Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Czw 21 Sie, 2008
Problem canon 450D !!!! ostrość i kolory!
Autor Wiadomość
skakanka 
Nowy

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008   Problem canon 450D !!!! ostrość i kolory!

Witam tak jak w temacie mam problem z aparatem 450D
Jest to moja pierwsza lustrzanka więc nie wiem czy to zależy od ustawień czy od aparatu.
na programie auto zdjęcia są nie ostre nawet na statywie :/
Mam również taki problem że kolory są bardzo brzydkie
na wizjerze zdjęcia są ostre i mają ładne kolory
gdy wrzucę zdjęcia na komputer to porażka...
Mam jeszcze kilka dni na wymianę aparatu więc zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi.
Jeśli miałabym wymienić aparat to na jaki model w granicach cenowych 2300zł
Pozdrawiam

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008   

może jakies przykłady? zdjęcia?
z jakim obiektywem robione? -pełny EXIF?

skakanka 
Nowy

z obiektywem 18-55 IS zdjęcia zaraz dodam muszę z drugiego komputera przerzucić :)

Blackside 
Uczestnik

Może coś pozmieniane w ustawieniu. Albo zapisujesz rawy i po przejściu z kompaktu widzisz różnice.

skakanka 
Nowy

robiłam kilka zdjęć na auto
kolory są nie bardzo...
i ostrość też zresztą za chwilkę będą zdjęcia
np.

Czy w każdym canonie 450D są takie kolory na auto???
w wizjerze mam ładne kolory i ostrość.
co mam zrobić wymienić na inny model czy zostawić
proszę o pomoc!

novy 
Rozmowny

Według mnie kolory są raczej ok. Na jakim monitorze oglądasz te zdjęcia, bo tu może leżeć problem. Jeśli chodzi o ostrość to ciężko powiedzieć czy wina jest aparatu czy twoja.

skakanka 
Nowy

w aparacie wyglądają tak samo jak u mnie w komputerze
kolory są takie ponure... np na 1 zdjęciu ta zieleń mi się strasznie nie podoba...
tak jak pisałam wcześniej w wizjerze jest wszystko Ok.
i na żywo też nie ma takich kolorów...

novy 
Rozmowny

To że kolory np na pierwszym zdjęciu nie są takie same jak w rzeczywistości to kwestia balansu bieli który masz ustawiony w aparacie na Auto. Canon raczej dobrze sobie radzi z automatycznym balansem bieli no ale czasami też zawodzi.

skakanka 
Nowy

sprawdzałam balans bieli i jakoś nie bardzo na każdym zdjęciu te kolory są nie bardzo

henk 
Entuzjasta

Drugie nie jest takie tragiczne. Może byc tak jak pisze Blackside - wcześniej miałaś kompakt który upiększał Ci zdjęcia i teraz trudno się przyzwyczaic do realnie wyglądających kolorów. Sprawdź w ustawieniach takie funkcje jak nasycenie, kontrast, ostrośc itp. Jeśli chodzi o ostrośc to może byc wina obiektywu ale podejrzewam że to po prostu brak wprawy. Lustrzankę poznaje się dosyc długo

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

:lol:

skakanka 
Nowy

sprawdzałam ustawienia
tylko nie umiem dobrze ustawić żeby wszystko wyglądało w miarę normalnie
np. twarz wychodzi strasznie jasna lub taka "pomarańczowa"
a zieleń jest strasznie nienaturalna
wiem, wiem trzeba się nauczyć.

Ciekawi mnie czy we wszystkich lustrzankach na programie auto ponure
są takie kolory.

Mam jeszcze jedną prośbę czy mam wymienić na inny model aparatu jeśli tak to proszę doradźcie mi jakiś aparat czy mam wymienić na taki sam?

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

Ja bym na Sony wymienił, ale to tylko moje skromne zdanie.

skakanka 
Nowy

sony??? dlaczego ???

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

bo to dla foto-amatora najlepszy system, z najbardziej intuicyjnie rozwiniętymi aparatami w entry level, do tego stabilizacja z każdym obiektywem, a nie jak w Canonie że musisz dopłacać do każdego obiektywu za IS.
Sony lepiej sobie radzi z oddawaniem rzeczywistych barw.

Odpowiedz do tematu