Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon EOS 450D na Canon EOS 7D ?
Autor Wiadomość
cruze 
Uczestnik

Wysłany: Wczoraj 17:06   Canon EOS 450D na Canon EOS 7D ?

Witam.
Posiadam zestaw EOS 450D z obiektywem sigma 17-70DC f/2.8-4.0.
Trochę aparat już ma czasu i pomyślałem aby sobie poprawić przede wszystkim wizjer i ogólną funkcjonalność. Wykonuję zdjęcia typowo amatorskie, głównie rodzinne, trochę pleneru, wycieczki itp. Pomyślałem o modelu 7D ze względu na to, że portfela nie rujnuje a przeskok z 450D będzie dość znaczny. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam Marcin.

Reklama

ophiuchus 
Optyczny

Wysłany: Wczoraj 17:22   

No to jest słuszna droga, aby tylko trafić niezajechany egzemplarz. Widzę, że parę stówek więcej i można próbować rozglądać się za MK II, o ile byłbyś zainteresowany takim sprzętem.

cruze 
Uczestnik

Wysłany: Wczoraj 18:15   

Dzięki za utwierdzenie. Eos 7D w cenie 1350 zł ( nowy ) do Eos MkII za 2250 zł - też nowy . Nie wiem czy po prostu do mojej amatorszczyzny dopłata 900 zł jest zasadna.

ryszardo 
Moderator
Pogromca spamu

Wysłany: Wczoraj 20:05   

7D na pewno nie można kupić już nowego, bo to aparat nieprodukowany od ponad dekady. Nie ufałbym takim ofertom.

Ja bym rozważył też 70D. W porównaniu z 7D:
- Trochę mniejszy i lżejszy.
- Matryca lepsza.
- Wizjer odrobinę gorszy, ale i tak dużo lepszy, niż w 450D.
- AF identyczny.
- AF w live-view nieporównywalnie lepszy

cruze 
Uczestnik

Wysłany: Wczoraj 20:53   

@ryszardo dostałem taką odpowiedź oficjalnie ze sklepu. W pierwszej myśli też podszedłem do tego, że nie mogą być nowe:
Cytat:
Dzień dobry,

wracam z odpowiedzią od sprzedającego w sprawie produktów:

Lustrzanka Canon EOS 80D korpus Lustrzanka Canon EOS 80D korpus - Canon | Sklep EMPIK.COM

Lustrzanka CANON EOS 7D, body Lustrzanka CANON EOS 7D, body - Canon | Sklep EMPIK.COM

Wszystkie aparaty są ze standardowym wyposażeniem. Zawiera akcesoria: akumulator, ładowarkę, pasek na ramię

itp. Wszystkie produkty są oryginalne i nieużywane.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam

ryszardo 
Moderator
Pogromca spamu

Wysłany: Wczoraj 23:12   

Moim zdaniem nie można mówić tu mówić o nowym sprzęcie, bo nie ma on już nawet wsparcia serwisowego u producenta i to od lat. Może jest to nieużywany leżak magazynowy, ale z nowym sprzętem ma to niewiele wspólnego.

cruze 
Uczestnik

Wysłany: Dzisiaj 21:07   

Przeanalizowałem sobie jeszcze raz wszystkie za i przeciw odnośnie wyżej wymienianych body.
Stwierdzam, że nie potrzebuje na teraz inwestować aż takich pieniędzy w przypadku modeli D7 MK2 czy 70D jako "nowe". W dodatku jak czytam oferty tych modeli z drugich rąk od zaawansowanych mocno użytkowników i nie ma podanego przebiegu migawki - to trochę słabo i za duże ryzyko - dodatkowo lubię zadbany sprzęt. Ogólnie zaryzykowałem w tzw. "leżaka" za 1300 zł - mowa o 7D. Przesiadka z modelu 450D to i tak będzie inny wymiar a ma wszystko na czym mi zależy. Mam maila z Empiku i jeśli okaże się coś nie tak - będzie zwrot. Przyjdzie puszka to napisze jak się ona ma. Póki co dziękuję za odzew w temacie. Pozdrawiam serdecznie.

ryszardo 
Moderator
Pogromca spamu

Wysłany: Dzisiaj 21:22   

Nic złego ze sprzętem nie powinno być. Jedynie bateria może być w gorszym stanie i ewentualnie rozładowana może być bateryjka podtrzymująca pamięć i zegar. Obie rzeczy mało istotne.

Ja bym dokładnie obejrzał sprzęt, upewnił się, że niczego nie brakuje i sprawdził przebieg migawki. Żeby przypadkiem nie okazało się, że to aparat po zwrocie lub co gorsza powystawowy z natłuczonymi tysiącami zdjęć.

Ale trochę demonizuję i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Udanych zdjęć życzę :smile:

Odpowiedz do tematu