Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Dzisiaj 9:00 Swarovski Habicht 10x40 GA - stan praktycznie idealny
Chciałem podzielić się opinią kupna używanej lornetki S. Habicht 10x40 na forum... być moze informacje przydadzą się komuś.
Sprzedawcę chyba spokojnie znajdziecie wiec nie trzeba wskazywać palcem
Sprzęt przyszedł do mnie wczoraj po wcześniejszej rozmowie telefonicznej ,która potwierdziła ze stan jest jak w opisie "PERFEKCYJNY" i nie ma ściętych źrenic co było głównym założeniem kupna.
1.Lornetka już po rozpakowaniu -15 sek. oględzin wykazała ścięcie prawej źrenicy wyjściowej.
Sprzedawca odpowiedział mi ,ze nie zauważył tego...
2.Lornetka przyszła z zabrudzonymi okularami ,które po wyczyszczeniu ukazały rysy na powierzchni okularu .
3.Kolimacja lornetki posiada ścięcie prawego toru optycznego co powoduje dyskomfort obserwacyjny zwłaszcza gdy porównuje je z moimi lornetkami Fujinon, Kowa.
4. Lornetka dość ciężko chodziła już w temp 21C/dom/ co wskazywało na wymianę smarów zarówno w skosie łamiącym układu mostka jak i okularów... na dworze -1C mostek stal jak przyspawany ... - sprzedawca stwierdził ,ze nic takiego nie zauważył
Na moją prośbę propozycje zwrotu bo nie jest to stan "idealny" - roześmiał się mówiąc ,ze mogę sobie odesłać lornetkę do firmy Swarovski by mi to naprawili a on nie widzi powodu zwrotu...
No cóż, ,chyba mogę mieć pretensje głownie do siebie ,ze nie chciało mi się wskoczyć w samochód i zrobić te 350 km celem upewnienia się co kupuje ... uwierzyłem - gdyż człowiek jest na tym forum dość długo a wiec raczej nie nabije mnie w butelkę.
Myliłem się, zawsze kontrola jest ważniejsza od wiary - i tego należy się trzymać.
Teraz lornetkę musze odesłać do fachowego salonu optycznego celem naprawy a finalny koszt zapewne będzie bliski nowej lornetki ...a stan naprawionej nie zbliży się nigdy do nowej.
Uważajcie byście nie płacili za wiarę tak drogo jak ja tylko sprawdzajcie przed zakupem lub kupujcie tylko nowe - gdyż finalnie i tak wychodzi to taniej.
Informacje zawarte w poście zostały sporządzona celem ustrzeżenia przed podobnymi zdarzeniami/zajściami , nie stanowią dalszej rozprawki naukowej, wyjaśnień, etc.
Znam historię Wikinga, który dał się nabrać na Zeissa Marine 7x50. Serwis w Niemczech kosztował aż 2ooo zł. Na szczęście sprzedający był na tyle uczciwy, że pokrył koszty naprawy.
ona jest ciągle aktywna na forum w dziale sprzedaży wiec chyba dalsze naprowadzenie nie będzie potrzebne ?
zdjęcia... a co wyjaśnią zdjęcia ?
dla jednych będą niekompletne, mało miarodajne dla innych będą ,ze niby pochodzą z innej lornetki, itp. itd.
Jeżeli sprzedawca byłby uczciwym człowiekiem to już" pościnane źrenice" powinny być uwzględnione jako powód zwrotu bez względu czy to sprawdzał czy tez nie gdyż umawialiśmy się ,ze kupuje jeśli nie występuje ten defekt...
Obecnie lornetka jest już spakowana do wysłania i mogę ewentualnie przedstawić wam rachunek naprawy jak i cały harmonogram pracy naprawczej...
to co ja znalazłem przez 3 minuty jest zapewne niekompletna listą - "stanu perfekcyjnego" sprzedanej tu lornetki...
TRYTON7, a nie możesz otworzyć sporu ? Przedmiot nie jest zgodny z opisem a na Allegro Lokalnie też jest ochrona kupującego . Po co pakować się jeszcze w dodatkowe koszty ?
ja ją kupowałem przez optyczne.pl gdyż wierzyłem człowiekowi na słowo.
Oczywiście inf. potwierdzająca sprzedaż mam w SMS-ach jak i są na stronie optyczne.pl... dzięki za rade ale raczej jest to sytuacje "padnięta"
Naprawię ją by w przyszłości nie było podobnej sytuacji w czasie ewentualnej sprzedaży, która z założenia powinna być zawsze obarczona 3 dniowym rozruchem .
Jak kupiłeś poza portalem to zmienia postać rzeczy ... Zapewne każdy serwis poprawi zawias , fokuser i kolimację . Gorzej jeśli rysy na soczewkach są głębokie . Wtedy tylko wymiana ale koszty mogą być duuuże .
Ja zaufałem człowiekowi z tak znanego forum myśląc ,ze jest uczciwy i nawet jeśli cos będzie nie tak to mankament zwrotny nie będzie problemem bo znamy się ...
Teraz tak sobie myślę, ze ponieważ nie chciał jej zwrotnie to lornetka ma inny wady ,których nie znalazłem a ,które wyjdą u optyka.
Optyki i źrenicy wyjściowej raczej nie naprawi ...
no nic, niech się cieszy
Tam jest chyba jeszcze inna lornetka na sprzedaż a wiec miejcie POZOR kamraci !!!
To tylko kasa... stracenie honoru jest ważniejsze ale jak widać nie dla wszystkich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10