białko pojawiało się w małych ilościach w moczu. Od pewnego czasu zaczęły mi puchnąć stopy i kostki co utrudnia chodzenie a czasem i założenie butów a co za tym idzie codziennie funkcjonowanie, pojawiły się częste bóle głowy i brak sił jak i podwyższone ciśnienie tętnicze krwi. W nocy występują częste krwawienia z nosa które zaburzają mój sen. Niestety koszty leczenia przekraczają moje możliwości finansowe. Moje samopoczucie przez chorobę się pogorszyło, ze wszystkim zostałem sam i na nikogo nie mogę liczyć. Pracuję jako dostawca posiłków lecz z moimi dolegliwościami mam co raz większy problem z prowadzeniem samochodu. Proszę tylko o minimalną pomoc z czego będę bardzo wdzięczny. Każdy grosik się liczy, Jeśli ktoś nie może pomóc niech chociaż udostępniania zrzutkę z czego będę wdzięczny.
[link usunięty]
Ostatnio zmieniony przez ryszardo Pon 06 Paź, 2025, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Sro 27 Sie, 2025   

Dziękuję wszystkim za wsparcie. Jeśli ktoś nie może pomóc to proszę udostępnijcie moją zrzutkę.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Nie 31 Sie, 2025   

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i pomoc ☺️

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Sob 06 Wrz, 2025   

Jeszcze raz wam wszystkim dziękuję za pomoc i wsparcie.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Czw 11 Wrz, 2025   

Przepraszam za ten spam, jeśli więcej osób udostępni zrzutkę to dotrze ona do większej liczby odbiorców.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Pią 12 Wrz, 2025   

Dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2025   

[link usunięty] Proszę udostępnijcie ten link dalej 💙
Ostatnio zmieniony przez ryszardo Pon 06 Paź, 2025, w całości zmieniany 1 raz  

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Sro 17 Wrz, 2025   

Dziękuję za kolejną wpłatę, każde wsparcie i pomoc się liczy.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Pią 26 Wrz, 2025   

Jeśli ktoś może, to bardzo proszę o wsparcie i przesłanie dalej mojej zrzutki.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Sob 27 Wrz, 2025   

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Pon 29 Wrz, 2025   

Dziekuję za wszelkie wpłaty i wsparcie w leczeniu.

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Czw 02 Paź, 2025   

Drodzy użytkownicy forum, jeszcze raz zwracam się do was z prośbą o wsparcie w leczeniu. Jeśli możecie pomóc to proszę was o to nawet jeśli pomoc polega na przesłaniu mojej zrzutki dalej. Wierzę w moc tego forum i mam nadzieję, że dobro wróci do was. Pozdrawiam wszystkich Bartosz

Juki89 
Nowy
Juki98

Wysłany: Nie 05 Paź, 2025   

Pewnie wielu z was nie wierzy w prawdziwość tej zrzutki, od wielu lat choruję na nerki i nigdy nie musiałem prosić nikogo o wsparcie i pomoc. Mam nadzieję, że większość z was mnie zrozumie.

Jar 
Maniak

Wysłany: Nie 05 Paź, 2025   

Piszę to co poniżej z pewnym wahaniem, ale...
Ta sama prośba o zbiórkę istnieje na forum Astropolis, którego jestem użytkownikiem, podobnie jak niektórzy z Was, w tym autor tego wątku. Niestety, pojawiły się pewne, zaznaczam pośrednie i chyba jeszcze nie do końca zweryfikowane wątpliwości dotyczące całej sprawy.
W dużym skrócie: wg informacji m. in. admina tamtego forum, na tamtejszej giełdzie pojawił się spór dotyczący transakcji z udziałem użytkownika zarejestrowanego pod innym nickiem niż autor ogłoszenia o zbiórce, ale z tego samego adresu IP. Może chodzić o zwykłe nieporozumienie, które b. szybko się wyjaśni, niemniej administracja tamtego forum udostępniła tę informację jako tymczasowe ostrzeżenie, do wyklarowania sprawy. Oby niepotrzebne, niemniej pewne aspekty tej historii wydaja się niepokojące. Szczegóły można znaleźć na Astropolis (wątek o zbiórce na leczenie nerek, tak jak i tutaj), widoczne bez logowania.
Trudno mi cokolwiek przesądzać na tym etapie. Sam dowiedziałem się o tym wczoraj, niestety loguję się na Astropolis dość rzadko, zwykle raz w tygodniu.
Dlatego też piszę o tym tutaj w wątku, bo uważam, że nie mam na ten moment 100 % podstaw, by to zgłaszać oficjalnie do moderacji. Proszę też tych z Was, którzy są jednocześnie na Astropolis, o monitorowanie statusu tej sprawy. Oby się szybko wyjaśniła.
Pozdrawiam
-J.

ryszardo 
Moderator
Pogromca spamu

Wysłany: Pon 06 Paź, 2025   

Jar, dzięki za zwrócenie uwagi.
Sam kupowałem coś u autora wątku i było sporo problemów, ale wszystko zakończyło się pomyślnie.
Od początku miałem mieszane uczucia co do tego wątku, ale nie chciałem dać się ponieść emocjom spowodowanym osobistymi doświadczeniami na innym forum. Teraz sprawa robi się poważniejsza.

Odpowiedz do tematu